Пиріг Зебра – 7 покрокових рецептів

Досить поглянути на пиріг Зебру, щоб точно зрозуміти, за що він отримав свою незвичайну назву. Але як приготувати цей смугастий десерт? Ймовірно, технологія настільки незвичайна, що повторити її в домашніх умовах неможливо?

Насправді все набагато простіше. Потрібно лише почергово виливати буквально по ложці темного і світлого тесту строго в центр. Завдяки рідкої консистенції воно буде розтікатися, утворюючи фігурні хвилі і в кінцевому підсумку перетворитися в смугастий малюнок. До речі, використовуючи різні барвники можна робити Зебру відразу декількох кольорів, що, безумовно, порадує дітей і здивує дорослих.

Пиріг Зебра — рецепт приготування

Мрієте зробити справжній святковий торт без особливих проблем? Тоді читайте наступний рецепт.

На 2 коржа:

  • 400 г борошна;
  • 40 р какао-порошку;
  • 1/3 ч. л. соди;
  • 3 ч. л. розпушувача;
  • 6 яєць;
  • 20 ванільного цукру;
  • 260 г звичайного;
  • 400 г натурального (без добавок) йогурту;
  • 300 г вершкового масла.

Для крему:

  • 400 г (30%) сметани;
  • 75 г цукрової пудри;
  • трохи ваніліну.

Для сиропу:

  • 50 г води;
  • 50 г цукру.

Для прикраси:

  • полплитки темного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

  • Збийте міксером м’яке масло з ванільним і звичайним цукром. По одному вбийте яйця і подрібніть до повного розчинення цукрових кристаликів.
  • Влийте йогурт (можна замінити кефіром), збийте.
  • У борошно додайте розпушувач і соду, просіяти. Порціями введіть в яєчно–йогуртную масу, щоб вийшло рідкувате тісто.
  • Розділіть його на дві рівні частини, в одну вмішайте просіяний какао–порошок. Щоб домогтися однакової консистенції у іншу половину всипте стільки ж борошна.
  • У выстеленную пергаментным листом форму кладіть по дві ложки і світлого коричневого тіста. Викладіть приблизно по половині тесту обох кольорів.
  • Випікайте корж близько 45-55 хвилин в прогрітій до 160°С духовці. Готовий бісквіт трохи остудіть у формі, а потім дайте вилежатися ще пару годин. Аналогічно зробіть другий корж.

Збірка:

  • У холодну сметану всипте цукор, додайте ванильку і пробийте в стійку масу.
  • Для сиропу закип’ятіть воду, додайте цукор і варіть до його повного розчинення. Добре охолодіть.
  • Просочіть обидва коржі сиропом, кремом промажте їх і всю поверхню тортика.
  • Для глазурі розтопити на бані поламаний на шматочки шоколад і вершкове масло. Ще теплу масу викладіть у звичайний поліетиленовий пакет і трохи надріжте кінчик.
  • Намалюйте на поверхні будь-який малюнок. Дайте настоятися виробу не менше 4-5 годин.
Дивіться також:  Торт «Москва» – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Пиріг Зебра в мультиварці

У переддень свята або душевного вечері не залишиться без роботи і мультиварка. В ній пиріг вийде особливо високим і повітряним.

  • 1 мультист. цукру;
  • 1.5 мультист. борошна;
  • 3-4 ч. л. какао;
  • 3 яйця;
  • 1 мультист. сметани (15%);
  • 1 ч. л. соди, оцет для її гасіння.

Приготування:

  • У мисці збийте яйця і додайте цукровий пісок.
  • Збийте протягом не більше 1 хвилини, щоб лише з’єднати інгредієнти.
  • Безпосередньо над яєчно–цукрової сумішшю погасіть соду. Злегка перемішайте, додайте сметану і просіяне борошно. Швиденько подрібніть міксером.
  • Злийте в окремий посуд половину (або за бажанням трохи менше, щоб отримати більш яскравий шоколадний присмак) жидковатого як на оладки тесту. Додайте в неї какао порошок.
  • Мультиварочную чашу щедро змастіть маслом і присипте сирої манкою.
  • Рівно в середину чаші викладіть 2 ложки світлого тіста, зверху – 1 темного і т. д., поки не закінчиться все.
  • Встановіть техніку на 60 хвилин в режим «випічки», а потім ще на 20 хвилин – «підігрів».

Пиріг Зебра на сметані

Якщо в тісто додати сметану, то будь пиріг вийде неймовірно легким і пишним. Такий бісквіт стане чудовою основою для святкового торта.

  • 200 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 50 г м’якого вершкового масла;
  • 300 г просіяного борошна;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 3 ст. л. какао;
  • трохи солі для контрасту і ваніліну для аромату;
  • 200 г сметани.

Приготування:

  • Змішайте сіль, цукор, ванілін і яйця. Пробийте до пишного стану. Додайте сметану, м’яке масло і погашену соду. Ще раз збийте.
  • Додати частинами муку, залишивши 3 ст. л. Розділіть тісто навпіл, втягнувши в одну частину залишену борошно, а в другу – какао.
  • Викладайте тісто по 2 ложки (поперемінно – світле і темне) строго в центр вистеленний пергаментом форми.
  • Поставте форму в духовку (180°С) і випікайте пиріг приблизно 40-50 хвилин.
Дивіться також:  Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення

Як приготувати пиріг Зебра на кефірі

Якщо в холодильнику є кефір, то це відмінний привід приготувати на ньому цікавий пиріг Зебра.

  • 280 г борошна і ще 1 ст. л.;
  • 250 р свіжого кефіру;
  • 200 г цукру;
  • 3 великих яйця;
  • 3 ст. л. порошку какао;
  • 1 ч. л. соди.

Приготування:

  • Вбийте яйця в миску і збийте їх до легкої пишноти. Не зупиняючись, цівкою всипте цукор і подрібніть до міцної піни.
  • Влийте кефір кімнатної температури, перемішайте до його з’єднання з яєчно–цукрової сумішшю.
  • В основну частину борошна додайте соду, просійте всі разом і лопаткою замісіть тісто. Половину злийте і додайте просіяний порошок какао. У другу частину – ложку борошна.
  • У центр промасленим форми виливайте по 2 ложки темного, а потім стільки ж світлого тіста, поки витратите всі.
  • Випікайте при середній температурі 180°С протягом півгодини або трохи більше. Як десерт до чаю подавати Зебру можна відразу ж, як тільки пиріг трохи охолоне. Якщо корж готуєте для торта, то його необхідно витримати близько 8-10 годин.

Домашній пиріг Зебра — докладний покроковий рецепт

Домашня випічка завжди смачніше і корисніше магазинної. Особливо, якщо в точності слідувати покрокового рецептом і знати кілька секретів, про яких розповість відео.

  • 100 г гарного вершкового маргарину;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. молока;
  • 1.5 ст. муки;
  • 0.5 ст. цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. какао.

Приготування:

  • М’яке вершкове масло, яйця і цукор збийте міксером на граничній швидкості.
  • Додайте молоко і погашену соду, перемішайте і частинами введіть борошно, щоб вийшло тісто, як для випічки оладиков.
  • Традиційно розділіть його на дві частини, в одну всипте какао і добре перемішайте.
  • Строго в центр форми виливайте по 1-2 ложки світлого і шоколадного тіста.
  • Розігрійте до 180°С духову піч і, прикрутивши небагато вогонь, випікайте пиріг 40-50 хвилин. Щоб отримати великий торт, краще взяти 2-3 порції всіх зазначених продуктів.

Торт Зебра з заварним кремом

Звичайний заварний крем допоможе перетворити красивий смугастий корж і зробити з нього смачний торт для затишного чаювання.

  • 1.5 ст. муки;
  • 0.5 ст. цукрового піску;
  • 300 г сметани;
  • 2 великих яйця;
  • 100 г якісного вершкового маргарину;
  • 3 ст. л. хорошого какао;
  • 1 ч. л. соди.
Дивіться також:  Крем для вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити смачний крем

На заварний крем:

  • 400 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 100 г м’якого вершкового масла.

Приготування:

  • Сметану збийте з яйцями, додайте цукор, розтоплений маргарин і погашену соду. Ретельно пробийте для з’єднання всіх компонентів.
  • Частинами введіть борошно, щоб отримати рідкувате бісквітне тісто. Злийте приблизно половину і додайте в неї какао.
  • Форму змастіть маслом, вилийте в центр пару ложок світлого, а потім темного тіста і т. д.
  • Випікайте Зебру в прогрітій до 180°З печі. Поки готовий виріб остигає, займіться кремом.
  • У чашці розпустіть борошно в невеликій кількості молока. Влийте молоко, що залишилося в каструльку, додайте цукор і яйце. Злегка збийте, щоб всі компоненти з’єдналися і цівкою влийте молочно–борошняну суміш. Поставте на повільний вогонь і варіть при безперервному перемішуванні, поки він не загусне. Як тільки заварний крем добре охолоне, збийте його з м’яким вершковим маслом.
  • Корж розріжте вздовж на 2-3 рівні частини. Промажте їх кремом, обмажте боки і верх. За бажанням прикрасити подрібненими горішками, шоколадом, фруктами. Дайте настоятися не менше 2-4 годин.

Торт Зебра з сиром

Особливу ніжність і вишуканість пирога додасть сир. Адже його легкий смак відмінно гармонує з яскравістю какао.

  • 500 г сиру;
  • ½ Ст. цукру;
  • 6 яєць;
  • 2 ст. л. сирої манки;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ст. л. сметани.

Приготування:

  • Збийте цукор з яйцями, поки маса не збільшиться в 2-3 рази.
  • Сир протріть через сито, додайте борошно, манку, сметану і розпушувач. Гарненько розітріть.
  • З’єднати обидві маси і ретельно вимісіть тісто. Як зазвичай частина перелийте в окрему ємність і змішайте з какао.
  • Виливайте тісто у форму по черзі: 1-2 ложки світлого, 1-2 – темного. Випікайте при середній температурі 180°С приблизно 45-55 хвилин.