Пишний омлет в духовці — 10 рецептів приготування як у садку і їдальні!

Багато хто пам’ятає цю страву з дитсадівських часів. Кухарі готували смачний, ситний і одночасно пишний омлет в духовці з приголомшливою запеченою скоринкою і «сльозою» — молочними краплями на розрізі. Звичайно, готувалися такі страви величезними порціями і в умовах великих виробничих печей, що, як нам здається, накладало особливий смакової відбиток на їду в громадському харчуванні. Тим не менше, і в домашніх умовах можна відтворити омлет таким, як ми його пам’ятаємо з нашого золотого дитинства.

Пишний омлет в духовці — класика з яйцями і молоком

Там, де народився омлет — у Франції — подають його в згорнутому трубочкою вигляді з різноманітними начинками. І тому таку страву цілком годиться для святкової страви. У нас же традиційний варіант являє собою поєднання трьох складових — молочної, яєчної і масла (його потрібно небагато, тільки для змазування форми). І, звичайно, деякої кількості спецій.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати пишний омлет — класичний, «столовский» і з різними доповненнями у вигляді начинок.

Для тих, хто піклується про фігуру, заради зниження калорійності страви, рекомендується запечений в духовці омлет. Але важливо пам’ятати, що її треба попередньо прогріти і тільки після цього помістити форму з яєчною масою.

Продукти:

  • молоко — 0,3 л;
  • яйце — 3 шт.;
  • спеції.

Тепер приготуємо страву.

  • Включити духовку на 190 градусів.
  • У суху посудину вибити яйця і перемішати.
  • Влити в масу молоко, всипати трохи солі і перцю.
  • Деко щедро промазати маслом і влити суміш з яйця і молока.
  • В нагріту духовку поставити форму і залишити на 12 – 15 хвилин. Якщо верх омлету починає підрум’янюватися занадто інтенсивно, накрити шматком фольги.

Це найпростіший варіант сніданку, вечері або перекусу, корисний і для дорослих, і для дітей.