Пиріжки з печінкою — 7 рецептів

Пиріжки з печінкою — це приголомшливо смачна та ситна випічка, здатна замінити повноцінний прийом їжі. Для начинки можна вибирати свинячий або яловичий субпродукт, але вони відрізняються різким смаком, а куряча печінка є більш ніжною, тому краще використовувати саме її. Розглянемо різні способи приготування випічки з печінковою начинкою на сковорідці і в духовці.

Пиріжки з печінкою, смажені на сковороді

Смажені на сковороді пиріжки будуть пишними і ніжними, якщо готувати їх з дріжджового тіста.

Для роботи знадобиться:

  • 0,4 л подкисшего або свіжого молока;
  • яйце;
  • 10 грам дріжджів (краще пресованих);
  • 45 – 50 р цукру;
  • трохи солі;
  • 0,75 кг борошна;
  • 0,55 кг печінки;
  • цибулина;
  • приправи;
  • пісне масло без запаху.

Порядок роботи:

  • Зварити печінку, а потім поставити остигати і зайнятися тестом.
  • Розчинити в склянці молока дріжджі, цукровий пісок, сіль і залишити на чверть години, поки на поверхні не утворюється піна «шапочка».
  • Збити у глибокій мисці яйце, розвести молоком, що залишилося, влити опару і розмішати до однорідності.
  • Насипати борошно і замісити некруте тісто, після чого покласти його в посуд з кришкою і залишити в теплі, щоб воно підійшло.
  • Прокрутити на м’ясорубці охолоджену печінку, присмачити смаженою цибулею, сіллю, приправами і перемішати.
  • Вимісити тісто, розділити на порційні шматочки, зліпити з них пиріжки і посмажити у великій кількості олії.

Рада. Якщо використовується свиняча або яловича печінка, зробити смак начинки більш ніжним допоможуть кілька столових ложок жирної сметани.

Як приготувати в духовці

Пиріжки з печінкою в духовці приготувати зовсім не складно. Головне, досконально дотримуватися рецептуру і послідовність дій.

Для випічки потрібні:

  • 0,25 л молока;
  • 3 яйця;
  • 15 – 20 г сухих дріжджів;
  • 35 – 40 г цукру;
  • сіль;
  • 50 – 60 мл рафінованої олії;
  • 0,55 кг борошна;
  • 0,45 – 0,5 кг печінки;
  • цибулина;
  • морквина;
  • відповідні приправи.
Дивіться також:  Пісочне тісто для пирога – 8 рецептів приготування основи

Процес роботи:

  • У підігріте молоко висипати цукор і дріжджі, додати трохи борошна, розмішати і залишити підходити.
  • Розбити два яйця в миску, додати масло, сіль і ретельно збити. Коли опара буде готова, обережно ввести її в отриману масу.
  • Підсипати потрібну кількість борошна, замісити тісто і поставити його в тепле місце підходити.
  • Прокрутити через м’ясорубку сиру печінку, а потім отриманий фарш обсмажити до готовності з цибулею і морквою, не забувши посолити його і приправити спеціями.
  • Коли начинка охолоне, а основа підійде, сформувати пиріжки, розкласти їх на застеленому калькою деко, змастити сирим жовтком і відправити в духовку запікатися.

На замітку. Якщо в холодильнику не знайшлося яйця для змащування, можна зробити пиріжки блискучими і привабливими, протерши готову випічку серветкою, змоченою в рослинному жирі.

З начинкою з курячої печінки і цибулі

Щоб зробити такі пиріжки, можна замісити бездріжджове тісто на воді.

Для страви потрібно:

  • 0,3 л води;
  • яйце;
  • 40 мл олії;
  • 20 – 25 г цукру;
  • 5 – 7 г солі;
  • 10 – 12 г харчової соди;
  • 0,45 кг борошна;
  • 0,35 кг курячої печінки;
  • велика цибулина;
  • зелень;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Прокрутити в м’ясорубці курячу печінку, обсмажити з цибулею і залишити остигати. Потім покласти спеції, різану зелень і старанно вимішати.
  • Збити яйце з цукром і сіллю, налити рослинне масло, після чого розвести суміш водою.
  • Додати в отриманий склад харчову соду, а потім почати всипати борошно, поки основа не перестане приставати до рук.
  • Розділити заготовку на шматочки, сформувати з них пиріжки і посмажити їх на сковорідці.

При створенні цієї страви можна додати в начинку не ріпчаста, а подрібнений зелений лук.

З додаванням картоплі на сирному тісті

Печінка чудово поєднується з картоплею, а якщо зробити пиріжки на тесті з сиру, випічка вийде особливо ніжною.

Дивіться також:  Начинка для ватрушок з сиру – 7 смачних рецептів

В процесі роботи знадобиться:

  • 0,2 кг жирного сиру;
  • 2 яйця;
  • 35 г цукру;
  • трохи солі;
  • просеянная борошно (скільки візьме» основа);
  • 0,25 – 0,3 кг печінки;
  • кілька картопляних бульб;
  • кріп;
  • відповідні спеції.

Порядок роботи:

  • Зварити картоплю і печінку, остудити і прокрутити на м’ясорубці. Після цього отриманий фарш змішати з сіллю, спеціями і рубаною зеленню.
  • Протерти сир крізь сито або провернути в м’ясорубці і додати до печінково-картопляної маси.
  • Ввести яйце, цукор і сіль, розмішати до однорідності.
  • Потроху всипати борошно, поки основа не перестане липнути до долонь. Потім розділити її, розкачати невеликими кружечками, заповнити їх начинкою і зліпити пиріжки.

Після цього залишиться тільки посмажити порції на гарячому маслі і викласти на тацю, застелений папером.

Пиріжки з печінкою і рисом

Пиріжки з печінкою і рисом вийдуть оригінальними, якщо додати в начинку подрібнену курагу. Незважаючи на несподіване поєднання, смак випічки буде вище всяких похвал.

Для страви знадобляться:

  • 0,45 – 0,55 л кефіру;
  • 20 – 25 г сухих дріжджів;
  • яйце;
  • 30 – 35 г цукру;
  • сіль;
  • 0,85 кг борошна;
  • 0,45 кг печінки;
  • 0,1 кг рису;
  • 0,15 кг кураги;
  • чорний перець.

Процес роботи:

  • Розчинити в склянці кефіру цукор сухі дріжджі і залишити на чверть години.
  • Розтерти яйце з сіллю, розвести її кефіром і ретельно перемішати.
  • З’єднати опару з яєчно-кефірної сумішшю, всипати борошно, вимісити тісто і залишити підходити.
  • Зварити печінку і рис, курагу обшпарити окропом.
  • Прокрутити субпродукт і сухофрукти на м’ясорубці, змішати з крупою, присмачити сіллю і приправами.
  • Коли тісто підніметься, розділити його і виліпити порції.

Можна смажити пиріжки з печінкою і рисом на сковороді або відправити їх в духовку, попередньо змастивши яєчним жовтком.

З яйцем з листкового тіста

Приготування листкового тіста — досить трудомісткий процес, тому краще придбати його в замороженому вигляді.

Дивіться також:  Пиріжки з повидлом — 7 рецептів приготування

Для пиріжків з печінкою і яйцем знадобиться:

  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 0,3 кг печінки;
  • 3 – 4 яйця;
  • пучок зеленої цибулі;
  • сіль і приправи;
  • кунжутне насіння.

Процес роботи:

  • Розкрити упаковку з тестом і викласти його на тарілку, щоб воно розморозилося.
  • Зварити печінку, яйця, пропустити субпродукт через м’ясорубку.
  • Яйця очистити і дрібно порубати. Порізати зелену цибулю, змішати з печінкою і яєчної крихтою. Начинку посолити і приправити спеціями.
  • Обробити розморожене тісто на прямокутні шматочки, викласти на них начинку, сформувати заготовки-трикутники і помістити їх на деко, застелене папером.
  • Змастити порції жовтком і відправити запікатися.

За кілька хвилин до того, як вийняти з духовки деко, потрібно посипати пиріжки кунжутним насінням.

Швидкий рецепт на кефірі

Коли потрібно приготувати пиріжки з печінкою швидко, варто скористатися цим рецептом.

Для роботи знадобиться:

  • 0,45 – 0,5 л кефіру;
  • 15 – 20 г цукру;
  • яйце;
  • 5 г солі;
  • 10 – 12 г харчової соди;
  • борошно (скільки візьме» тісто);
  • 300 г печінки;
  • ріпчаста цибуля;
  • зелень;
  • приправи.

Послідовність приготування:

  • Пропустити сиру печінку і цибулю через м’ясорубку, а потім отриману суміш обсмажити на сковороді, посипавши сіллю і спеціями.
  • Розтерти яйце з цукром, сіллю і содою, після чого розвести суміш кефіром і перемішати до однорідності.
  • Насипати необхідну кількість борошна і вимісити тісто так, щоб воно не прилипало до долонь.
  • Розділити основу і сформувати пиріжки, попередньо додавши в остигнула начинку рубану зелень.
  • Обсмажити порції на рослинному жирі до готовності.

Можна зробити швидкі пиріжки і по-іншому. Для цього слід додати у тісто менше борошна, щоб воно вийшло рідким, після чого змішати його з начинкою і обсмажити порції, викладаючи їх на сковороду ложкою, як оладки.