Пиріг Зебра на кефірі – 5 рецептів торта

Ніжне шоколадне ласощі з мармуровим малюнком на зрізі, є хорошим десертом до чаю. З додаванням кефіру в тісто, маса стає пишнішим і ніжніше, а кожен шматочок просто тане у роті. Пиріг зебра на кефірі можна приготувати звичайним способом – в духовці або скористатися мультиварка. Якщо розрізати його навпіл і промазати кремом, то ласощі перетвориться в оригінально оформлений тортик.

Пиріг «Зебра» на кефірі — класичний рецепт

Створити вдома пиріг з незвичайним дизайном, дуже просто. Це найшвидший варіант приготування. Бісквіт виходить легким і повітряним.

Інгредієнти:

  • сіль – пів ч. ложечки;
  • сода – пол ч. ложки;
  • борошно – 300 г;
  • яйця від курки — 3 шт.;
  • кефір – 250 мл;
  • цукор – 250 г;
  • в порошку какао – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Духова шафа поставити на розігрів (180 гр.).
  • Зняти шкаралупу з яєць. Перелити в миску. Змішати з цукром.
  • Влити кефір. Підсолити. Збити.
  • Засипати борошно. Вимісити.
  • В окрему миску вилити половину маси. Засипати какао. Перемішати.
  • У форму на дно постелити фольгу. Промазати маслом вершковим.
  • Ополоником влити в середину білого кольору тісто.
  • У центр білої маси залити темне тісто.
  • Процедуру повторювати, поки маса не закінчиться.
  • Взяти зубочистку. Провести кілька ліній від середини до краю. Вийти гарний малюнок, що нагадує павутину павука.
  • Поставити в духовку.
  • Через півгодини мармурове ласощі можна діставати.
  • Рецепт приготування в мультиварці

    Щасливі володарі мультиварки, можуть впоратися з приготування пирога набагато швидше. Адже піч допомагає регулювати час і температуру. Завдяки рівномірному розподілу тепла по стінках чаші, блюдо з усіх боків пропікається рівномірно і не підгорає.

    Інгредієнти:

    • цукор – 310 г;
    • олія – 200 г вершкове;
    • борошно – 300 г;
    • яйце куряче – 4 шт.;
    • какао – 25 г;
    • сода – 1 ч. ложка;
    • кефір – 250 мл
    Дивіться також:  Швидкий пиріг на кефірі – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

    Приготування:

  • У ємкість, всипати цукор.
  • Вбити яйця.
  • Перемішати.
  • Масло розтопити. Впоратися з цим допоможе мікрохвильовка.
  • Влити яйця. Розмішати.
  • Залити кефір. Перемішати.
  • У борошно насипати соду. Ввести в тісто. Збити. Якщо хочете, щоб у готовій здобі були товсті прошарку, то за консистенцією маса повинна бути густою, як на оладки. Для цього додайте більшу кількість борошна. Якщо подобається, щоб малюнок мав тонкі смужки, тісто має бути рідким.
  • Розділити навпіл.
  • У другу половину всипати какао. Розмішати.
  • Взяти силіконову пензлик. Занурити в олію. Промазати чашу. Силіконова кисть допомагає рівномірно розподілити масло по поверхні, не залишаючи зайвого жиру.
  • Взяти столову ложку. Зачерпнути білу масу. Влити в центр.
  • Другий ложкою зачерпнути шоколадне тісто. Залити в центр на біле.
  • Продовжувати викладати до закінчення двох мас.
  • Закрити кришку.
  • Встановити режим «Випічка».
  • Таймер виставити на півгодини.
  • Торт «Зебра» з маком

    З додаванням маку і просоченням з сметанного крему бісквіт з мармуровим малюнком перетворюється в торт «Зебра».

    Інгредієнти:

    • какао – 65 г;
    • цукровий пісок – 25 г для крему;
    • сода – 1 ч. ложка;
    • мак – 100 г;
    • сметана – 200 мл для крему;
    • борошно – 450 г;
    • ванілін – пол ч. ложки;
    • масло – 1 ч. ложка рослинної;
    • кефір – 425 мл;
    • яйця від курки – 5 шт.;
    • шоколадка – 100 г для глазурі;
    • цукровий пісок – 300 р.

    Приготування:

  • Кефір заздалегідь дістати з холодильника. Холодний продукт для рецепта не підійде.
  • Духова шафа включити. Режим 180 гр.
  • У миску влити яйця. Насипати ваніль. Збити.
  • Засипати цукор. Збити. Вийде пишна маса світлого кольору.
  • Влити кефір. Обороти міксера зменшити. Збити.
  • Соду з борошном, всипати в масу.
  • Розмішати лопаткою силіконовій.
  • Розділити. Вийти дві маси однакового обсягу. В одну всипати какао. Розмішати. У другу – мак. Перемішати.
  • Форму промазати маслом.
  • Ополоником зачерпнути білу масу. Залити в центр.
  • Зачерпнути шоколадне тісто. Влити в центр.
  • По черзі перелити все тісто у форму.
  • Помістити в духову шафу.
  • Дістати через 40 хвилин.
  • Дивіться також:  Сирний пиріг — 14 рецептів приготування

    Крем:

  • Сметану перемішати з цукром. Збити.
  • Пиріг розрізати навпіл. Промазати кремом.
  • Зверху полити шоколадом, розтопленим в мікрохвильовій печі.
  • З шоколадним смаком

    Це випічка дуже швидка і проста. Спробуйте, і пиріг стане вашим улюбленим блюдом. З глазур’ю з шоколаду, він придбає насичений шоколадний смак.

    Інгредієнти:

    • шоколад – 200 г;
    • в порошку какао – 7 ч. ложок;
    • яйця – 4 шт.;
    • борошно – 370 г;
    • маргарин – 75 г;
    • сода (велика)– пол ч. ложки;
    • кефір – 325 мл;
    • цукор – 400 р.

    Приготування:

  • Маргарин розтопити.
  • Духовку поставити на режим 180 гр.
  • Яйця змішати з цукром.
  • Збити.
  • Залити кефір. Перемішати.
  • Змішати з маргарином.
  • Всипати соду. Коли готують солодощі на кефірі, то гасити немає необхідності. Функцію оцту виконає кефір.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Розділити масу навпіл, яка вийшла.
  • В одну насипати какао. Розмішати.
  • Форму промазати маслом. Поперемінно наливати ложку темного тіста, ложку світлого.
  • Помістити в духовку. Дістати через півгодини.
  • Незвичайний торт «Зебра з полуницею»

    Порадуйте себе десертом зі смаком полуниці.

    Інгредієнти:

    • цукор – 200 г;
    • сода – 1 ч. ложка;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 400 г;
    • кефір – 200 мл;
    • полуниця – 200 г;
    • маргарин – 200 р.

    Приготування:

  • Включити духовку (180 гр.).
  • Яйце перетерти з цукром.
  • Влити кефір.
  • Маргарин розтопити і додати в тісто. Розмішати.
  • Засипати з содою борошно. Збити.
  • Промазати маслом форму.
  • Чергуючи колір маси, вливати по ложці в центр форми.
  • Відправити випікатися в духовку.
  • Крем:

  • Полуницю промити. Покласти в тарілку. Взяти вилку. Розім’яти.
  • Сметану змішати з цукром.
  • Додати полуницю. Розмішати.
  • Через півгодини після того, як помістили бісквіт в духовку, дістати. Дати охолонути.
  • Розрізати навпіл. Промазати полуничною масою.
  • Дивіться також:  Повидло з айви – 7 найбільш смачних рецептів

    Секрети та хитрості приготування

    Щоб пиріг, з мармуровим смугастим забарвленням вийшов ідеальним, скористайтеся наступними порадами:

  • Так як пиріг готується з використанням кефіру, то гасити соду не треба.
  • Якщо хочете побачити рівномірні широкі смужки, то скористайтеся ополоником великого розміру, для розподілу тесту. Якщо любите частий забарвлення, то викладайте тісто ложкою.
  • Щоб тісто краще здіймалося, перед приготуванням просеивайте борошно.
  • Готовність тіста перевіряйте шпажкою. Час приготування може відрізнятися від зазначеного в рецепті. Все залежить від можливостей духовки. Якщо шпажка суха, сміливо діставайте. Якщо волога, залиште до готовності.
  • Не відкривайте духова шафа під час приготування, особливо вперше 20 хвилин – тісто може осісти.