Пиріжки з рисом і яйцем — 7 рецептів в духовці на сковороді

Пиріжки з рисом і яйцем — апетитне і недороге блюдо на кожен день. Для приготування можна використовувати покупне тісто, однак смакові якості будуть набагато вище, якщо готувати основу самостійно.

Пиріжки з рисом і яйцем — базовий рецепт в духовці

Класичний рецепт пиріжків з простого дріжджового тіста без тривалої расстойки стане в нагоді тим, у кого немає великого кулінарного досвіду.

Список інгредієнтів:

  • 250 мл молока;
  • 20 г дріжджів;
  • 100 г цукру;
  • 6 яєць і окремо жовток;
  • 850 г пшеничного борошна;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 50 г солодко-вершкового масла;
  • 150 г сухого рису;
  • по 15 г кропу і зеленої цибулі;
  • спеції, сіль;
  • кунжутне насіння.

Рецепт покроково.

  • Дріжджі розтерти з цукром і сіллю, потім розбавляють трохи підігрітим молоком.
  • Через 10 хвилин всипають дві третини підготовленої борошна.
  • Збовтують 2 яйця, додають до основного складу.
  • Вливають олію.
  • Використовуючи борошно, протягом 10 хвилин замішують м’яке тісто. Його накривають плівкою і прибираємо в тепле місце на годину.
  • Рис варять 20 хвилин, що залишилися яйця — 10 хвилин.
  • Остиглий рис солять, приправляють, з’єднують з нарізаними яйцями, зеленню, вершковим маслом.
  • Піднялося тісто обробляють на заготовки, розкочують коржики, в кожну з яких кладуть ложку начинки.
  • Зліплюють краю пиріжків, готові вироби швів вниз укладають на деко і залишають на 15 хвилин.
  • Перед випічкою вироби змащують збитим жовтком і посипають кунжутом.
  • Пиріжки з рисом і яйцем в духовці готують 17-20 хвилин при 200°С.

На кефірі: з цибулею, яйцем і рисом

Цей рецепт виручить, коли потрібно приготувати сніданок на швидку руку або терміново нагодувати гостей. Начинку тут слід робити в першу чергу, так як тісто не вимагає довгого замісу.

Знадобиться:

  • 250 мл кефіру 2,5% жирності;
  • 6 яєць;
  • 20 г цукрового піску;
  • 3 г солі;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 550 г просіяного борошна;
  • 5 г соди;
  • 150 г рису;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • спеції за бажанням;
  • соняшникова олія для обсмажування.
Дивіться також:  Турецька пахлава – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Етапи приготування.

  • Рис варять так, щоб він вийшов розсипчастим (можна взяти крупу в порційних пакетах).
  • Відварені круто яйця ріжуть кубиками і з’єднують з холодним рисом.
  • Фарш доповнюють подрібненою цибулею, сіллю і пряними травами.
  • В кефірі кімнатної температури розмішують соду і цукор.
  • Вбивають яйця, додають масло і борошно.
  • Усе ретельно розмішують, щоб розбити найменші грудочки.
  • З отриманого тіста роблять коржики, в центр кладуть начинку, краї заліплюють.
  • Пиріжки смажать в киплячому олії до рум’яності з двох сторін.

Пиріжки з начинкою, смажені на сковороді

За цим рецептом виходять дуже пишні, зажаристые, не менш смачні, ніж з духовки, пиріжки.

Знадобиться:

  • 320 г борошна;
  • 250 мл теплого молока;
  • 40 г дріжджів;
  • 8 г солі;
  • 5 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 160 г рису;
  • 40 г майонезу;
  • 20 г пір’я зеленої цибулі;
  • олія для обсмажування.

Технологія приготування.

  • У молоці розводять дріжджі, сіль, цукор. Додають топлене масло.
  • Невеликими порціями всипають борошно.
  • Замішують в’язке тісто. Дають йому підійти протягом 40 хвилин в теплому місці.
  • Варять, подрібнюють і з’єднують яйця з рисом. Додають рубані цибулю.
  • Начинку солять і доповнюють майонезом.
  • Формують пиріжки і обсмажують їх у великій кількості олії з кожного боку до рум’яності.
  • Готові вироби викладають на серветки, щоб позбутися зайвого жиру.

Як зробити з листкового тіста?

Пиріжки готуються швидко і виходять м’якими, ніжними, легкими.

Список продуктів:

  • 250 г вершкового масла;
  • 300 г борошна;
  • 5 г солі;
  • 100 мл питної води;
  • 200 г рису;
  • 4 яйця;
  • 30 г пір’я цибулі;
  • олія для смаження.

Покроковий рецепт.

  • 200 г холодного вершкового масла стругают ножем і з’єднують з борошном. Маса повинна перетворитися в однорідну крихту.
  • Додають трохи солі і крижану воду.
  • Замішують тісто і прибирають його в харчову плівку, в холодильник мінімум на годину.
  • Охолоджене тісто дуже тонко розкочують на обробній дошці. На пласт кладуть невеликий шматочок масла, згортають конвертом, знову кладуть масло і згортають ще раз.
  • Шарову заготівлю розкачують до початкових розмірів і прибирають в холодильник на 20 хвилин.
  • Весь процес повторюють двічі.
  • Рис відварюють до м’якості, остуджують.
  • 3 варених яйця кришать дрібніші.
  • Цибуля рубають кільцями.
  • Інгредієнти для фаршу змішують і солять.
  • Готове листкове тісто розкачують тонший, розрізають на рівні квадрати.
  • Залишився сире яйце збовтують і змащують ним заготовки. Цей прийом не дасть пиріжкам розклеїтися при готуванні.
  • У середину кожного квадратика кладуть начинку, формуючи конвертики.
  • Вироби кладуть на лист, змазують яйцем і готують при 200°С близько 25 хвилин (орієнтуються на підрум’янену скоринку).
Дивіться також:  Дріжджове тісто для пампушок – 5 смачних рецептів

З додаванням м’яса в духовці

Печені пиріжки з дуже ситної начинкою зачаровують своїм ароматом і просто тануть у роті!

Необхідні продукти:

  • 10 г дріжджів швидкодіючих;
  • 300 мл молока;
  • 10 г солі;
  • 50 г цукру;
  • 7 яєць;
  • 100 г вершкового масла;
  • 700 р борошна;
  • 500 г вареної яловичини;
  • 80 г м’ясного бульйону;
  • 30 г рису;
  • 1 цибуля;
  • 2 часникового зубчики;
  • чорний мелений перчик;
  • масло для обсмажування.

Кроки приготування.

  • Молоко трохи підігрівають і розводять в ньому дріжджі, цукор, частину солі, половину борошна.
  • Рідкувате тісто накривають тканиною і залишають в теплому місці до підняття, приблизно на годину.
  • В опару послідовно додають розтоплене масло, два яйця, борошно. Протягом 15 хвилин замішують тісто.
  • Готову масу знову відправляють в тепле місце і чекають, коли вона підніметься.
  • Відварені яйця (5 шт.) дрібно нарізають.
  • Рис варять до м’якості.
  • Подрібнену цибулю обсмажують в олії до прозорого стану. Додають порізане м’ясо, рис, сіль, перець і смажать ще 7 хвилин. В кінці вливають бульйон і кладуть роздавлений часник.
  • В обсмажену масу додають яйця, перемішують, охолоджують.
  • Готове тісто ділять на невеликі грудочки, розгортають і залишають підрости на 10 хвилин.
  • У центр кладуть начинку, краї скріплюють.
  • Випікають пиріжки 25 хвилин при 180°С.

Печені пиріжки з рисом і зеленим цибулею з сирного тіста

Завдяки творожному тесту пиріжки виходять дуже ніжними.

Потрібно:

  • 250 г сиру будь-якої жирності;
  • 20 г цукру;
  • 320 г борошна;
  • 10 г пекарського розпушувача;
  • 120 г вершкового масла;
  • 100 г рису;
  • 6 яєць;
  • 40 г зеленої цибулі;
  • сіль.

Технологія приготування.

  • Відварюють половину яєць і рис.
  • 3 яйця збивають з сиром, цукром, сіллю, 100 г масла.
  • Борошно з’єднують з розпушувачем, просівають, потім додають в сирну складу.
  • Замішують круте тісто.
  • Начинка для пиріжків готується з рубаних яєць, змішаних з рисом і нарізаною цибулею. Також додають залишки масла і трохи солі.
  • Формують вироби і готують їх в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин.
Дивіться також:  Сирні кульки – 9 рецептів приготування в олії і в духовці

З грибами

Для приготування цих пиріжків можна брати будь-які свіжі, сушені або мариновані гриби.

Склад продуктів:

  • 650 г борошна;
  • 250 мл води;
  • 10 г пекарських дріжджів;
  • 100 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 20 г цукру;
  • 150 г рису;
  • 150 г маринованих шампіньйонів;
  • 2 репчатых цибулі;
  • сіль;
  • олія для смаження.

Етапи приготування.

  • Дріжджі розмішують в теплій воді, потім засипають цукор і сіль.
  • Додають розм’якшений маргарин, збите яйце і просіяне борошно. Замішують тісто і прибирають його в тепло на годину.
  • Рис варять, охолоджують.
  • Цибулю шаткують, обсмажують на маслі і змішують з рисом.
  • Грибочки ріжуть подрібніше і додають до рису.
  • Вбивають сире яйце, все ретельно перемішують.
  • Грибні пиріжки обсмажують в олії з двох боків до готовності.

Смачні пиріжки з яйцем і рисом подають як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Вони ідеальні до чаю, курячого бульйону, фруктовим сокам.