Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

Оладки — відмінний варіант поживного і корисного сніданку.

Пишні оладки на кефірі готуються дуже легко і просто, з мінімальним набором інгредієнтів. Страва виходить м’яким, ніжним і неймовірно смачним.

Пишні оладки на кефірі — класичний рецепт

Необхідні інгредієнти:

  • кефір — 0,25 л;
  • одне яйце куряче;
  • борошно пшеничне — 0,3 кг;
  • цукровий пісок — 75 гр;
  • сода чайна — 3г;
  • сіль — 4 гр;
  • вода — 20 мл;
  • варення;
  • масло рослинне — 40 мл

Покрокове приготування:

  • У масу кефіру налити вказану кількість теплої води.
  • В отриману суміш розбити яйце, посипати сіль з цукром, помішуючи віночком до утворення пінки.
  • Порційно насипайте борошно. Слідкуйте, щоб на поверхні не з’являлися грудочки.
  • Насипте трохи соди. У тесту повинна бути достатня густа консистенція сметани.
  • Спеціальним пензликом розмажте по сковороді рослинне масло і поставте посуд на середній вогонь.
  • Після того, як сковорода нагрілася, можна виливати на її дно тісто.
  • Оладки обсмажуйте з двох сторін, акуратно перевертаючи лопаткою.
  • Готову страву подавати на сніданок з варенням або згущеним молоком.