Пиріг з варенням в мультиварці – 10 рецептів на швидку руку

Пиріг з варенням в мультиварці – найшвидший спосіб приготування десерту в чотири кроки. Змішуємо інгредієнти, викладаємо тісто в чашу мультиварки, поливаємо варенням і ставимо режим «Випічка». Готово!

Пісний пиріг з варенням в мультиварці

Інгредієнти:

  • кілограм пшеничного борошна;
  • півлітра води;
  • рослинне масло – пара ложок;
  • одна ч. ложка солі.

Спосіб приготування:

  • Борошно просівають і поступово з’єднують з теплою водою, весь час помішуючи, щоб не створювалося грудочок.
  • Додають рослинну олію. Краще, якщо воно буде кімнатної температури або злегка підігріте.
  • Солять і замішують тісто напіврідкої консистенції.
  • Варення можна додати в тісто, так і викласти ложкою невеликими краплями зверху нього вже в чашу мультиварки.
  • Ставлять режим «Випічка» і випікають до готовності.

Рецепт приготування на кефірі

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру;
  • півсклянки цукрового піску;
  • два склянки борошна в/с;
  • одна ложка розтопленого вершкового масла або маргарину;
  • п’ять грам харчової соди;
  • півсклянки варення.

Спосіб приготування:

  • Цукор змішують з кефіром і збивають вінчиком до розчинення солодких кристалів.
  • Додають борошно і розтоплене масло, ретельно перемішують.
  • В останню чергу додають соду і трохи солі.
  • Масу доводять до густини сметани і виливають у чашу мультиварки-скороварки.
  • Готовий пиріг розрізають уздовж і промащують обидві половини будь-яким кислим варенням.
  • Пиріг з варенням на кефірі зверху посипають цукровою пудрою і подають до чаю.

З малиновим варенням

Інгредієнти:

  • півпачки масла;
  • полпакета розпушувача;
  • одне яйце (С2);
  • один курячий жовток;
  • одна ложка борошна пшеничного;
  • малинове варення (60 – 100г, залежно від діаметра чаші мультиварки).

Спосіб приготування:

  • Замішують гладке тісто з усіх складових.
  • Поділяють його на дві частини і кожну розкочують в коржик.
  • Один корж кладуть у промаслений чашу, змащують її варенням і накривають другим коржем.
  • Пиріг з варенням випікають близько сорока хвилин.

Господині на замітку. Охолоджений пиріг за бажанням можна злегка змочити сиропом, приготованим з рівних частин цукру, води і столової ложки лимонного соку.

Простий пиріг на швидку руку

Інгредієнти:

  • два – три яйця (С1);
  • стакан цукрового піску;
  • два – три склянки борошна;
  • щіпка соди, погашеної оцтовою кислотою;
  • щіпка солі;
  • будь-яке варення.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску розбити яйця (попередньо їх обполіскують під проточною водою).
  • Всипають цукор і збивають міксером або блендером до розтирання солодких кристалів.
  • Додають борошно, перемішують склад, вводять соду і трохи солять.
  • Отримане тісто однорідної консистенції викладають в миску, змащену маслом.
  • Зверху поливають варенням і ставлять каструлю на режим «Випічка».

Господині на замітку. Час приготування може змінюватися в залежності від вашої моделі мультиварки. Тому, якщо пиріг знизу добре пропікся, а зверху мало зарум’яниться, переверніть його і випікайте ще не більше п’яти хвилин.

Загрузка...

Пісочна випічка в мультиварці

Інгредієнти:

  • півсклянки борошна;
  • до 100 грам крохмалю;
  • неповний стакан цукру;
  • п’ять курячих яєць;
  • масло або маргарин (столовий) – сто грам;
  • сіль;
  • варення;
  • ванільний цукор на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

 

  • Яйця збивають з цукром до отримання пишної піни: міксером протягом 10 хвилин, вручну – 25 хвилин.
  • Розм’якшене масло ретельно розтирають до білого кольору.
  • Обидві маси з’єднують, додають ароматичні добавки і борошно, швидко замішують тісто.
  • Викладають його в змащену чашу мультиварки, обробляють верх варенням і запікають.

З полуничним варенням

Інгредієнти тісто:

  • борошно (в/с) – 150 грам;
  • цукор-пісок – 100 грам;
  • вершкове масло – 100 грам;
  • 70 г мелених волоських горіхів;
  • сік половинки лимона;
  • терта лимонна цедра (за бажанням);
  • два яєчних жовтки.

Для начинки:

  • п’ять збитих в піну яєчних білків;
  • цукор-пісок – 80 грам;
  • 50 грам полуничного варення.

Спосіб приготування:

  • Цукор перетирають з жовтками, додають розм’якшене масло і все змішують віночком.
  • Всипають просіяне борошно, цедру і подрібнені в порошок горіхи.
  • Добре перемішують склад і збризкують тісто лимонним соком.
  • У змащену чашу мультиварки викладають тісто і випікають до готовності близько 20 хвилин.
  • Потім кришку мультиварки відкривають, обробляють пиріг начинкою і випікають до готовності ще близько 20 хвилин.
  • Остиглий або теплий десерт нарізають ромбиками або прямокутниками.

Господині на замітку. Щоб не пересолодити пиріг, дотримуйтеся норму додавання в тісто цукру і варення. Якщо не любите надто солодкий десерт, їх кількість можна зменшити.

Як приготувати на молоці

Інгредієнти тісто:

  • пів-літри молока;
  • два склянки борошна;
  • стакан цукрового піску;
  • сто грам меду;
  • два яйця;
  • масло (вершкове) – 60 г;
  • сода;
  • 15 г какао;
  • 1,5 г меленої кориці;
  • за бажанням, товчена гвоздика.

Спосіб приготування:

  • Змішують цукор, мед, яйця, масло, соду, корицю і гвоздику з невеликою кількістю борошна.
  • Вводять молоко і решту борошна.
  • Розмішують тісто і викладають його в миску, змащену жиром.
  • Зверху чайною ложкою викладають варення. Можна зробити з нього малюнок або викласти невеликими гуртками.
  • Випікають в мультиварці.
  • Пиріг розрізають в холодному вигляді і подають на стіл, посипавши цукровою пудрою або какао.

З яблучним варенням

Інгредієнти:

  • 150 – 200 грам яблучного варення;
  • два курячих яйця;
  • сто грам цукру-піску;
  • один стакан змішаної зі сметаною кисляку;
  • борошна – стакан;
  • ½ Ч. л. соди;
  • вершкове масло для змащування чаші;
  • панірувальні сухарі.

Спосіб приготування:

  • Яйця збивають з цукром, додають кисляк і трохи солі.
  • Потім поступово всипають борошно, змішане з харчовою содою.
  • Вимішують тісто і додають в нього яблучне варення.
  • Викладають отриману масу в миску, змащену маслом і посипану сухарями.
  • Випікають десерт в мультиварці 20 – 25 хвилин.

Господині на замітку. Цей пиріг можна і випікати на деку, але тоді всіх продуктів береться в півтора – два рази більше.

Шоколадний пиріг з варенням

Інгредієнти:

  • борошно (пшеничне) в/с – дві склянки;
  • какао-порошок – дві ч. ложки;
  • цукрова пудра – одна чайна ложка;
  • півсклянки цукру;
  • маргарин (столовий) – півпачки;
  • яйце куряче;
  • варення;
  • сметана (густа) – 4 ст. л.;
  • сіль, сода.

Спосіб приготування:

  • Змішують цукор з яйцем і сметаною, розтирають.
  • Вводять м’який маргарин, какао, пудру і перемішують.
  • Всипають просіяне борошно і замішують шоколадне тісто.
  • Наприкінці замішування додають сіль і соду.
  • Випікають в мультиварці, включивши режим «Піч».
  • Отриманий корж розрізають і змащують варенням.

Сирний пиріг з варенням

Інгредієнти на 100 грам вершкового сиру:

  • склянка борошна;
  • молоко коров’яче – пара ложок;
  • масло (вершкове) – брусочок на 100 грам;
  • варення;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • М’яке масло розтерти з борошном.
  • Додають молоко до отримання щільного тіста.
  • Сир пропускають на тертці і з’єднують з тестом, акуратно і рівномірно перемішуючи.
  • Розподіляють отриману масу по чашу мультиварки-скороварки, попередньо змащених жиром.
  • Випікають на відповідній функції.
  • Гарячий пиріг розрізають на трикутні шматочки і зверху поливають варенням.

Пиріг з варенням і так не дуже складний у приготуванні, а вже коли процес йде за допомогою пароварки, так і зовсім елементарний. Його запросто можна спекти на сніданок або до вечірнього чаю – смачно, ароматно, просто і дешево.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...