Пиріг з замороженої вишнею – 8 простих і смачних рецептів приготування

Багато запасливі господині заморожують ягоди на зиму. Найчастіше їх використовують для приготування компотів, але можна зробити з літніх плодів і начинку для випічки. Розглянемо 8 простих і смачних рецептів пирога з замороженої вишнею.

Пиріг з замороженої вишнею з листкового тіста

Почнемо з самого простого рецепту пиріг з вишнею з листкового тіста. Основу для випічки простіше придбати в магазині, щоб не витрачати час на її приготування.

Для роботи потрібні такі продукти:

  • пачка листкового тіста;
  • заморожені ягоди;
  • цукровий пісок;
  • трохи борошна.

Як готувати пиріг з начинкою з замороженої вишні:

  • Тісто розморожуємо і ягоди природним шляхом.
  • За допомогою шпильки або манікюрних ножиць звільняємо вишневу м’якоть від кісточок.
  • Прибираємо зайвий сік з ягід, щоб начинка не протекла, і не підгорів пиріг.
  • Розкачуємо листкове тісто, відклавши четверту його частину в бік.
  • Укладаємо основу на посипаний борошном деко, залишивши невеликі запаси по краях.
  • Наповнюємо начинкою пиріг, посипаємо цукром, загортаємо вільні краї тіста всередину.
  • З решти основи робимо смужки або «ковбаски», прикрашаємо верхівку пирога «гратами», після чого відправляємо його в духовку.

Увага! Начинку вишневого пирога стоїть саме посипати цукром, а не змішувати з ним ягоди завчасно. В іншому випадку це призведе до утворення зайвого соку, який буде витікати при запіканні.

Заливна випічка з ягодою

Смачними, пишними і ніжними виходять пироги, приготовані з рідкого тіста.

Для випічки потрібно взяти такі складові:

  • 230-250 г сметани;
  • половину упаковки маргарину;
  • 2 яйця;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • цукор;
  • соду (10-12 м);
  • заморожену вишню.

Як готувати пиріг:

  • У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, збиваємо суміш.
  • Коли склад придбає однорідність, вливаємо кисломолочний продукт і знову перемішуємо.
  • Розтоплюємо маргарин до рідкого стану і обережно, тоненькою цівкою, безперервно помішуючи, вводимо його в тісто.
  • Додаємо в масу щіпку соди і починаємо підсипати муку. Кількість, зазначений у списку інгредієнтів, є приблизними. Тісто має вийти таким, як для оладок.
  • Виливаємо більше половини складу в оброблену жиром посуд, зверху розкладаємо очищені від кісточок вишні.
  • Покриваємо пиріг рештою тестом і ставимо випікатися.

Можна вилити у форму все тісто відразу, а вишню розкласти зверху. У процесі запікання ягоди трохи потонуть у рідкому складі, що не дозволить їм пересушиться.

Готуємо на кефірі в мультиварці

Якщо використовувати мультиварку, процес випічки буде контролювати прилад, і господині не доведеться турбуватися про те, чи не пригорить чи пиріг.

Дивіться також:  Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Для роботи потрібні такі компоненти:

  • 500 мл кефіру;
  • 100 г манної крупи;
  • 3 яйця;
  • стакан цукру;
  • борошно, скільки візьме тісто;
  • ягоди вишні.

Як зробити пиріг в мультиварці:

  • Заливаємо манну крупу кефіром і даємо їй розбухнути протягом півгодини. Якщо не витримати це час, вона залишиться жорсткою і буде скрипіти на зубах.
  • Розморожуємо вишні, звільняємо від кісточок і зливаємо зайвий сік.
  • Збиваємо яйця з цукром, поки пісок не розчиниться, потім вводимо у кефірно-манну суміш.
  • Підсипаємо борошно так, щоб тісто вийшло напіврідким, потім насипаємо харчову соду.
  • У промазану жиром чашу мультиварки виливаємо половину кількості тіста, потім кладемо вишні, прикриваємо їх залишилися складом.
  • Закриваємо кришку приладу, і встановлюємо режим випікання.

Такий пиріг спечеться швидко, буквально за півгодини.

Пісочний пиріг з вишнею

Перевага пісочного тіста полягає в тому, що при правильному його приготуванні воно не втратить свіжості протягом декількох діб.

Щоб зробити такий вишневий пиріг, будуть потрібні наступні продукти:

  • упаковка масла або маргарину;
  • 3 яйця;
  • 250 г цукру;
  • борошно;
  • трохи ванілі;
  • заморожені вишні.

Готуємо пісочний пиріг:

  • Розтоплюємо масло або маргарин в каструлі, потім перемішуємо зі 100-110 г цукру, даємо складу трохи охолонути.
  • Вводимо в суміш жовтки від яєць, збиваємо.
  • Додаємо борошно в такій кількості, щоб тісто було круте, після чого прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
  • Розморожуємо вишню, видаляємо кісточки і рідина.
  • Трохи цукру з допомогою кавомолки перетворюємо в пудру.
  • Вимішуємо тісто розгортаємо і кладемо на деко, залишивши невеликі бортики.
  • Розподіляємо по пирогу вишні, посипаємо їх цукровою пудрою, змішаною з невеликим об’ємом ванілі.
  • Загортаємо бортики і ставимо десерт в духовку.
  • Поки ласощі пропікається, збиваємо яєчні білки з 150 г цукрового піску в міцну піну, і за чверть години до закінчення процесу поливаємо нею начинку пирога.

Десерт можна буде діставати, коли білкова «шапочка» придбає приємний золотистий колір.

З додаванням сиру

Вишня прекрасно поєднується з кисломолочними продуктами, і при приготуванні пирога можна додати в начинку не тільки ягоди, але і сир. Основа для такої випічки буде дріжджовий.

В процесі роботи знадобиться:

  • стакан молока;
  • 2 яйця;
  • півтора склянки цукру;
  • 25-30 г дріжджів;
  • борошно;
  • упаковка сиру;
  • заморожена вишня.
Дивіться також:  Торт Монастирська хата з вишнею – 7 покрокових рецептів приготування

Як зробити дріжджовий пиріг з сирно-вишневою начинкою:

  • Ставимо опару зі склянки молока, дріжджів і кількох ложок цукру, чекаємо появи пінистої «шапочки».
  • Додаємо до складу яйця, перемішуємо, а потім починаємо підсипати борошно так, щоб тісто вийшло не дуже крутим.
  • Ставимо основу підходити в тепле місце протягом півтора годин.
  • Розморожуємо вишню, виймаємо кісточки, зливаємо виділяється сік.
  • Сир протираємо крізь сито, перемішуємо з цукром.
  • Вимішуємо тісто, ділимо на дві нерівні частини.
  • Більшу з них розкачуємо і переміщаємо в посуд з бортиками.
  • Кладемо в пиріг підсолоджений сир, а потім розподіляємо по ньому вишневі ягоди.
  • Розкачуємо другу частину основи, накриваємо начинку і обрізаємо звисаючі краї.
  • Відправляємо ємність в піч, попередньо її розігрів.

Щоб поверхня пирога була блискучою і глянсовою, її змащують жовтком сирого яйця.

Самий швидкий рецепт в мікрохвильовці

Всі знають, що у мікрохвильовій печі можна не тільки розігрівати їжу, але і готувати різні страви, проте, мало хто це робить. За допомогою цього агрегату вийде зробити приголомшливу випічку, не витративши багато часу.

Для пирога з вишнями знадобляться такі продукти:

  • половина пачки вершкового масла;
  • 1-2 яйця;
  • 1/2 склянки цукрової пудри;
  • кілька столових ложок молока;
  • чайна ложка кулінарного розпушувача;
  • борошно;
  • вишневі ягоди.

Як робити випічку в мікрохвильовій печі:

  • Викладаємо вишні розморожуватися, потім видаляємо з них кісточки і зайву рідину.
  • Розрізаємо масло на шматочки, кладемо в каструлю і прогріваємо, поки жир не розтопиться.
  • Вводимо цукрову пудру і збиваємо масу віночком або міксером до легкості.
  • Додаємо яйця і молоко, енергійно перемішуємо тісто ще раз.
  • Приєднуємо розпушувач і борошно так, щоб суміш стала напіврідкої.
  • В глибоку ємність, призначену для мікрохвильовки, виливаємо половину тіста, попередньо змастивши дно і стінки жиром.
  • Розкладаємо по поверхні вишневі ягоди, прикриваємо їх рештою тестом.
  • Поміщаємо ємність в піч, накриваємо спеціальним ковпаком і закрийте дверцята.
  • Запускаємо прилад на 8-10 хвилин при помірній потужності.

Готовий пиріг, можливо, буде не дуже гарний з вигляду, але зате він вийде ніжним і неймовірно смачним.

Цветаевский пиріг з полуницею

Невідомо, чому цветаевский пиріг називається саме так. Існує чимало думок і припущень з цього приводу. Одні джерела стверджують, що в старовину жили дві сестри, які пригощали проїжджаючих подорожніх таким пирогом, і він отримав своє прізвисько» або від їх прізвища, або від назви села.

Дивіться також:  Що приготувати з листкового бездріжджового тіста – 15 рецептів смачної випічки

Версія, що ласощі має якесь відношення до поетеси Марини Цвєтаєвої, не витримує ніякої критики, але все ж існує. За твердженням сучасників і близько знали цю даму людей, вона була екзальтованим і абсолютно безпорадним у побуті людиною, який навряд чи захопився кулінарією.

Але нам не так уже й важливо знати, чому ж цей десерт отримав таку назву. Головне, що він смачний і дуже красивий.

Для готування будуть потрібні такі складові:

  • куряче яйце;
  • 2 склянки сметани;
  • півтора склянки цукру;
  • половина пачки масла або маргарину;
  • кулінарний розпушувач або соду;
  • борошно;
  • вишня.

Готуємо цветаевский пиріг:

  • Перемішуємо половину взятої сметани з 1/2 склянки цукру, а потім додаємо розм’якшене масло або маргарин.
  • Збиваємо масу, потім підсипаємо розпушувач і борошно.
  • Вимішуємо круте пісочне тісто, відправляємо в холодильник.
  • Займаємося заливкою. Для цього змішуємо другий стакан сметани з цукром і яйцем, насипаємо трохи борошна і доводимо масу до однорідності.
  • Розморожуємо вишні, відокремлюємо м’якоть від кісточок.
  • Поміщаємо розкатане тісто у посуд з високими бортиками, рівномірно розподіляємо начинку.
  • Заливаємо вишневі ягоди одержаним складом і ставимо пиріг в духовку на годину.

Увага! Готовий десерт не можна різати відразу ж, оскільки розтечеться жидковатая начинка. Потрібно дозволити йому повністю охолонути.

Відкритий пиріг

Це один з найпростіших способів приготування випічки з замороженими ягодами.

Потрібні продукти з цього списку:

  • половина упаковки масла вершкового;
  • 2-3 яйця;
  • стакан цукрового піску;
  • склянка борошна;
  • пакетик пекарського розпушувача;
  • ваніль;
  • заморожені ягоди.

Робимо відкритий пиріг:

  • Розм’якшене масло розтираємо з цукром-піском.
  • Кладемо яйця і збиваємо, потім насипаємо борошно, розпушувач і ванілін. Маса повинна вийти не потребує.
  • Даємо тісту постояти, а в цей час займаємося вишнею. Розморожуємо ягоди, виймаємо кісточки, віджимаємо від зайвого соку.
  • У посуд з високими бортами виливаємо тісто, зверху розкладаємо ягоди, за бажанням присипаємо їх пудрою з цукру і ставимо в духову відсік.

Десерт спечеться приблизно через 55-60 хвилин. Це залежить від потужності духовки. Можливо, випічку можна буде дістати і раніше.

Використовуючи наведені рецепти, можна готувати пироги не тільки з вишнею, але з будь-якими замороженими або свіжими ягодами. Головне, брати якісні продукти і дотримуватися рецептуру.