Пиріг з замороженою полуницею – 7 простих і смачних рецептів

Солодку полуницю люблять дорослі і діти. Але ця ягода сезонна, і поласувати нею у свіжому вигляді можна тільки в літні місяці. А взимку варто побалувати домашніх пирогом з замороженою полуницею. Розглянемо 7 простих і смачних рецептів цієї випічки.

Пиріг з листкового тіста з замороженою полуницею

Пиріг з листкового тіста з замороженої полуницею — це варіант ласощі на швидку руку. Основу можна зробити самостійно, але, оскільки цей процес вимагає певних навичок, недосвідченим господаркам краще придбати її в готовому вигляді.

Для випічки потрібні такі інгредієнти:

  • пачка листкової основи;
  • заморожені ягоди;
  • цукор;
  • трохи борошна.

Готуємо полуничний пиріг:

  • Покласти ягоди в друшляк і чекаємо, поки вони розморозяться і стече зайва рідина.
  • Тісто розморожуємо, відокремлюємо 2/3 частини, розкачуємо і викладаємо на присипаний борошном деко так, щоб по краях залишились бортики.
  • Розподіляємо полуницю, посипаємо цукром за смаком.
  • З решти тіста робимо довгі округлі смужки і вкладаємо їх гратами поверх начинки, а потім відправляємо блюдо в духовку.

Листкове тісто запікається досить швидко, і, щоб не допустити його пригорання знизу, діставати пиріг потрібно відразу ж після того, як він придбає золотавий відтінок.

Смачний десерт з полуничною начинкою в мультиварці

Мультиварка дозволяє сучасним господиням зекономити час при приготуванні різних страв, у тому числі і випічки.

Щоб зробити в цьому агрегаті пиріг з полуницею, знадобляться такі складові:

  • 120 мл молока;
  • яйце;
  • 220 г цукру;
  • 350 г борошна;
  • 50-70 г масла вершкового;
  • пакетик кулінарного розпушувача;
  • полуниця.

Як зробити пиріг в мультиварці:

  • Перетираємо масло з цукровим піском до однорідної консистенції, потім вбиваємо яйце і доливаємо молоко.
  • Збиваємо тісто віночком, після чого невеликими порціями додаємо борошно, не припиняючи перемішувати.
  • Доводимо тісто до однорідності, кладемо розпушувач і даємо трохи підійти.
  • Зливаємо сік з розмороженої полуниці, при необхідності ріжемо ягоди.
  • Змащуємо чашу приладу жиром. Можна підстелити кулінарну кальку, щоб пиріг точно не прилип.
  • Виливаємо тісто, зверху розподіляємо полуничну начинку для пирога. Коли основа почне підходити, ягоди потонуть у ній.
  • Закриваємо прилад, встановлюємо режим випічки приблизно на годину.
Дивіться також:  Торт «Орео» – 7 рецептів, як приготувати і прикрасити торт з печивом «Орео»

Час приготування страви вказано приблизно, оскільки існує чимало моделей мультиварок. Уточнити цю інформацію можна вивчивши інструкцію з використання приладу.

Заливне ласощі із замороженою полуницею

Цей рецепт для тих, хто шукає легкий і швидкий спосіб приготування пирога з полуницею. Незважаючи на те, що цей десерт складається з простих і доступних інгредієнтів і для його створення не потрібно багато часу, він виходить смачним і ніжним.

Щоб зробити такий пиріг, знадобляться наступні продукти:

  • 4 яйця;
  • 220 г цукру;
  • 1/2 пачки вершкового масла;
  • 280-300 г борошна;
  • 10 г соди;
  • 15 мл оцту;
  • полуниця.

Робимо десерт по швидкому рецептом:

  • Змішуємо цукор з олією.
  • Вводимо яйця по одному, продовжуючи перемішувати заготовку.
  • Коли розчиниться цукор, насипаємо борошно так, щоб тісто вийшло напіврідким, розбиваємо грудки виделкою або вінчиком.
  • Вводимо погашену оцтом соду, перемішуємо склад і даємо трохи постояти.
  • Розморожену полуницю відціджуємо від зайвого соку, а якщо вона дуже кисла, змішуємо з невеликою кількістю цукру.
  • У змащену жиром форму виливаємо більшу частину тіста, розрівнюємо лопаткою, а зверху розподіляємо полуничну начинку.
  • Заливаємо пиріг залишилася масою, рівномірно розподіляємо її, відправляємо блюдо в духовку.

Десерт можна виймати, коли його верхівка стане золотисто-коричневою.

Полуничний пиріг з дріжджового тіста

Деякі господині ігнорують рецепти випічки з дріжджового тіста, побоюючись можливих труднощів. Насправді зробити пиріг з полуницею наведеним способом зовсім нескладно, достатньо дати тісту добре підійти в теплому місці.

Для роботи знадобляться такі складові:

  • стакан молока;
  • 30 г дріжджів;
  • кілька столових ложок цукру;
  • яйце;
  • борошно;
  • заморожена полуниця.

Як готувати пиріг з дріжджового тіста:

  • Трохи підігріваємо молоко, висипаємо в нього цукор і дріжджі, даємо опарі підійти.
  • Після того, як на молоці з’явиться піниста «шапочка», вводимо яйце і перемішуємо.
  • Додаємо борошно так, щоб тісто вийшло не дуже крутим. Нестрашно, якщо воно буде трохи прилипати до рук.
  • Накриваємо основу рушником і даємо їй підійти.
  • Розморожуємо полуницю, зливаємо зайвий сік, при необхідності присмачую цукром.
  • Вимішуємо тісто, ділимо на дві нерівні частини. Велику розкачуємо, потім викладаємо в глибоку посуд для випічки, щоб трохи звисали краю.
  • Заповнюємо пиріг полуницею і накриваємо його другою частиною розкатаного тіста.
  • Обрізаємо краю десерту, протикаючи верхівку виделкою в декількох місцях, відправляємо запікатися.
Дивіться також:  Королевська ватрушка — 6 рецептів з сиром

Щоб пиріг вийшов красивим, приблизно за чверть години до того, як вийняти його з духовки, можна змастити верхівку сирим яйцем.

Готуємо на основі сиру

Основне гідність тесту на основі сиру полягає в тому, що воно залишається м’яким і ніжним протягом декількох днів.

Щоб приготувати десерт за цим рецептом, потрібні такі складові:

  • пачка сиру будь-якої жирності;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 1/2 пачки вершкового масла;
  • пшеничне борошно;
  • заморожена полуниця.

Як зробити пиріг з сирного тіста:

  • Перетираємо сир через сито або подрібнюємо його в блендері.
  • Додаємо розтоплене вершкове масло і цукор, перемішуємо до однорідності.
  • Вводимо яйця і знову заважаємо основу, а потім додаємо борошно і доводимо тісто до потрібної консистенції. Не можна, щоб воно було занадто крутим, але при цьому маса не повинна прилипати до рук.
  • Викладаємо тісто у вогнетривкий посуд, робимо бортики і відправляємо в духовку на чверть години. Це потрібно для того, щоб соковита полунична начинка для пирога не протекла крізь сире тісто і воно не пригоріло.
  • Поки тісто запікається, відціджуємо полуницю, при необхідності ріжемо і присипаємо цукром.
  • Виймаємо трохи подпекшийся пиріг, заповнюємо ягодами і знову відправляємо в духовку.

Подаючи на стіл, прикрасити десерт цукровою пудрою, товченими горіхами або кокосовою стружкою.

З пісочного тіста

Такий десерт виходить не тільки смачним, але і красивим, його не соромно подати на святковий стіл.

Для пирога з пісочного тіста знадобляться такі компоненти:

  • пачка маргарину або вершкового масла;
  • 300 г цукру;
  • борошно (скільки візьме» тісто);
  • полуниця;
  • ванілін.

Як зробити пиріг:

  • Розм’якшуємо масло або маргарин, розтираємо з 200 г цукру.
  • Додаємо в тісто яєчні жовтки, перемішуємо і починаємо підсипати муку.
  • Вимішуємо тісто, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.
  • Розморожуємо полуницю, зливаємо сік, нарізаємо.
  • Розкачуємо тісто, викладаємо на деко, роблячи бортики.
  • Заповнюємо пиріг начинкою, загортаємо надлишки тіста всередину і відправляємо в духовку.
Дивіться також:  Торт з сиру – 15 рецептів

Поки пиріг запікається, потрібно збити білки з 100 г цукру в міцну піну, додавши трохи ваніліну. Коли пиріг буде майже готовий, його знадобиться полити масою і знову відправити в духовку, поки «шапка» не придбає золотавий відтінок.

Відкритий пиріг з замороженою полуницею

Це ще один рецепт випічки з листкового тіста, але начинка у цьому випадку складається не тільки з полуниці. Вона доповнена сиром.

Для приготування знадобляться такі компоненти:

  • упаковка листкового тіста;
  • сир будь-якої жирності;
  • полуниця;
  • цукор за смаком.

Як зробити відкритий пиріг:

  • Звільняємо тісто від упаковки і залишаємо його розморожуватися.
  • Перетираємо сир через сито або прокручуємо його в м’ясорубці, а потім змішуємо з потрібною кількістю цукру.
  • Розморожуємо полуницю, дрібно ріжемо.
  • Розкачуємо листкове тісто за розміром дека, роблячи невеликі запаси.
  • Викладаємо в пиріг спочатку сир, рівномірно розподіляючи по поверхні, а потім полуницю, загортаємо надлишки тіста всередину і відправляємо блюдо в духовку.

Такий пиріг краще ділити на порції, поки він ще гарячий, тому що листкове тісто в остившем вигляді сильно кришиться.

Використовуючи наведені рецепти, можна доповнювати полуничний пиріг іншими ягодами або фруктами. А в якості прикраси для страви підійдуть горішки, кокосова стружка, глазур із темного або білого шоколаду. Все залежить від фантазії господині і наявних на кухні продуктів.