Пишні оладки з кабачків — 6 рецептів

У сезон молодих кабачків оладки з них стають дуже популярним блюдом. І це не дивно, адже воно просте, смачне і бюджетне. Готуються дуже швидко оладки з кабачків. Рецепт пишних оладок можна вибрати із запропонованих нижче варіантів.

Як приготувати пишні оладки з кабачків?

В якості основи для пишних кабачкового оладок можна взяти нежирний кефір. Досить застосувати 120 мл молочного продукту. Також буде потрібно: 40 г цукру, яйце, пару середніх кабачків, половину чайної ложки соди, 3 ст. л. борошна, олію, сіль.

  • Кефір заздалегідь злегка підігрівається і добре перемішується з содою.
  • Кабачки, очищені від шкірки, натираються на тертці з середніми отворами, змішуються з дрібкою солі і цукру.
  • У кефір, який встиг погасити соду, вбивається яйце.
  • Дві суміші з’єднуються.
  • Залишилося всипати в тісто борошно і ретельно перемішати. Воно повинно вийти досить густим.
  • Блюдо смажиться в невеликій кількості олії.
  • У процесі приготування форма буде ставати пишною прямо на очах.

    Загрузка...

    Запікаємо смачні оладки в духовці

    Щоб частування вийшло більш корисним і низькокалорійним, можна готувати в духовці.

    У цьому випадку також вдасться отримати оладки з кабачків пишної форми. Для цього потрібно: велике яйце, 2 кабачка, пару часникових зубков, по половинці моркви і цибулі, 3 ст. л. пшеничного борошна, по дрібці морської солі, сушеного кропу і чорного меленого перцю, олія.

  • Духова шафа потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів.
  • Кабачки миють, чистяться від шкірки і натираються на тертці з великими отворами.
  • До подрібненим овочів додається сіль. Коли вони дадуть сік, рідина ретельно віджимається.
  • Цибулю і моркву натираються на дрібній тертці і також змішуються з кабачком. У масу додаються пропущені через часникодавку зубки часнику, борошно приправа.
  • Тісто ложкою викласти на деко, застелене пергаментом. Щоб швидко приготувати оладки, потрібно зробити їх мініатюрними.
  • Процес випічки займе 15 хвилин.
  • Спробуйте також:  Шарлотка на кефірі - 7 рецептів

    Таке блюдо смачно їсти і в гарячому, і в холодному вигляді.

    З сиром і часником

    Сирно-часникові пікантні оладки відмінно поєднуються з м’ясною «мачанкою». Для їх приготування потрібно мінімум продуктів: великий молодий кабачок, 110 г будь-якого твердого сиру, 4 зубчики часнику, яйце, велика ложка пшеничного борошна, сіль, олія.

  • Кабачок ретельно миється. Ніжну молоду шкірку з нього можна не знімати. Овоч натирається на крупній тертці і через 10-12 хвилин віджимається від зайвого соку.
  • Часник натирається на тертці з дрібними отворами, а сир – з великими. Ці інгредієнти змішуються з кабачковою масою.
  • Залишилося додати в тісто борошно, сіль і спеції за бажанням.
  • Готуються оладки з кабачків з сиром і часником з двох сторін на розпеченому маслі.
  • Потрібно пам’ятати, що твердий сир зазвичай солоний, тому зі спеціями звертайтеся делікатно!

    Додаткова сіль може і зовсім не знадобитися страви.

    Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

    Сама Юлія називається цей рецепт одночасно дивно смачним і корисним. Готову страву напевно сподобається навіть самим маленьким членам сім’ї. Для нього використовується: 750 г кабачків, 1 велике яйце, 70 г твердого сиру, пучок свіжої зелені, 4 ст. л. просіяного пшеничного борошна, сіль, перець, олія.

  • Якщо овочі молоді, то шкірку з них знімати не обов’язково. Кабачки достатньо почистити щіткою. У старих овочів віддаляється не тільки шкіра, але і внутрішня частина з насінням. Далі основний компонент натираються на тертці з осередками середнього розміру.
  • Через пару хвилин овочева маса гарненько віджимається руками і відкидається на друшляк. Якщо цього не зробити, то під час смаження оладки будуть розпадатися.
  • Сир нарізати дрібними кубиками, щоб він явно відчувався в тесті, після чого додається до кабачкової стружці. Туди ж відправляється борошно, сіль, перець за смаком і мелкорубленая зелень.
  • Маса ретельно вимішується.
  • З «тесту» ліпляться тонкі круглі оладки і обсмажуються в розпеченому маслі з двох сторін.
  • Спробуйте також:  Печиво на пиві - 7 простих і смачних рецептів

    Подається страва з соусом на основі несолодкого йогурту з часником і спеціями.

    Пишні оладки з кабачків з манкою

    У цьому рецепті пшеничне борошно повністю замінює манна крупа, якої потрібно взяти 3-4 ст. л. Крім манки, використовуються такі продукти: 2 невеликих молодих кабачка, 3-4 часникового зубчики, 2 яйця, сіль, масло.

  • Кабачки ретельно миються, чистяться і подрібнюються за допомогою терки з великими отворами. Отриману масу потрібно відставити убік на 12-15 хвилин, після чого віджати від виділилася рідини.
  • В овочеву «кашу» по одному віночком забиваються яйця. Додається сіль, за смаком перець, подрібнений часник і будь-які ароматні трави (можна обійтися і без них).
  • Останнім компонентом виступає манка, після чого суміш ретельно перемішується.
  • Приступати до випікання оладок можна за кілька хвилин. Спочатку тісто має трохи постояти, щоб крупа розбухла.
  • Смажиться страву в сковороді на середньому вогні і олії по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум’яного відтінку.
  • Подається зі сметанним пікантним соусом. Для цього густий молочний продукт змішується з гранульованим часником, меленим чорним перцем і подрібненою зеленню. Можна таким чином готувати оладки з кабачків в духовці.

    Корисне блюдо зі шпинатом

    Це частування виходить особливо корисним. Багатий на вітаміни і мікроелементи шпинат з кабачковыми оладками прекрасно поєднується. До складу входить: 1 середній кабачок (або цукіні), 2 яйця, цибулина, шпинат близько 220 г, 3 ст. л. пшеничного борошна, сіль, олія.

  • Всі продукти дуже дрібно рубаються гострим ножем (цибулю, кабачок, шпинат). Можна використовувати для цього тертку.
  • В овочеву масу додаються яйця, борошно, сіль, і всі інгредієнти ретельно вимішуються до однорідності.
  • З отриманого «тесту» формуються тонкі оладки, які обсмажують на смальці або олії з обох сторін.
  • Спробуйте також:  Цукати з гарбуза - 7 рецептів в домашніх умовах

    Шпинат надає більш апетитний вигляд, адже навіть після обжарювання він не змінює свій яскраво-зелений колір.

    Загрузка...