Пиріг з сиром з пісочного тіста – смачні рецепти

Ароматна випічка ніколи не буває зайвою. Хто не любить посидіти за чашкою чаю з смачним шматочком пирога? На жаль, багато хто розчарувався в магазинній здобу. Єдиний вихід – це готувати самій. Відмінним варіантом для домашньої випічки буде пиріг з сиром з пісочного тіста.

Пиріг з сиром з пісочного тіста – класичний рецепт.

Приготування пирога по класичному рецепту займає мінімум часу, але натомість ви отримуєте максимум задоволення.

Що необхідно з продуктів?

  • 200 г сиру за жирністю 5%;
  • 150 г борошна, яку потрібно просіяти;
  • Масло або спред 100г;
  • Цукру 50 г в тісто + 1 велика ложка для сирної начинки;
  • 1 яйце;
  • Пакетик розпушувача.

Починаємо приготування.

  • Просіваємо борошно, щоб наповнити її киснем і позбутися від домішок.
  • Всипаємо в неї цукор і пакетик розпушувача. Підсолюємо.
  • В окремій ємності рубаємо масло на шматки за допомогою ножа. Нехай постоїть півгодини. Це можна зробити заздалегідь, щоб потім не чекати.
  • Розтоплене масло кладемо в тарілку з сухими продуктами.
  • Розминаємо все в крихту, вкриваємо плівкою і на годину відправляємо в холодильник.
  • Потім слід трохи вимісити тісто і скачати в кулю.
  • Тепер займемося начинкою. У ємності змішуємо сир, яйце і цукор. Можна всипати ванілін.
  • Форму, де планується випікати, змастити маслом, або присипати борошном.
  • Поділити тісто на дві частини: одну більше, інший менше. Ту, що менше, відкласти в холод на півгодини.
  • Більшу частину розкачати за формою і вистелити як основу, піднявши бортики по краях.
  • Викладаємо начинку. Дістати затверділе тісто з холоду і натерти на начинку, щоб воно повністю закрило сир.
  • Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин, виставивши температуру 180 С.