Пиріжки з м’ясом – 9 рецептів в духовці на сковороді

Пиріжки з м’ясом споконвічно російська страва, яка є символом сімейного затишку та благополуччя. Ними можна перекушувати в дорозі, харчуватися в якості самостійної страви або закуски до гарячих напоїв та перших страв.

Класичні пиріжки з м’ясом в духовці

Ідеальними вважаються пиріжки, які зберігають пишність навіть після охолодження.

Щоб створити кулінарний виріб з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою, необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • борошно – 650 г;
  • вода – 200 мл;
  • сало – 100 г;
  • масло (злив.) – 250 г;
  • оцет – 15 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • м’ясо (за бажанням) – 600 г;
  • цибуля – 150 Г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування красивих пиріжків золотистого кольору складається з таких етапів:

  • Борошно просіюється в глибокий посуд і змішується з розм’якшеним маслом.
  • Тісто замішується до однорідної структури з додаванням 2 яєць, цукру, солі, води та оцту.
  • Готова маса загортається в харчову плівку і поміщають в холодильну камеру на 1 годину.
  • Промита м’якоть проварюється і рубається на маленькі шматочки.
  • Подрібнену цибулю обсмажується і змішується з м’ясом і дрібно нарізаними шматочками сала.
  • Всі солиться і перчится.
  • Тісто ділиться на однакові шматочки, які розкочуються в тонкі коржі.
  • Начинка викладається на одну половиною, а другий накривається.
  • Сформовані пиріжки змазують яйцем і викладають на змащений маслом деко, який відправляється в духовку на 30 хвилин з температурою до 200°C.
  • Додаємо в начинку рис

     

    Пиріжки з м’ясом і рисом виходять не менш смачними, але набагато ситніше. При приготуванні можна скористатися базовим рецептом, доповнивши його лише введенням в начинку 200 г відвареного до напівготовності рису.

    В мультиварці

    Бувають моменти, коли під руками немає духової шафи, але дуже хочеться побалувати себе і своїх домочадців домашніми пиріжками з м’ясом. На допомогу прийде мультиварка. Пиріжки готуються за базовим рецептом, просто випікання проводиться у змащеній маслом чашу мультиварки на режимі «Випічка» на протязі 30 хвилин, при цьому через 15 хвилин вироби перевертаються.

    Дивіться також:  Глазур з шоколаду – 7 рецептів, як зробити шоколадну глазур для випічки

    Варіант із здобного тіста



     

    Ще один спосіб додання пиріжків з м’ясом особливої родзинки. Здобні пиріжки з м’ясом, які готуються за тим же алгоритмом, що описаний в базовому рецепті, можуть стати улюбленим сніданком або перекусу протягом трудового дня. При стандартної начинки змінюється тільки тісто – при створенні кулінарного виробу використовується здобне дріжджове тісто з 750 р борошна, 250 мл молока, 2 яєць, 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 10 г сухих дріжджів і дрібки солі.

    Як приготувати по-татарськи

    Відмінною рисою східних пиріжків є начинка, яка перед закладкою ніколи термічно не обробляється, що робить продукт більш соковитим. Незалежно від того, яке тісто використовується для татарського страви – здобне, дріжджове, прісне, головною вимогою є м’якість.

    Для отримання 12 пиріжків будуть потрібні:

    • тісто – 500 г;
    • м’ясо – 400 г;
    • цибуля ріпчаста – 150 г;
    • картопля – 100 г;
    • масло (злив.) – 50 г;
    • сіль і перець – за смаком.

    Щоб приготувати татарські пиріжки з м’ясом і картоплею:

  • Промите м’ясо рубається.
  • Очищену цибулю ділиться на 4 частини, кожна з яких нарізається соломкою.
  • Картопляні скибочки також ріжуться соломкою, з якої потім повинні вийде маленькі кубики.
  • Всі компоненти начинки змішуються, солятся і приправляється.
  • Тісто у формі ковбаски ділиться на однакові шматочки по 50 г, кожна з яких розкочується.
  • В центр начинку, після чого краї склеюються.
  • Вироби формуються по-татарськи – з дірочкою посередині.
  • Сформовані пиріжки викладаються на деко і відправляються в розігріту до 190°C духовку.
  • Через 15 хвилин деко виймається.
  • В дірочку кожного виробу викладається шматочок масла, і заливається 1 ч. ложка води.
  • Лист повертається в духову шафу, де пиріжки випікаються до готовності близько півгодини.
  • Дивіться також:  Пастила з яблук – 8 рецептів, як зробити в домашніх умовах

    Рада! Якщо необхідно отримати більше начинки, то можна збільшити об’ємну частку картоплі до співвідношення з м’ясом 1:1.

    Смажені на сковороді пиріжки

    Смачні та апетитні пиріжки виходять на сковороді. Посмажені у великій кількості олії вони чудово вгамовують голод без додаткових страв.

    Готуються із стандартного продуктового набору для пиріжків:

    • тісто дріжджове (некруте) – 400 г;
    • фарш – 200 г;
    • цибуля ріпчаста – 100 г;
    • масло (підступах д.) – для смаження;
    • сіль, перець – за смаком.

    Процес приготування простий:

  • Подрібнену цибулю пассеруется на соняшниковій олії до прозорості, після чого в сковороду викласти фарш.
  • Начинка обсмажується до готовності, солиться і приправляється.
  • Після того, як начинка охолоне, з тіста формуються коржі, в центр яких вона міститься.
  • Пиріжки ліпляться у формі вареників і злегка сплющуються.
  • Викладаються вироби в гаряче масло швом вниз і обсмажують з двох сторін по 2-3 хвилини.
  • Рецепт з листкового тіста

    Листкові пиріжки з м’ясом готуються дуже швидко.

    Головне, щоб під рукою були:

    • листкове тісто – 900 г;
    • м’ясо – 600 г;
    • цибуля – 150 г;
    • масло (підступах д.) – для смаження;
    • сіль, перець – за смаком.

    Щоб побалувати себе випічкою і не витрачати багато часу на його приготування, необхідно:

  • Подрібнену цибулю обсмажується до готовності, солиться, перчится і викладається в миску.
  • М’ясо пропускають через м’ясорубку, солиться, приправляється, обсмажується і поміщається після готовності до цибулі.
  • Після перемішування начинка отримана.
  • З розкатаного тіста вирізати кружечки діаметром 8 див.
  • На одне коло поміщається начинка, а другим вона накривається.
  • Після того, як краї добре защипываются, пиріжки готові до смаження в киплячому маслі.
  • Після обжарювання вироби викладаються на паперовий рушник для видалення зайвої олії.
  • Дивіться також:  Варене згущене молоко: як зробити в домашніх умовах, 6 рецептів випічки з вареним згущеним молоком

    З додаванням сиру на сковороді

     

    Завдяки сиру традиційного смаку м’ясних пиріжків можна додати соковитості, ароматності і пікантних смакових ноток. Щоб домогтися цього, досить включити в м’ясну начинку з базового рецепта 200 г твердого тертого сиру.

    Картопляні пиріжки з м’ясом

    Економічне, поживна і нестандартне страву, яка подається в якості самостійного другого.

    Щоб здивувати членів сім’ї нетрадиційних стравою, необхідні:

    • картопля – 800 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • цибуля – 200 г (2 шт.);
    • борошно – 70 г;
    • м’ясо – 500 г;
    • масло (підступах д.) – для смаження;
    • панірувальні сухарі;
    • сіль, перець – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Картопля відварюється разом з цілою цибулиною.
  • З готового картоплі, цибулі, борошна та яєць готується тісто, яке потім солиться і приправляється.
  • На сковороді обсмажується подрібнена друга цибулина і фарш з додаванням солі, перцю.
  • Коли начинка готова, з картоплі формуються коржі, в центр яких міститься начинка і загортається.
  • Вироби обвалюються в панірувальних сухарях, викладаються в гаряче масло і обсмажуються на сковороді до рум’яної скоринки.
  • Отже, м’ясні пиріжки робляться з дріжджового, листкового і навіть здобного тіста. Вони можуть випікатися або смажитися на сковороді. І кожна господиня, поекспериментувавши з різними ідеями приготування, в підсумку створює свій коронний рецепт.