Пиріжки з картоплею – 6 смачних рецептів смажених, печених пиріжків

Приготувати смачні пиріжки з картоплею досить просто. Сьогодні відомо безліч вдалих рецептів такої страви. Серед них варіанти і для смажених, і для печених пиріжків.

Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді

Інгредієнти: 2,5 склянки борошна вищого ґатунку, півкіло картоплі, по половині склянки крутого окропу і теплої води, сіль, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложка цукру-піску, жменя сушеного кропу, 8 м миттєвих дріжджів, 3 ст. ложки олії.

  • Для начинки картопля відварюється, солиться, перетворюється на пюре з вершковим маслом і сушеним кропом.
  • Для тесту в теплій воді розлучається пісок з дріжджами. Хвилин через 12 сюди ж уводиться пісне масло і щіпка солі.
  • Залишилося додати борошно і крутий окріп. Саме цей крок дозволить прискорити процес приготування тіста.
  • Формувати з нього пиріжки можна відразу ж. Тісто розкочується досить тонко. Заготовки смажаться в розпеченому маслі.
  • Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді в процесі приготування значно збільшуються в розмірі.

    Рецепт приготування в духовці

    Інгредієнти: гранований стакан молока, 70 мл кип’яченої води, 1,5 ст. ложки вершкового масла, 35 г цукру-піску, 1,5 ст. ложки кукурудзяної крупи (дрібної), 2 повний склянки борошна вищого ґатунку, яєчко, 2 ч. ложки миттєвих дріжджів, 1 ч. ложка дрібної солі, 7-8 картоплин, цибулина.

  • Для начинки картопля пюрируется з парою великих ложок молока, після чого з’єднується з обсмаженим до рум’яного кольору цибулею.
  • У каструлю складається крупа, сіль, олія. Інгредієнти заливаються молоком з водою і доводять до кипіння.
  • В окремій мисці змішуються дріжджі з просіяним борошном.
  • Маси з 2 та 3 кроки з’єднуються. Тісто залишається під рушником до тих пір, поки не піднімається в 2 рази. Далі воно обминается, і можна приступати до формування пиріжків.
  • Заготовки викладають на деко, покритий пергаментом.
  • Дивіться також:  Пиріг на кефірі в мультиварці – 8 смачних рецептів

    Випікаються пиріжки з картоплею в духовці 20-25 хвилин при середній температурі.

    Готуємо в мультиварці

    Інгредієнти: 320 г готового дріжджового тіста, 8 картоплин, склянка молока, сіль, ріпчаста цибулька, 70 г вершкового масла. Як приготувати пиріжки з картоплею в мультиварці, розповідається далі.

  • У програмі «Тушкування» в солоній воді картопля вариться півгодини.
  • У звичайній сковорідці до золотавості обсмажуються кубики цибулі.
  • Картопля розминається і з’єднується з піджаркою.
  • Тісто розкочується, з нього вирізують невеликі кружечки, в центр кожного з яких викладається начинка. Ліпляться акуратні рівні пиріжки.
  • Заготовки викладаються в промаслений чашу «розумної каструлі» і готуються в режимі «Кекс» 50-55 хвилин.

    З додаванням грибів

    Інгредієнти: 430 г листкового дріжджового тіста, півкіло картоплі, 130 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, сіль, спеції за смаком.

  • Картопля вариться в солоній воді до готовності і розминається в пюре.
  • На будь-якому жирі обсмажують кубики цибулі і дрібні шматочки грибів.
  • Для начинки з’єднуються маси з першого і другого кроків. За смаком суміш досаливается і присипається приправами.
  • З готового тіста формуються невеликі коржі і начинюються сумішшю з картоплі та грибів. Використовувати начинку можна тільки після повного його охолодження.
  • Такі пиріжки з картоплею і грибами запікаються в добре розігрітій духовці близько півгодини.

    З картоплею та м’ясом

    Інгредієнти: півкіло магазинного листкового тіста, 230 г будь-якого м’ясного фаршу, спеції, 2 картоплини, середня цибулинка, кам’яна сіль.

  • Тісто заздалегідь розморожується.
  • Картопля чиститься і натирається на дрібній тертці. Цибуля шинкуется гострим ножем. Залишилося додати в начинку фарш, посолити і присипати спеціями всі компоненти.
  • Тісто розкочується і ділиться на прямокутники. По центру кожного викладається начинка. Краї щільно защипываются.
  • Випічка готується в духовці при середній температурі близько півгодини.

    Дивіться також:  Пончики – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    Як зробити з печінкою?

    Інгредієнти: 360 г будь печінки, сіль, шматочок вершкового масла, ароматні трави, 820 г картоплі, цибулинка, півкіло готового дріжджового тіста.

  • Для начинки до готовності відварюється картопля. В окремому посуді вариться печінка. На сковорідці пассируется цибулю. Ці компоненти з’єднуються і подрібнюються блендером. До них додається розтоплене вершкове масло. Начинка солиться і присипається ароматними травами.
  • Тісто розкочується. Невеликі коржі наповнюються начинкою, їх краї щільно скріплюються.
  • Отримані заготовки обсмажують на добре розігрітому маслі.

    Тісто для пиріжків — варіанти приготування

    Саме смачне тісто для пиріжків вдасться приготувати своїми руками. Господиня може вибрати найбільш підходящий з численних рецептів. Це варіанти з листковим і дріжджовим тістом.

    Листкове тісто

    Інгредієнти: 6 г солі, 730 г борошна вищого сорту, яєчко, 1 ст. ложка оцту, склянку води, 580 г маргарину.

  • Яєчко змішується з водою і оцтом. Суміш збивається, відправляється в холод.
  • Маргарин треться на тертці і руками перетирається з борошном. Сюди вливається рідина з першого кроку.
  • Замішується щільне тісто, складається в прямокутник і забирається в холодильник.
  • «Відпочивати» маса буде не менше 12 годин.

    Дріжджове

    Інгредієнти: 2 жовтка курячих яєць, 610 г борошна, 2 ст. молока, 45 р маргарину, 35 г пресованих дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 45 мл олії, дрібку солі.

  • У мисці з’єднуються всі сипучі компоненти. До них відразу виливається половина від заявленої кількості теплого молока. Борошна використовується всього 200 р. Суміш залишається під рушником хвилин на 20.
  • Маргарин розтоплюється і змішується з іншими продуктами.
  • Маса з другого кроку з’єднується з готової опарою.
  • Після перемішування тісто залишають на 2 години при кімнатній температурі.
  • Після обминания маса буде «відпочивати» ще близько години.

    Дивіться також:  Морозиво з банана – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

    Тісто на кефірі

    Інгредієнти: 2 ч. ложки цукру-піску, 3,5 ст. борошна, півлітра жирного кефіру, 60 мл олії, 1,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложка кухонної соди.

  • З’єднуються сипучі компоненти, крім борошна, і кефір.
  • Продукти заливаються маслом.
  • Далі можна вводити борошно.
  • Після ретельного вимішування тісто відразу готовий до ліплення пиріжків.