Пиріг з варенням на швидку руку – 17 рецептів

Пиріг з варенням готується на швидку руку, а радує всіх домочадців. Простота інгредієнтів, швидкість приготування зробили його улюбленим блюдом з серії «гості на порозі». Варіацій приготування безліч. Представляємо перевірені рецепти домашньої здоби.

Класичний тертий пиріг з варенням

Пиріг може готуватися з будь-якого варення, але все -таки класикою вважається поєднання ніжного розсипчастого пісочного тіста і кисло-солодкої начинки. Такий пиріг не буде нудною, залишить приємне післясмак. Для рецепта підійде яблучне, абрикосове, сливове, вишневе без кісточок і навіть смородинове, якщо ви любите пікантні кисленькі нотки. Можна замінити варення будь-яким джемом або конфітюром: пиріг від нього тільки виграє.

Для тертого пирога підготуємо:

  • пачку вершкового масла – 200 г;
  • цукровий пісок – стакан без гірки;
  • борошно – 3-4 склянки;
  • 2 яйця;
  • склянку варення або джему;
  • пакетик ваніліну;
  • ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі.

Масло повинне бути м’яким і податливим – будемо розтирати його з цукром до гладкої кремоподібний консистенції. Потім до масляного крему додаємо ваніль і яйця, попередньо збиті в легку піну. Вмішуємо борошно, можна просіяти через сито – тісто насититься повітрям, стане розсипчастим і повітряним. Не забуваємо додати до борошна розпушувач. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перетвориться в гладкий пружний кулька з глянцевим блиском. Ділимо тісто на 2 нерівні частини.

Одну розкачуємо і викладаємо у форму. Ліпимо руками бортики висотою 1-2 див. В меншу частину тіста додаємо ще борошна — повинен вийти твердий грудочку, який будемо натирати. На розкачане тісто виливаємо варення і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Беремо тертці натираємо прямо на варення другий грудку. Крихта повинна покривати варення рівним шаром. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо 15-20 хвилин поки крихта зверху не стане золотистою.

Готового пирога треба трохи «віддихатися», а потім його ріжуть акуратними ромбиками або квадратами. Подаємо, присипавши цукровою пудрою. Ідеальний супровід пирога – морс, холодне молоко або теплий чай з імбиром або материнкою.

Готуємо з пісочного тіста з крихтою зверху

Готове пісочне тісто купити нескладно. Воно прекрасно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей. Якщо вам зателефонували, а пригощати нічим – терміново розморожуємо тісто і печемо пиріжок.

Нам потрібні:

  • 500 г готового пісочного тіста;
  • шматочок масла для змащування форми;
  • склянка будь-якого варення.

Тісто ділимо на дві частини. Велику розкачуємо, укладаємо на дно форми (попередньо змащену маслом), ліпимо пальцями бортики висотою 1-2 див. На тісто виливаємо варення, розрівнюємо його акуратним шаром. Другу частину тіста трьом на крупній тертці прямо на варення. Щільну шапочку з крихти робити не обов’язково: нехай варення злегка проглядає. Так пиріг вийде гарніше і соковитіше.

Запікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 200 градусів поки крихта не зарум’яниться (зазвичай достатньо 15 хвилин). Подаємо з ванільним морозивом. Пригощаємо гостей чаєм, компотом із сухофруктів або ягідним мусом.

Пиріг з варенням на швидку руку

Навіть за півгодини можна приготувати ніжний пиріг, нагадує смаком бісквіт. Рецепт вимагає мінімальних затрат, а на виході виходить смачне ласощі з кисло-солодкою начинкою.

Підготуємо:

  • стакан молока;
  • 3 яйця;
  • 50 мл рослинного масла;
  • стакан цукру;
  • 2-3 склянки борошна;
  • ванілін – пакетик;
  • щіпка солі;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Яйця збиваємо з цукром до пишної піни. Крупинки повинні повністю розчинитися, маса стати білою і пишною. Додаємо до яєць ванілін і рослинне масло, додаючи його тонкою цівкою. Тепер прийшов час акуратно влити склянку теплого молока. Вийде суміш з бульбашками повітря всередині, до якої будемо додавати борошно і розпушувач. Борошна додати стільки, щоб тісто було трохи густіше сметани, але щільним його робити не можна.

Рідке варення відкидаємо через друшляк, щоб злилися надлишки сиропу.

Виливаємо половину тіста на промаслений пергамент для випічки, заливаємо склянкою варення. Додаємо решту тіста. Воно має повністю покрити начинку. Тісто вийде досить густим, так що його можна акуратно розрівнювати столовою ложкою по всій поверхні. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку, печемо 7 хвилин. Після зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще 40 хвилин.

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і подаємо, нарізаючи на акуратні шматочки аля-тістечко. Впевнені, рецепт стане вашим улюбленим – пиріг легко прийняти за вишуканий тортик з легким пікантним кремом.

Рецепт на основі кефіру

На основі кефіру виходить вдале тісто, яке не розтікається і чудово поєднується навіть з самої соковитою начинкою. Воно збалансоване і пропікається за лічені хвилини. В якості начинки пропонуємо використовувати джем з червоної смородини або абрикосове повидло.

Підготуємо:

  • склянка кефіру;
  • 3 яйця;
  • соду – десертну л.;
  • стакан цукру;
  • щіпку солі;
  • стакан повидла або джему;
  • 90 мл рослинного масла;
  • 400 г борошна.

Принадність кефіру тесту швидкості приготування. Всього-то треба: звичайним віночком збити яйця, кефір, соду, борошно, масло, розпушувач, підсолодити і злегка присолити. Сіль в даному випадку виступає підсилювачем смаку, надаючи тесту насиченості. Повинна вийти досить густа маса – регулюйте кількість борошна на свій розсуд.

Виливаємо Половину тіста у форму. На неї викладаємо джем або варення, заливаємо все другою частиною тіста. Відправляємо в духовку на 6 хвилин (її треба попередньо розігріти до 220 градусів), після чого перемикаємо на 160 градусів і печемо до готовності 35-40 хвилин. Перевірити готовність пирога просто – достатньо проткнути його сірником, переконатися, що вона вийшла сухою. Пиріг ріжемо на частини, прикрашаємо шматочками маршмеллоу.

 

Загрузка...

З яблучним варенням пиріг

Пироги з яблучним варенням можна вважати міжнародним шедевр кондитерського мистецтва. Австрійські штруделі, німецькі яблучні рогалики – яблучну випічку обожнюють у всіх куточках світу за аромат і ніжність. Взимку, коли хочеться затишку – саме час приготувати яблучний пиріг з пісочного тіста. Його прозвали «цветаевским». Кажуть, що велика поетеса обожнювала таку версію яблучного пирога.

Підготуємо:

  • 500 г готового пісочного тіста;
  • яблучне варення;
  • масло для змащування форми.

Ванілін можна висипати прямо на яблучне варення, начинка вийде дуже ароматною.

Пісочне тісто ділимо на 2 рівних «клубка». Перший тремо на тертці прямо на форму, змащену рослинним маслом. Виливаємо варення і акуратно розподіляємо його по всій поверхні. Трьом частину прямо над пирогом, намагаючись, щоб крихта повністю закривала начинку. Відправляємо в духовку на 200 градусів. Печемо, поки не з’явиться красивий золотистий колір. Теплий пиріг ріжемо на прямокутники.

Янтарна яблучна начинка, пресноватое пісочне тісто, рассыпающееся в роті крупинки. Гарячий чай із медом і лимоном – хіба можна придумати кращий сценарій для довгого зимового вечора?

 

Десерт з полуничною заготівлею

Багато господині в ягідний сезон труть полуницю з цукром, а потім заморожують суміш. Полуниця навіть заморожена дивно запашна. Саме час спекти з нею смачний ягідний пиріг. Пісочне тісто для начинки не згодиться – полуниця дуже соковита. А ось дріжджове підходить як не можна краще.

Необхідні компоненти:

  • 500 г дріжджового тіста;
  • заморожена полуниця з цукром – 300 г;
  • ст. л. картопляного крохмалю;
  • білок одного яйця;
  • рослинна олія для змащування противеня.

Дріжджове тісто розкачуємо товщиною в 1 см. В полуничну заготівлю додаємо картопляний крохмаль – так начинка не розвалиться. Зверху накриємо тонкою сіточкою з джгутиків, які ми попередньо скачаємо з залишків тіста. Відправляємо в духовку на 200 градусів. Запікаємо 30-40 хвилин.

Готовий десерт обов’язково расстаивают: тісто має відпочити, стати пишним. Тільки потім ріжемо його на шматочки. Тонкий корж з соковитою ягідною начинкою, яка пахне по-літньому, склянку холодного молока – прекрасний сніданок для недільного ранку для всієї родини.

З малиновим варенням

На швидку руку можна спекти пиріг з малиною. Виходить дивно легке ласощі, зовсім не приторне і повітряне. Плюс рецепту в тому, що сюди підходить навіть злегка забродившая малина з цукром, або варення, яке почало засахариваться і сильно загусло.

Підготуємо:

  • кефір – стакан;
  • малинове варення – 250 мл;
  • яйце;
  • 400 г борошна;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • десертна ложка соди;
  • цукрова пудра – 30 р.

Замість кефіру можна взяти будь-який кисломолочний продукт: варенець, ряжанку, кисляк, мацоні.

Виливаємо варення, додаємо до нього соду, лимонну кислоту. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Вливаємо кефір, додаємо цукор, збите до легкої піни яйце. Поступово просіваємо до масі борошно, ретельно перемішуючи. Виливаємо тісто у форму для запікання і готуємо пиріг 30 хвилин при 200 градусах.

Не відкривайте духовку, щоб пиріг не осел!

Вийде легкий, пишний десерт, що нагадує бісквіт. Малиновий присмак, повітряна текстура пиріжка гідні святкового столу, і вже точно це краща страва для сімейного чаювання.

Солодкий пісний рецепт

Пісний пиріг з варенням – традиційний десерт для людей, хто шанує релігійні традиції. Випічку без молока і яєць реально зробити надзвичайно смачною і дуже корисною, якщо додати кілька ложок насіння льону. А в якості начинки пропонуємо використовувати заморожену журавлину з цукром.

 

 

Нам потрібні:

  • рослинна олія 200 г;
  • 3 склянки борошна (або трохи більше, дивлячись скільки «візьме» тісто);
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • щедра щіпка насіння льону;
  • половина склянки цукру;
  • чайна ложка розпушувача;
  • 1, 5 склянки журавлини з цукром;
  • щіпка солі.

Замість яєць в рецепті використовується для зв’язки льон: він скріпить тісто.

Насіння льону треба розбухнути. Для цього заливаємо їх окропом (100 мл) і настоюють 2 години. Журавлину подрібнюємо в пюре блендером, додаємо крохмаль. Насіння льону теж подрібнюємо блендером, щоб вийшла сірувата в’язка маса, додаємо до неї цукор. Поступово вводимо муку.

Наше завдання – вимісити еластичне ніжне тісто, яке буде легко розгортати. З тіста розкачуємо тонкі коржі і випікаємо в круглій формі їх при 200 градусах. Оскільки вони тонкі, пропікаються вони практично моментально – за 3-5 хвилин. Теплі коржі змащуємо журавлинним «кремом», складаємо один на одного.

Вийде оригінальний тортик: пісний, легкий, смачний. Йому треба дати просочитися. Ідеально спекти його напередодні, а подавати з ранку. Він просочиться, журавлина передасть тесту свій пряний аромат, тортик вийде чудовим!

Чайний пиріг з варенням на швидку руку

Чайний пиріг – виручає, коли до столу хочеться солодкої здоби, а готувати складні десерти ліниво. За смаком він навіть нагадує шоколадну випічку, але собівартість пирога дуже невисока. При бажанні його легко доповнити сухофруктами, маком, горіхами, кокосовою стружкою.

Для пирога підготуємо:

  • склянка міцної заварки (несолодкої);
  • 200 г цукру;
  • 4 ст. л. будь-якого варення;
  • 2 склянки борошна;
  • розпушувач – 1 ч. л. з гіркою;
  • 2 яйця;
  • цукрова пудра для посипання.

Всі інгредієнти змішуємо в скляній ємності, домагаючись гладенької текстури без грудочок. Виливаємо його у форму для запікання. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і печемо до готовності. Вийде пиріг легкого шоколадного відтінку, злегка вологий всередині, завдяки варенню.

Частування з листкового тіста

Хрусткі слоечки з солодкою начинкою обожнюють діти і дорослі. Але найприємніше — клопоту з десертом немає абсолютно ніяких. Особливо, якщо у господині в запасі є пачка будь-якого листкового тіста з дріжджами або без них.

Склад продуктів:

  • абрикосовий джем – стакан;
  • пачка тесту – 500 г;
  • вершкове масло – кубик.

Тісто розкачуємо на два тонких пласта. Викладаємо абрикосовий джем і розрівнюємо його по всій поверхні майбутнього пирога. Вкриваємо другою частиною листкового тіста. В кількох місцях робимо у пирога проколи – так він пропечеться швидше, і підніметься рівномірно. Випікається десерт швидко – за 15 хвилин. Тільки обов’язково готовий пиріг змастіть маслом – воно просочить тісто, зробить його більш соковитим, а в поєднанні з кислуватою начинкою вийде дивно смачне блюдо.

Готуємо в мультиварці

«Змішав, залив, випік!». Під таким девізом пропонуємо спекти простий пиріжок для всієї родини з варенням в мультиварці. Прилад не вимагає від господинь щосекундного контролю і готує все самостійно.

Підготуємо:

  • стакан варенца (кефіру, ряжанки);
  • 3 яйця;
  • 2 ст. борошна;
  • ч. л. розпушувача;
  • будь густе варення.

На наш погляд, в цьому рецепті дивно смачним виходить полунична начинка: всередині влажноватого пирога зустрічаються шматочки ягід, а їх маленькі кісточки надають приємну ледь вловиму хрусткість.

Змішуємо всі компоненти, додаємо борошно так, щоб вийшло тісто густоти, як на шарлотку. Виливаємо його на дно мультиварки, змащене маслом. Включаємо режим випічка. Чекаємо сигналу про закінчення готування і, вуаля, наше частування готово! Посипаємо пиріг тертим шоколадом, наливаємо какао і запрошуємо всіх до чаю.

Десерт з абрикосовим джемом

Уявімо, що у вас в будинку планується велике свято, а на десерт потрібно буде подати щось дуже легке і настільки ж незвичайне. Пропонуємо спробувати частування з вершків, абрикосового джему з тонким крастом з печива.

Підготуємо:

  • жирні вершки – 500 мл;
  • ваніль – 2 пакетика;
  • абрикосовий джем – 200 мл;
  • листочки м’яти для прикраси;
  • печиво «ювілейне» — пачка.

Печиво подрібнюємо в крихту, викладаємо на одне прозорих креманок, заповнюючи їх на одну третину. Вершки збиваємо до стійкої піни. На печиво кладемо абрикосовий джем, а зверху – збиті вершки. Посипаємо кожну порцію ваніллю, прикрашаємо м’ятою. Десерт можна приготувати за пару годин до подачі – шматочки печива просочаться джемом, стануть соковитими. Тільки не забудьте подавати його в охолодженому вигляді.

Кучерявий пиріг з варенням

Кучерявим пиріг прозвали за стружки, яку викладають хаотично. Виходить ефект симпатичних кучериків, красивих і золотистих після випічки.

Для кучерявого пирога підготуємо:

  • пачку хорошого маргарину або масла;
  • цукрового піску – половину склянки;
  • борошно – 3-4 склянки;
  • 3 яйця;
  • стакан сливового джему;
  • пакетик ваніліну;
  • ч. л розпушувача;
  • щіпку солі.

Маргарин рубаємо кубиками, перетираємо з цукром і борошном. Додаємо ванілін. Частина крихти викладаємо на дно форми (її краще застелити пергаментом для випічки), зверху заливаємо джемом. Залишком крихти присипаємо пиріг і відправляємо в духовку на 200 градусів. Печеться напрочуд швидко – за 15-20 хвилин. Вам залишається тільки стежити, щоб верх не пригорів. Шматочок теплого кучерявого пиріжка з чашкою капучино – найкращий початок робочого тижня.

Королевська ватрушка з варенням

Варення або джем додадуть королівської ватрушке додаткову соковитість і солодкість. З полуничним або вишневим варенням, звичайний пиріг перетвориться на сучасний, почасти навіть модний десерт: зараз в усьому світі цінуються натуральні поєднання ягід і сиру з тонким шаром тесту.

Замість варення можна брати будь-ягідне желе.

Нам потрібні:

  • борошно – 200 мл;
  • цукор — стакан;
  • пачка вершкового масла -180 г;
  • стакан вишневого варення (без кісточок!);
  • сир жирністю від 5% до 9% — 500 г;
  • 2-3 курячих яйця;
  • ванілін, пакетик;
  • щіпка солі і соди.

Масло тремо на крупній тертці. Додаємо борошно, цукор, сіль і соду. Швидко перетираємо все в крихту, поки масло не розтануло. Частина крихти висипаємо у форму, змащену маслом. Сир змішуємо з половиною склянки цукру, яйцями. Виливаємо на крихту. Зверху кладемо варення, і прикриваємо начинку залишком крихти.

Печеться пиріг на 200 градусах 30-40 хвилин. Ласощі виходить збалансованим, нітрохи не нудотним, а приємна вишнева кислинка прекрасно відтіняє сир.

Відкритий пиріг

У Росії прийнято пекти відкриті дріжджові пироги. Але ми пропонуємо пиріг на європейський лад, який називають ягідним тартом. Цей легкий десерт дозволяють собі навіть балерини. Зрозуміло, тільки по святах.

Склад продуктів:

  • борошно – 200 мл;
  • цукор – стакан;
  • пачка вершкового масла – 180 г;
  • стакан полуничного варення (без кісточок!);
  • вершки жирністю 35% – 200 г;
  • 2-3 курячих яйця;
  • склянка гороху (квасолі);
  • ванілін, пакетик;
  • щіпка солі і соди.

У сезон можна брати для тарта будь-які свіжі фрукти і ягоди, виклавши їх шматочки по колу.

Змішуємо з масла, борошна, цукру і розпушувача пісочне тісто. Розкачуємо його і викладаємо у форму, формуючи бортики. Посипаємо тісто горохом – він виступить своєрідним тягарем, не дасть тесту «здибиться» в самому центрі. Пропекаем до готовності 15-20 хвилин. На готовий корж викладемо будь-яке варення (у нас полуничне), а зверху збиті вершки. Запікаємо тарт ще 7 хвилин. Їмо тарт теплим, запиваючи молодим ігристим вином.

З смородинової заготівлею

Випічка зі смородиною виходить дуже запашної. Ягоди немов розкриваються в духовці, напитывая тісто літніми пахощами. Якщо у вас в морозилці залишився пакетик морожених ягід – швидко дістаємо і робимо пиріг.

Нам потрібні:

  • 200 мл кефіру;
  • 3 яйця;
  • смородина, перетерта цукром – 1 склянка;
  • сода – десертна л;
  • стакан цукру;
  • щіпка солі;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 2 склянки борошна.

З борошна, яєць замішуємо тісто на кефірної основі. Додаємо цукор, перемішуємо, поки він не розчинився. Виливаємо частину тіста на дно форми, а зверху викладаємо смородину з цукром. Заливаємо другою частиною і відправляємо смородинную шарлотку випікатися в духовку при температурі 200 градусів на 40 хвилин. Готовий пиріг посипаємо тертим шоколадом, і їмо, запиваючи гарячим латте.

Заливний пиріг

Заливний пиріг вийде вологим, крупитчато-ніжним, якщо замісити тісто на сметані і додати замість борошна манну крупу. Варення краще брати без кислинки. Ідеальним буде полуничний джем: він зробить ласощі схожим на десерти, які так люблять на Сході.

Підготуємо:

  • 200 мл сметани;
  • 100 г манної крупи;
  • 3 яйця;
  • полуничний джем – 1 склянка;
  • розпушувач – десертна л.;
  • половина склянки цукру;
  • щіпка солі.

Манку змішуємо з цукром і сметаною, залишаємо на пару годин для набухання. В окремому посуді збиваємо яйця, поступово втручається у манное тісто. Приправляємо ваніліном. Виливаємо половину тіста у форму, зверху викладаємо полуничний джем. Намагайтеся робити все акуратно, тому що маса виходить досить рідка. Заливаємо залишками тіста і відправляємо в духовку. Випікаємо 35 хвилин на 200 градусах.

Готовий заливний пиріг можна додатково просочити сиропом: змішати чайну ложку меду з водою (150 мл) і полити їм теплий пиріг. Ласощі виходить ароматним, ситним, не занадто нудотним. Рекомендуємо приготувати до пирога молочний коктейль і насолоджуватися приємною трапезою всією родиною.

Ми привели рецепти пирогів з варенням, яке зазвичай готують практично всі господині. Але ж є і цікаві заготовки – конфітюри з пелюсток троянд, варення із зелених волоських горішків, аличі, черешні. Ви можете готувати унікальні пироги, додаючи в них різні начинки. Рецепти абсолютно універсальні, прості у виконанні, але дуже смачні. Експериментуйте, готуйте із задоволенням!

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...