Пиріг з вишнею простий рецепт з фото

Одним з найпопулярніших фруктових пирогів (після шарлотки, звичайно) є пиріг з вишнею. Рецептів його приготування не злічити. В Америці готують листкові пироги з вишневою начинкою, популярним французьким пирогом є соковитий шоколадний брауні з вишнею і лікером. У нас дуже популярний заливний пиріг з вишнею, покроковий рецепт якого я пропоную. Тісто у нього виходить дуже м’яке і ніжне, а ягідна начинка надає десерту кислинки і дивного аромату.

 

Пиріг з вишнею простий і смачний рецепт

 

Надзвичайно смачним і незвичайним пиріг виходить за мотивами тертого пирога, але зверху він прокидається не тестом, а крихтою з горіхів, цукру, олії і кориці. Аромат такого пирога просто чудовий. Спробуйте приготувати пироги з вишнями за моїми рецептами і насолоджуйтеся неймовірним смаком. До речі, не турбуйтеся, сіли в рецепті приготування пирога з вишнями вказана саме свіжа вишня, її запросто можна замінити консервованою або замороженої.

Загрузка...

Пиріг з вишнею покроковий рецепт

Час приготування:
Кількість порцій: 6-8

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок (свіжа або консервована) – 300 г;
  • Борошно – 1 склянка (без гірки);
  • Рослинне масло – 75 мл;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Ванільний цукор – 5 г;
  • Крохмаль – 1 ст. ложка;
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ст. ложки.

Приготування:

  • Одне яйце влити в глибоку тарілку з рослинним маслом і з допомогою заглибного блендера взвивать отриману масу до однорідності і в’язкості.
  • В окремій посудині збити інші два яйця, цукор і ванильку. Додати до масляно-яєчної маси.
  • Борошно з’єднати з розпушувачем і ввести в яєчну масу. Перешкодити ложкою декількома рухами. Робити це потрібно дуже акуратно, інакше після випікання торт вийде тугий (але все одно смачний). Тісто вийде досить рідким, майже як сметана.
  • Вилити тісто в силіконову фігурну форму для запікання. Вишні очистити від кісточок і пересипати крохмалем. Викласти вишню на тісто. Якщо у вас гарна соковита ягода, вона потоне на дно, в іншому ж випадку залишиться зверху. І в одному, і в іншому випадку вийде дуже смачно.
  • Випікати наш пиріг з вишнею до сухої скіпи (близько 30 хвилин – дивіться по своїй духовці). Готового пирога дати охолонути у формі, щоб не розвалився, потім перевернути на велику тарілку, присипати цукровою пудрою.
  • Спробуйте також:  Грудинка, запечена в духовці - Рецепт з фото

    Як спекти пиріг з вишнею простий рецепт

    Час приготування: 50 хвилин
    Кількість порцій: 6-8

    Інгредієнти:

    • Борошно – 400 г;
    • Сухі дріжджі – 1,5 ч. ложки;
    • Молоко тепле (близько 20 градусів) – 200 мл;
    • Цукор – 60 г (1/3 склянки);
    • Вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
    • Яйце куряче – 1 шт.;
    • Сіль – 0,5 ч. ложки.

    Начинка:

    • Вишня (свіжа або консервована без кісточок) – 600 г;
    • Цукор – 5 ст. ложок;
    • Коньяк – 60 мл

    Штрейзель (кондитерська крихта):

    • Цукор – 150 г (1 склянка);
    • Борошно – 120 г;
    • Горіхи – 125 г (можна більше);
    • Вершкове масло – 170 г;
    • Кориця – 0,5 ч. ложки.

    Спосіб приготування:

  • Підготувати тісто. В злегка підігрітому молоці розвести дріжджі, залишити хвилин 5-10, щоб дріжджі розчинилися.
  • Вершкове масло розтопити на водяній бані або на дуже повільному вогні, додати разом з яйцем в молочно-дріжджову масу, розмішати, додати цукор і сіль.
  • В останню чергу поступово всипати просіяне борошно, добре розмішати спочатку ложкою, а потім, коли маса стане більш густий, викласти тісто на робочу поверхню і замісити руками. Залишити тісто в теплому місці, накривши чистим рушником.
  • Тим часом підготувати начинку і крихту для посипання пирога. Вишню промити, змішати з цукром і залишити.
  • Горіхи подрібнити в бленлере. Можна використовувати волоські горіхи або арахіс.
  • Змішати цукор, корицю, подрібнені горіхи, трохи борошна і вершкове масло (не розтоплене). З допомогою виделки все розмішати в дрібно крихту.
  • Глибоке деко змастити шматочком охолодженого вершкового масла. Тісто розкачати і викласти на деко, сформувавши невеликі бортики.
  • Зверху викласти підготовлену зацукровані вишні, збризнути коньяком. При випіканні алкоголь випарується, а легкий аромат залишиться і підкреслить смак вишні.
  • Рясно посипати штрейзеля і випікати в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
  • Спробуйте також:  Торт "Цариця Савська" | Смачний рецепт

    Готового пирога з вишнями необхідно дати трохи відпочити протягом 15 хвилин, злегка остиглий, він буде легко різати і не буде ламатися. Подавати пиріг з вишнею та штрейзеля, прикрасивши гілочкою м’яти. До пирога ідеально підійде чашка ароматного чаю з лимоном або мелісою. Приємного апетиту.

    Загрузка...