Пиріжки з морквою – 7 рецептів, як приготувати смачні пиріжки

Смачні і ароматні пиріжки з морквою полюбилися багатьом ще у воєнний період, коли спостерігався дефіцит продуктів, зокрема цукру, а яскрава морквина володіла прекрасним властивістю підсолоджувати. Цей корисний коренеплід допоможе наситити організм рядом вітамінів і мікроелементів, зокрема каротином, який незамінний для хорошої роботи зорових органів. Морквина чудово поєднується з іншими продуктами, тому у випічці її часто комбінують з капустою, яйцями, яблуками або солодким родзинками.

Класичні пиріжки з морквою на сковороді

Немає нічого простіше, ніж приготувати смажені пиріжки з морквою, які напевно сподобаються дорослим і дітям.

Їх основою є дріжджове тісто, для приготування якого слід запастися:

  • борошном – 570 г;
  • водою – 1 ст.;
  • сухими дріжджами – 12 м;
  • цукровим піском – 30 г;
  • сіль – щіпка;
  • рослинним жиром.

Начинка готується з помаранчевого коренеплоду і цукру. Попередньо морква натирається на тертці, змішують з цукром.

В підігрітій заздалегідь воді слід розвести дріжджі з цукровим піском. Окремо у просіяне борошно додати сіль, після дріжджі з рідиною, вимішати до однорідності. Коли тісто стане потрібної консистенції, в нього додати трохи рослинного жиру, вимісити. Для смаження не можна робити борошняну масу густий, інакше вона буде погано прожариваться всередині.

Коли тісто підійде, від нього відщипують шматочки, скочуються в кулю. Після з цих куль формуються коржі, наповнюються солодкою начинкою, защипываются в пиріжок і обсмажуються в підігрітому рослинному жирі до рум’яності. Щоб під час ліплення борошняна маса не липла до рук, рекомендується їх змастити соняшниковою олією.