Пироги в мультиварці на кефірі, рецепти з фото

Мультиварка – диво агрегат, здатний скоротити прочісування приготування їжі до мінімуму. Достатньо лише дуже грамотно підготувати продукы, покласти їх чашу мультиварки, вибрати програму, в залежності від того, що плануєте готувати. Потім необхідно встановити час готування за допомогою таймера і запустити агрегат. При цьому вам не треба контролювати сам процес приготування. Розумна машина все зробить за вас.
Для випікання пирогів в мультиварці на кефірі існує безліч рецептів. Адже автоматична помічниця на кухні може не тільки варити борщі і смажити м’ясо, але виконувати і більш делікатні, складні рецепти.

 

Пиріг на кефірі в мультиварці як приготувати? Розглянемо докладно.

Пиріг з грибами з тесту на кефірі в мультиварці REDMOND

Інгредієнти для грибного пирога на кефірі в мультиварці:

  • борошно пшеничне 1.5 ст.,
  • кефір – 200 мл,
  • цукор – 100 гр.,
  • яйця – 3 шт.,
  • масло вершкове – 60 р.,
  • сіль – 3 гр.,
  • сода -2 гр.

Для начинки:

  • печериці – 300 гр.,
  • цибуля – 1 велика цибулина,
  • масло – 70 гр.,
  • спеції.

Приготування грибного пирога на кефірі в мультиварці.

  • Яйця збити з цукром в піну.
  • Додати в яєчну піну до яєчної суміші борошно, сіль, цукор, соду і все гарненько розмішати.
  • Влити кефір і розм’якшене на водяній бані масло. Отримане тісто перемішати і дати йому відпочити не менше 30 хвилин.
  • Поки тісто відпочиває можна зробити начинку. Для цього печериці очистити, промити і поварити 10 хвилин. Потім гриби порізати невеликими кубиками і обсмажити з цибулею на олії, посоливши і поперчив їх. Після цього начинку остудити.
  • Чашу мультиварки змастити м’яким маслом або маргарином. Вилити в чашу половину тіста. На тісто рівним шаром викласти грибну начинку. Після цього залити рештою тестом.
  • Закрити каструлю, встановити режим «Випічка», а таймер на 40 хвилин. Через це час сигнал агрегату сповістить про закінчення випічки.
  • Пиріг трохи остудити і вийняти з чаші мультиварки.
  • Дивіться також:  Як спекти паски | Рецепти з фото

    Лінивий пиріг на манці і кефірі з ізюмом, политий шоколадною глазур’ю

    Цей пиріг – знахідка для завантажених на роботу жінок, які починають вивчати ази кулінарного мистецтва школярів і холостяків. Готується дуже просто з інгредієнтів, які є в кожному будинку, навіть у студентському гуртожитку. Можна приготувати його і в духовці.

    Інгредієнти ледачого яблучного пирога на манці і кефірі:

    • кефір – 220 мл,
    • манка – 150 гр.,
    • мед – 110 гр.,
    • сода – 3 гр.,
    • яблука – 5 шт.,
    • сіль – 0.5 ч. л.

    Для глазурі:

    • какао – 3 ст. л.,
    • масло вершкове – 130 гр.,
    • молоко – 60 мл,
    • цукрова пудра -120 гр.

    Приготування ледачого яблучного пирога на манці і кефірі.

  • У миску вилити кефір, всипати в нього манку і відставити на півгодини для набухання крупи.
  • В набряклу суміш додати яйця, цукор або мед, сіль, соду і перемішати. Покласти тісто в холодне місце на 15 хвилин.
  • Родзинки обшпарити окропом, викласти його на серветку. Потім викласти родзинки в тісто і ще раз перемішати.
  • Перелити тісто з родзинками у підготовлену чашу мультиварки, набрати програми, що і в рецепті, описаному вище.
  • Для приготування шоколадної глазурі вилити в кухлик молоко, покласти в нього пудру, какао і варити кілька хвилин,. Далі викласти в суміш масло і ще трохи поварити.
  • Готовий пиріг викласти на блюдо і промазати з усіх боків глазур’ю. Ось і всі премудрості.