Пиріг з варенням – 20 рецептів приготування на швидку руку

Пиріг з варенням – дуже швидкий і смачний рецепт з дитинства. Напевно у кожної господині в холодильнику знайдеться баночка ягідної або фруктової солодощі, яку можна перетворити в чудову начинку для випічки. З таким пирогом легко впорається навіть початківець кулінар.

Класичний тертий пиріг з варенням

Інгредієнти: пачка масла вершкового, 410 г першосортної борошна, 2 великих яйця, гранований стакан цукру-піску, по малий. л. ванільного цукру і розпушувача, щіпка солі, 2 склянки рідкуватий начинки.

  • Масло злегка розм’якшується і розтирається з двома видами цукру до побіління молочного продукту. Щоб випічка вийшла з особливо ніжною, замість звичайного піску можна взяти пудру.
  • В отриману масу по одному вливаються заздалегідь трохи збиті яйця. Суміш розтирається до однорідності.
  • У миску з нею всипається борошно, просеянная з рештою сухими «учасниками» рецепту.
  • Виделкою замішується тісто. Але воно не повинно бути занадто липким. Маса поділяється на дві половинки, кожна з яких скочується в «колобок». Одна з них у харчовій плівці забирається в морозильну камеру на півгодини.
  • Більший «колобок» відразу розкочується по розміру обраної промасленим форми. Створюються невеликі бортики.
  • У вийшло поглиблення викладається начинка – будь рідкувате варення.
  • Зверху треться другий «колобок».

Майбутній тертий пиріг з варенням відправляється в духовку на 35-45 хвилин. Йому буде достатньо температури 185 градусів.

Готуємо з пісочного тіста з крихтою зверху

Інгредієнти: пачка вершкового масла, 3 ст. якісного борошна, склянка з гіркою цукру-піску, 2 великих яйця, густе варення за смаком, половина малий. ложки солі, 1/3 малий. ложки харчової соди.

  • В чашу кухонного комбайна викладається крупно нарізане холодне масло. Туди ж розбиваються сирі яйця, висипаються сухі компоненти без борошна.
  • Вміст чаші перемішується до однорідності. Не потрібно домагатися пишноти і гладкості маси.
  • Далі поступово додається борошно. Тісто у результаті повинно вийти м’яким і приємним на дотик.
  • Маса ділиться на дві нерівні частини, менша забирається в морозилку.
  • З другої на деку формується основа з невеликими бортиками. Вона заливається обраним варенням.
  • Зверху дрібно кришиться вже подмерзшая друга частина.

Майбутній пісочний пиріг з варенням печеться при 170-180 градусах 25 хвилин.

Пиріг з варенням на швидку руку — самий швидкий рецепт!

Інгредієнти: 3 великих яйця, 110 мл дуже жирного молока, 160 г цукру-піску, 90 г вершкового маргарину, 2 мал. ложки розпушувача, щіпка солі, 340 г високосортного борошна, склянка густого кислуватого варення.

  • Сирі яйця розмішують з піском до мінімальної пінки.
  • До них виливається трохи тепле молоко і не гарячий розтоплений маргарин. При додаванні рідких продуктів маса постійно помішується.
  • Потім по черзі вводяться всі сухі інгредієнти.
  • Борошно з розпушувачем просіваються в миску останніми.
  • Вийшло не дуже густе тісто виливається на деко, покритий пергаментом двома шарами. Між ними розташовується кислувате варення.

Випікають пиріг на швидку руку 40-55 хвилин при середній температурі.

На основі кефіру

Інгредієнти: 280 мл кисломолочного продукту, ½ малий. л. соди, велике яйце, половина склянки цукрового піску, 3 ст. найвищого гатунку борошна, 3 ст. л. соняшникової олії, склянку улюбленого варення.

  • Нехолодну кефір виливається до збитого з піском до однорідності яйцю.
  • Додається сода і масло.
  • Хвилин через 10-12 можна просівати до основі для тіста борошно.
  • М’яке тісто ділиться на дві половинки. Велика частина відразу розкочується і переміщається в форму.
  • Зверху викладається і розмазується варення.
  • Прикрашається майбутній десерт тонкими смужками залишився розкатаного тіста хрест-навхрест.

Випікають пиріг з варенням на кефірі близько півгодини при 160-170 градусах.

З яблучним варенням

Інгредієнти: 160 г дуже холодного вершкового масла, ½ ч. л. дрібної солі, 310-330 р найвищого гатунку борошна, 110 мл крижаної води, 1,5 ст. яблучного варення, яєчний білок.

  • Просеянная борошно з’єднується з сіллю. До неї викладаються дрібні шматочки холодного масла. Продукти прямо руками розтираються в крихту.
  • Поступово вливається крижана вода. Тісто збирається в «колобок», покривається плівкою і забирається в холод.
  • Приблизно через півгодини воно ділиться на дві частини.
  • Перша відразу розкочується і вкладається в круглу форму з бортиками, після чого на кілька хвилин забирається холодильник.
  • Щоб тісто добре пропеклося під варенням, воно змащують яєчним білком. Зверху викладається солодка начинка.
  • Прикрашається конструкція тонкими смужками з решти розкатаного шматка тіста.
Дивіться також:  Торт «Черепашка» – 9 рецептів приготування

Випікають пиріг з яблучним варенням в духовці при середній температурі близько години.

З полуничною заготівлею

Інгредієнти: 370-390 г борошна, 40 г цукру-піску, 190 г мерзлого вершкового масла, 9 г розпушувача, велике яйце, щіпка солі, 2 ст. полуничного варення.

  • Борошно просіюється через найдрібніше сито з пекарським порошком. До неї треться мерзле масло. Руками продукти перетираються в крихту.
  • Яйце збивається з іншими компонентами, крім варення.
  • Збита суміш вливається до маси з першого кроку.
  • Замішується нелипким тісто. 2/3 його відразу розподіляються по дну форми. Ліпляться невисокі бортики.
  • Зверху викладається варення.
  • Прикрашається конструкція вирізками з решти тонко розкатаного тіста.

Запікається пиріг з полуничним варенням до легкого зарум’янювання при 180 градусах. На це піде 20-25 хвилин.

З малиновим варенням

Інгредієнти: півкіло борошна, 2 великих сирих яйця, по 210 г масла вершкового, малинового варення і цукру-піску, 11 г пекарського порошку, щіпка солі.

  • Размякшее масло розтирається з цукром. У масу вводяться яйця, злегка збиті з сіллю.
  • Туди ж переміщається борошно, просеянная з розпушувачем.
  • Швидкими активними рухами замішується тісто і ділиться на 2 нерівні частини.
  • Менша частина обертається плівкою і забирається в морозилку. Велика – розкочується, укладається у форму з бортиками і ставиться в холодильник на півгодини.
  • Потім поверх основи викладається малинове варення. На нього треться шматок замерзлого тесту.

Випікають пиріг з малиновим варенням при 200-210 градусах близько півгодини.

Солодкий пісний рецепт

Інгредієнти: 3 ст. борошна найвищого гатунку, 1 ст. рафінованої олії, стільки ж очищеної води, будь-якого рідкого варення і цукру-піску, 1 мал. ложка харчової соди, 2 мал. ложки 9% оцту.

  • Борошно з високого відстані просіюється в широку миску. До неї всипається пісок.
  • Далі в миску вливається масло, варення, вода. Інгредієнти добре перемішуються і до гладкості збиваються міксером.
  • Залишилося додати гашену соду.
  • Маса виливається в промаслений круглу форму. Тісто в такому вигляді залишається на столі на 15-17 хвилин.

Пиріг випікається близько однієї години на верхньому рівні духовки. Готовність ласощі перевіряється сухою дерев’яною паличкою.

Пиріг з варенням в мультиварці

Інгредієнти: 270 г першосортної борошна, 110 г вершкового масла, 60 г цукру, велике яйце, півсклянки будь-якого варення, дрібку дрібної солі.

  • В одній мисці змішується розм’якшене масло, сире яйце і пісок. Не потрібно домагатися однорідності компонентів.
  • В миску борошно просіюється з сіллю.
  • Вийшла м’яка маса ділиться на 2 нерівні частини. З шматка побільше в підготовленій чаші «розумної каструлі» формується дно з невеликими бортиками. Воно змащується варенням.
  • Залишки тесту кришаться поверх майбутнього пирога.
  • Активується режим «Випічка» на стандартний час.

Вийшов пиріг в мультиварці спочатку повністю остуджується і тільки після цього витягується з чаші.

Частування з листкового тіста

Інгредієнти: 320 г готового листкового тіста (без дріжджів), 160 г будь-якого варення, жменя цукрової пудри.

  • Тісто трохи розкачується в великий прямокутник.
  • На одній половині пласта робляться довгі надрізи наскрізь, а на іншу викладається варення.
  • Частина з начинкою покривається тестом з отворами. Краї добре скріплюються.

Десерт випікається до рум’яності при середній температурі. Готовий пиріг присипається пудрою.

Кучерявий пиріг з варенням

Інгредієнти: 2 сирих яйця, 170-190 г цукрового піску, упаковка вершкового маргарину (на 200 г), за дрібку ваніліну, соди, солі, 1 ст. л. картопляного крохмалю, 620-640 р найвищого гатунку борошна, будь варення за смаком.

  • В одній посуді з’єднуються сирі яйця, шматочки маргарину і пісок. Маса прямо руками розтирається до однорідності.
  • В основу майбутнього кучерявого пирога всипається борошно, просеянная з сухими продуктами без крохмалю.
  • Тісто розрізається на 2 частини: менша загортається в пакетик і переміщається в морозилку, велика розкочується і викласти на деко, застелене пергаментом.
  • На тесті виделкою робляться невеликі проколи у кількох місцях.
  • Корж підсушується в духовці 10-12 хвилин. Далі він остуджується і покривається варенням, присипається крохмалем і тертим замороженим тестом.
Дивіться також:  Шоколадний фондан – 7 кращих рецептів французького десерту

Пиріг повертається в духовку запікатися до рум’яності.

З чорничним варенням

Інгредієнти: 2 великих яйця, 2,5-2,7 ст. високосортного борошна, упаковка масла вершкового, 1 мал. л. розпушувача, 3 десертні ложки цукру-піску, стакан чорничного варення.

  • Яйця розмішуються в мисці, після чого з’єднуються з розтопленим маслом, піском.
  • У цю ж миску з високого відстані разом з пекарським порошком просіюється вся мука. Ця процедура дозволить максимально наситити продукт киснем.
  • Замішується тісто і ділиться на 2 нерівні частини (1/3).
  • Більша половина викладається в обрану ємність для випічки. Формуються невисокі бортики.
  • В центр основи викладається чорничне варення і обережно розподіляється ложкою по всій поверхні.
  • Тісто нарізати однаковими рівними смужками і розташовується зверху у вигляді «сітки».

Випікається ласощі 35-45 хвилин при 200-210 градусів.

З абрикосовим джемом

Інгредієнти: 340 г борошна найвищого гатунку, 135 мл жирного молока, 3 сирих яєчних жовтки, 90 г вершкового масла, 140 г цукру, 160 г густого абрикосового джему, лимон, 8 г розпушувача, щіпка солі.

  • Борошно пару раз просіюється через найдрібніше сито. Її потрібно висипати гіркою прямо на стіл і в середині зробити невелике поглиблення.
  • В отриманий отвір додається весь цукор, пекарський порошок, знята з усього лимона дрібної теркою цедру. Головне, не зачепити білу м’якоть, яка здатна зробити десерт гірким.
  • Масло топиться на водяній бані, охолоджується і з’єднується з жирним молоком.
  • У заглиблення вливаються жовтки, а також поступово додається суміш з третього кроку.
  • Вимішується однорідне тісто дуже липке та м’яке.
  • Воно викладається в круглу форму (діаметром не менше 26 див.). Повинні вийти і досить високі бортики. Залишки тесту обрізаються.
  • Зверху викладається абрикосовий джем.
  • Із залишків тіста вирізати довгі смужки, які викладаються на пиріг у вигляді «сітки».

Запікається ласощі трохи менше півгодини при середній температурі.

Чайний пиріг з заварки з варенням

Інгредієнти: склянку міцного чорного чаю, 160 г будь-якого варення, 470 г просіяного борошна, 220 г цукру-піску, 1 ст. л. розпушувача, 3 великих сирих яйця.

  • Сирі яйця розмішують з усім піском. Домагатися піни не потрібно, достатньо дочекатися, поки розчиняться всі солодкі крупинки.
  • У суміш додається варення. Слідом вливається охолоджений міцний чай.
  • Всипається борошно з розпушувачем.
  • Після чергового ретельного перемішування тісто виливається у відповідну форму.
  • Випікається десерт 35-45 хвилин в добре розігрітій духовці.

Прикрашається пиріг шоколадною глазур’ю або залишилися варенням.

Рецепт простий пряники

Інгредієнти: половина склянки цукру, цілий стакан варення і стільки ж сироватки або кефіру, 2,5 ст. борошна, 2 великих яйця, 1 ч. л. цукрової пудри, стільки ж соди, щіпка солі.

  • До варенню висипається сода. Компоненти перемішуються і залишають на кілька хвилин.
  • Яйця розтираються з піском.
  • У варення відправляється кефір або сироватка.
  • Суміші з другого і третього кроку зливаються разом.
  • До них засипається просеянная з сіллю борошно.
  • Однорідна маса виливається у відповідну форму.

Коврижка випікається при 190 градусах до зарум’янювання і сухий скіпки. Прикрашається солодкої пудрою.

Дріжджовий пиріг

Інгредієнти: 160 мл жирного молока, 1 ч. л. солі, стільки ж миттєвих дріжджів, 3 ст. л. цукру-піску, 330 г пшеничного борошна, 40 мл рафінованої олії, яєчний жовток, 160 г будь-якого варення, 1 ст. л. картопляного крохмалю.

  • У тепле молоко всипається трохи піску і відразу всі швидкі дріжджі. Після перемішування продукти залишають при кімнатній температурі.
  • Коли на поверхні суміші виникне дріжджова шапочка, додається масло, що залишилося пісок, сіль.
  • Борошно просіюється в окрему миску. Вона невеликими порціями всипається в дріжджовий розчин.
  • Замішане м’яке тісто забирається тепло на годинку. Далі він ріжеться на дві частини.
  • Перша половина злегка розкочується і вкладається в круглу форму, застелену пергаментом. Зверху висипається крохмаль, і викладається варення.
  • З другої половини тіста формуються тонкі джгутики, якими прикрашається майбутній пиріг. Заготівля залишають на півгодини при кімнатній температурі.

Залишилося змастити майбутній десерт збитим жовтком і відправити запікатися на годину при 180-190 градусах.

Королевська ватрушка з варенням

Інгредієнти: склянку будь-якого варення, 160 г вершкового маргарину, дрібку негашеного соди, ¼ ст. цукру, 2 ст. борошна.

Дивіться також:  Пиріг з сиром в мультиварці – 6 рецептів приготування

  • Розм’якшений маргарин розминається виделкою.
  • Далі до нього поступово підмішується невеликими порціями весь цукор.
  • В отриману масу борошно просіюється, додається негашене сода. Тісто перетирається руками в крихту. Борошна може знадобитися трохи більше.
  • Тісто ділиться на дві неоднакові частини. Велика викладається в підготовлену форму. Повинні вийти і невеликі бортики.
  • На основу викладається варення. Краще всього вибрати рідкуватий продукт, який легко вдасться розмазати по тесту.
  • Зверху майбутній пиріг присипається залишилася крихтою.

Ватрушка запікається півгодини в духовій шафі, розігрітому до 190-200 градусів. Разом з варенням для начинки можна використовувати і невелику кількість сиру.

Зі смородиновим варенням на кефірі

Інгредієнти: 420 г просіяного борошна, 340 г варення з чорної смородини, 90 г цукру-піску, 2 великих сирих яйця, щіпка солі, повну склянку жирного кефіру, 2/3 ч. л. негашеного соди.

  • Для початку в варення висипається вся негашене сода. Компоненти перемішуються і залишають на кілька хвилин (10-12). Для цієї мети варто вибрати миску вище, так як очікується бурхлива реакція продуктів і їх підняття вгору.
  • В іншій мисочці яйця розтираються з піском і сіллю.
  • Суміш з попереднього кроку вливається до настоявшемуся варенню.
  • Доливається не холодний кефір.
  • Після повторного перемішування в суміш починає подсыпаться просеянная борошно.
  • Вийшло однорідне тісто перекладається у підготовлену (суху і промаслений форму.
  • Пиріг випікається 40-45 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Вийшло ласощі можна оформити по своєму смаку. Наприклад, присипати пудрою, кокосовою стружкою, полити шоколадною глазур’ю або згущеним молоком.

Із заготівлею з аличі

Інгредієнти: 3 великих сирих яйця, 420 г просіяного високосортного борошна, повний стакан коров’ячого молока і стільки ж цукрового піску, 90 мл соняшникової олії, 1,5-2 ч. ложки розпушувача, ½ малий. ложки кухонної солі, 1,5 ст. густого варення.

  • Духовку потрібно заздалегідь включити прогріватися до 180 градусів.
  • Охолоджені сирі яйця переміщуються в керамічний посуд. Спочатку вони перемішуються виделкою до однорідності. Далі продукт обробляється вже міксером на початковій швидкості. У процесі збивання до яєць підсипається цукор.
  • Коли пісок повністю розчиниться, а вся маса побіліє і «виросте» в обсязі, можна додавати сіль.
  • Невеликими порціями в майбутнє тісто вливається масло. Після перемішування маса розбавляється не холодним молоком. У цей момент вона стане дуже рідкої і почне пузиритися. Так і повинно бути.
  • Залишається всипати в основу для пирога, ретельно просіяне з пекарським порошком борошно. Віночком ретельно розбиваються всі грудки. Маса в підсумку повинна стати однорідною та трохи густіше, ніж звичне бісквітне тісто. При необхідності кількість борошна можна збільшувати.
  • Форма для випічки покривається промасленим пергаментом і злегка присипається борошном. Зверху виливається тісто двома шарами. Між ними розташовується густе варення. Якщо воно виявилося рідкуватим, продукт потрібно відкинути на сито і дати стекти зайвому сиропу.
  • Перші 7-8 хвилин пиріг запікається при зазначеній у першому кроці температурі. Далі вона зменшується до 160 градусів, і приготування десерту триває ще 40-45 хвилин.

Готове ласощі щедро посипається какао з солодкої пудрою.

Відкритий пиріг з варенням з айви і лимона

Інгредієнти для тіста: 90 г масла вершкового, яєчко, 80-90 г цукру, склянка борошна, 2 ст. л. чистої води.

Для крему: 90 г цукру, 3 жовтки яєць, склянка молока, 2 ст. л. крохмалю (кукурудзяного), 130 мл свіжовичавленого апельсинового соку.

Для начинки: 3-4 шт. айви, половинка лимона, 90 г цукру.

  • Для крему молоко вливаються злегка збиті жовтки, додаються інші компоненти, крім соку. Маса уварюється на повільному вогні. Далі в неї вливається сік апельсина.
  • Для тіста з’єднується терте масло і інші інгредієнти. Вода вливається останньої. Маса скочується в кулю і на півгодини забирається на холод.
  • Тісто розподіляється по формі, в кількох місцях проколюють виделкою і відправляється запікатися в духовку на 20 хвилин при середній температурі.
  • Айва чиститься, ріжеться на шматочки і відправляється варитися разом з тонкими часточками лимона в цукровому сиропі.
  • На основу виливається крем, розкладаються часточки айви і лимона.

Десерт відправляється в духовку ще приблизно на 25 хвилин.