Пиріг з сиром – 13 смачних рецептів

Сирна випічка кохана і дітьми, і дорослими. Вона допомагає прищепити любов найвибагливіших гурманів до цього корисного молочному продукту. Пиріг з сиром готується швидко, просто і не вимагає використання будь-яких рідкісних дорогих інгредієнтів.

Пісочний пиріг з сиром

Такий рецепт можна нескінченно удосконалювати за допомогою різних ягід і горіхів. Але в класичному варіанті він включає в себе: пачку вершкового маргарину, 1,5 ст. цукру-піску, 2,5 ст. л. яблучного оцту, 2 маленьких ложки неароматного масла, 480 г сиру середньої жирності, маленьку ложку соди, 4 сирих яйця, 3 ст. борошна.

  • Борошно просіюється з цукром (3/4 ст. на стіл. Зверху натирається розм’якшений маргарин.
  • Сода гаситься будь-яким зручним способом і виливається поверх всіх компонентів.
  • Далі продукти руками розминаються в крихту.
  • У сир забиваються яйця, і висипається залишився цукор-пісок. Маса ретельно перемішується.
  • В промаслений форму викладається велика частина тесту. З нього має вийти основа з бортиками. Всередину виливається начинка з сиру, що закривається рештою тестом.
  • Готується 35 хвилин в гарячій духовці.
  • Такий пиріг погано виймається з нераздвижной форми, тому попередньо його варто розрізати на чотири частини.

    З додаванням яблук

    У сезон яблук обов’язково варто приготувати такий пиріг з трохи вологим і ніжним тістом. До складу частування увійде: пачка сиру, 3 ст. л. сметани, 190 г цукру-піску, яблуко, по великій щіпці розпушувача і ванільного цукру, 130 г білого борошна, 70 г вершкового масла, 3 середніх яйця.

  • Якщо частинки сиру дуже великі, вони протирають через сито, після чого змішуються зі сметаною і м’яким маслом.
  • У сирну суміш додаються збиті яйця до піни.
  • Далі в тісто всипати всі сухі інгредієнти: борошно, ванільний цукор і розпушувач. Маса ретельно вимішується.
  • В промаслений форму викладаються тонкі слайсы яблук, нарізаних прямо зі шкіркою. Зверху фрукти заливаються тестом.
  • Випікається на середньому рівні духовки 35 хвилин при 200 градусах.
  • Остигле блюдо посипається цукровою пудрою.

    Тертий твороженный пиріг

    Такий рецепт особливо сподобається мамам, які ніяк не можуть нагодувати капризного малюка сиром. Терте тісто заховають шар молочного продукту і дозволять створити рум’яну скоринку. З продуктів береться: 90 г вершкового масла, 2/3 склянки цукрового піску, сире яйце, пачка середньо жирного сиру, 3 ст. л. густої сметани, ¼ маленької ложки солі, 1,5-1,7 ст. пшеничного борошна, половинка маленької ложки соди.

  • Масло ріжеться мініатюрними брусками і відправляється в глибоку миску.
  • Зверху насипається цукор. Продукти виделкою розтираються до однорідності.
  • До отриманої суміші додається куряче яйце.
  • Після перемішування в масу додається борошно. Краще її попередньо просіяти, піднявши ємність з нею на відстані, щоб наситити киснем.
  • Після додавання інших сипучих компонентів, замішують м’яке тісто.
  • Сирна маса перемішується з цукром і сметаною.
  • Половина тесту викладається в промаслений форму, зверху відправляється вся начинка.
  • Залишилася м’яка маса натирається поверх сиру. Щоб було простіше це зробити, можна попередньо відправити її в морозильну камеру.
  • Готується 35 хвилин в гарячій духовці.
  • Дивіться також:  Молочне желе – 7 рецептів приготування

    Ще гарячою випічка ріжеться на шматки, так як з остившім пирогом зробити це красиво буде проблематично.

    Рецепт приготування на кефірі

    Якщо вдома залишився трохи скислий кефір, його цілком можна використовувати як основу для сирної випічки. Крім молочного продукту (390 мл), використовується: 4,5 ст. пшеничного борошна, щіпка апельсинової цедри, маленька ложечка розпушувача, пачка сиру, 2 сільських яйця, 1 ст. цукрового піску.

  • У чашу розбиваються яйця, які змішуються з цукровим піском (2/3 ст.). Далі до компонентів вливається не холодний кефір, засипається борошно, просеянная з розпушувачем. Після додавання цедри всі інгредієнти ретельно вимішуються.
  • В окремій чаші змішується решті цукровий пісок і сир. У суміші не повинно залишитися грудок. З отриманої маси скочуються кульки, які трохи присипаються борошном.
  • В промаслений форму виливається тісто, далі по всій поверхні вдавлюються сирні кульки.
  • В дуже жаркій духовці (близько 220 градусів) страва печеться 45 хвилин.
  • За бажанням крім кульок з сиру по поверхні ласощі можна викласти будь-які ягоди.

    Смачний пиріг з сиру на швидку руку

    Щоб швидко порадувати домашніх смачним пирогом, як коржа можна використовувати будь-пісочне печиво. Його буде достатньо 140 грам. Крім того, береться: 380 г сиру, жменю промитого родзинок, 110 г жирної сметани, щіпка лимонної цедри, 35 г крохмалю, сільське яйце, 85 г цукрового піску, половину пачки масла вершкового.


  • Яйце добре збивається, після чого втручається в сир зі сметаною. В цю ж суміш додається ошпарений окропом сухофрукт, цедра цитруса, картопляний крохмаль, цукор.
  • Печиво перетворюється в дрібну крихту, після чого воно змішується з розм’якшеним маслом. Ця маса викладається в обрану форму. Потрібно сформувати в ній і бортики.
  • Зверху розподіляється сирна маса.
  • Готується півгодини в розігрітій духовці.
  • Десерт смачно їсти і гарячим, і холодним.

    З листкового тіста

    Простіше всього використовувати покупної заморожений продукт. Крім нього (480 м), потрібно підготувати: 2 стандартні пачки сиру середньої рідини, 5 ст. л. цукрового піску, 45 г жирного масла, 3 ст. л. борошна, щіпка ваніліну, велике яйце.

  • Яйце добре збовтується і ділиться на дві нерівні частини. Велика частина відправляється з цукром (3 ст. л.) і ваніліном до сиру. Кількість солодощі можна регулювати по своєму смаку.
  • Для посипання масло, що залишився цукровий пісок і борошно розтираються кінчиками пальців в крихту.
  • Попередньо розморожене тісто тонко розкочується прямокутником. Вузька сторона заготовки повинна бути вгорі. Далі пласт з двох сторін нарізається паралельними смужками. Середина повинна залишитися цілим. По центру розподіляється начинка, а краї загинаються всередину. З них плететься красива рівна коса.
  • Пиріг змащується залишилися збитим яйцем.
  • Зверху нього розподіляється посипання.
  • Готується ласощі до зарум’янювання близько 20-25 хвилин.
  • Дивіться також:  Випічка на кефірі — 24 простих рецепта на швидку руку

    Замість посипання можна використовувати звичайну цукрову пудру.

    Шоколадний твороженный пиріг

    Розсипчасте тісто з шоколадом і ніжна сирна начинка відмінно гармонують. В рецепт входить: 380 г борошна, 590 р середньо жирного сиру, 260 г цукрового піску, маленька ложка ваніліну, пачка жирного масла, 4,5 ст. л. какао, 4-5 яєць, 2 великі ложки крохмалю, 210 мл сметани.

  • Основа готується з перетертого цукру (190 г) і масла. До цих інгредієнтів додається і какао-порошок, а також збагачена киснем борошно. Пальцями продукти перетираються в крихту.
  • У форму, застелену промасленим пергаментом, викладається половина основи.
  • Зверху виливається начинка зі збитих яєць, крохмалю, ваніліну, сметани, сиру, цукру (70 г).
  • Далі сирний пиріг закривається залишилася борошняний крихтою.
  • Випікається блюдо 55 хвилин в заздалегідь добре прогрітій духовці.
  • Прикрасити пиріг можна тертим шоколадом або какао.

    Рецепт приготування з ягодами

    Ягоди для частування можна брати будь-які на свій смак. Відмінно підійде асорті з полуниці, червоної смородини і малини (270 м). Також береться: 220 г борошна, половина пачки масла, 3 добірних яйця, ложка ваніліну, 90 г цукрового піску, 370 г м’якого сиру, 35 г крохмалю, 260 г цукрової пудри.

  • Для начинки ягоди з’єднуються з половиною цукрового піску і крохмалем, а сир з яйцями, пудрою і щіпка ваніліну перебивається блендером до однорідності.
  • Борошно просіюється з рештою цукром і ваніліном, після чого з розм’якшеним маслом пальцями перетирається в дрібну крихту.
  • Більше половини отриманої маси утрамбовується у форму, залити сирною частиною начинки, потім – ягодами. Залишилося знову посипати частування крихтою і відправити його в духовку на 55 хвилин.
  • Пісочний пиріг з сиром та ягодами готується при 180 градусах.

    З сиром та вишнями

    Допускається використовувати як заморожені ягоди, так і цілі з варення. Крім вишні (180 г), буде використовуватися: 7 ст. л. цукрового піску, 2 добірних яйця, 60 г вершкового масла, стандартна пачка середньо жирного сиру, велика ложка цукрової пудри, 140 г борошна.

  • Яйця поділяються на складові. Білки відправляються охолоджуватися, а жовтки змішують з половиною цукрового піску і розтопленим маслом.
  • У масу поступово всипається борошно, ложкою тісто вимішується, яке далі викладається у форму. Обов’язково потрібно сформувати високі бортики (не менше 2 см). Ємність з тістом відправляється в холод на 25 хвилин.
  • Сир розтирається з рештою цукром, після чого до нього акуратно втручаються збиті до міцної піни білки.
  • На охолоджене тісто викладаються ягоди і присипаються цукровою пудрою. Зверху відправляється білково-сирний крем.
  • Випікається частування 55 хвилин.
  • Дивіться також:  Пишні оладки на кислому молоці -7 смачних рецептів

    Перед подачею пиріг додатково можна посипати цукровою пудрою.

    З додаванням полуниці

    Ласощі вважається літнім, але і взимку його можна приготувати з замороженої ягоди. З продуктів використовується: 340 г сиру, 3 добірних яйця, половина стручка ванілі, 55 г бджолиного меду, 40 мл жирного молока, 45 г цукру, 160 г полуниці, 35 г пшеничного борошна.

  • Жовтки добре збиваються з рідким медом. В цю ж масу додається половина ванільного стручка, борошно, молоко і сир. Всі інгредієнти знову збиваються.
  • Окремо до піни збиваються білки. Поступово до них додається цукровий пісок.
  • Обидві суміші акуратно з’єднуються, до них приєднуються шматочки ягід.
  • Печеться 65 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Можна подавати з морозивом.

    Королівський сирний пиріг

    Цей рецепт максимально простий, а в результаті вдається приготувати дивний ніжний десерт. З продуктів потрібно взяти: 460 г борошна, 25 г ванільного цукру, 5 добірних яєць, пачку вершкового масла, 510 г зернистого сиру, 210 г цукру.

  • Борошно і м’яке масло потрібно перетерти пальцями в крихту. Це буде основа для пирога.
  • В окремій ємності сир збивається з яйцями і двома видами цукру.
  • В промаслений форму викладається основа, формуються невеликі бортики. Зверху викладається яєчно-сирну суміш.
  • Залишилося лише запекти пиріг 55 хвилин в духовій шафі.
  • Як приготувати в мультиварці

    Не кожен пристрій підходить для приготування пирогів. У диво-каструлі повинен бути режим «Випічка». З продуктів потрібно використовувати: 1 ст. кефіру, 1 ч. л. пекарського порошку, 460 г сиру, півсклянки манної крупи, стільки ж цукру і борошна, 2 добірних яйця, щіпка ванілі.

  • Манка заливається кефіром на півгодини.
  • Цукор і яйця збиваються до однорідності.
  • Набрякла крупа, протертий через сито сир, солодка яєчна суміш і борошно з’єднуються. Залишилося додати ваніль і пекарський порошок.
  • Тісто перекладається в промаслений чашу пристрою.
  • Готується пиріг в мультиварці у програмі «Випічка» 55 хвилин.
  • Якщо є час, варто залишити випічку ще на чверть години на підігріві.

    Відкритий пиріг з сиром

    Таке блюдо виглядає особливо апетитно і красиво. Воно добре підійде для святкового столу. Прискорити процес приготування можна, взявши готове листкове тісто (450 г). Також використовується: 180 г нежирної сметани, 250 г середньо жирного сиру, пучок свіжої зелені, яйце, 4 томата.

  • Томати нарізати невеликими шматочками, сбрызгиваются маслом і вялятся в духовці при 90 градусах 80 хвилин.
  • Остиглі овочі нарізати невеликими шматочками.
  • Яйце перетирається з сиром. У масу додається сіль і мелкорубленая зелень.
  • До начинки додається сметана і нарізані томати.
  • Маса викладається на попередньо розморожену і розкачану основу. Формуються невеликі бортики.
  • Печеться частування 45 хвилин.
  • Подається пиріг гарячим з часниковим соусом