Пісочне печиво — прості 12 рецептів приготування

Домашня випічка завжди оцінювалася вище покупної продукції. Одне з таких ласощів, що користується популярністю при чаюванні — домашнє пісочне печиво. Підготовка тесту надзвичайно проста, більш того — вироби швидко печуться, що важливо в разі несподіваних гостей. Простий рецепт пісочного печива, а також кілька варіантів його зміни наведено далі.

Пісочне печиво — простий рецепт

Для простого пісочного печива знадобляться продукти, які знайдуться на кухні будь-якої господині.

  • пшен. борошно — 250 гр;
  • слив. масло — 180 гр;
  • жовтки — 2 один.;
  • цукор — 100 гр;
  • сіль — щіпка.

Приготувати пісочне тісто для печива легко: процес починається з масла, солі та цукру — їх потрібно розтерти. Щоб було легше розтирати, масло рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери — мінімум за 20 хвилин.

Коли вийде більш-менш однорідна маса, невеликими порціями вводимо борошно, замішуючи тісто. Готове тісто скачати в кульку і відправити в холодильну камеру на півгодини.

Охолоджене тісто розгортаємо в лист товщиною до 5 мм За допомогою фігурних формочок або простого склянки вирізаємо печиво, викладаємо на деко з пергаментним папером і печемо з чверть години при 180 градусах.

Як приготувати з варенням?

Печиво з начинкою особливо люблять діти. Замість варення можна використовувати джем або фруктовий конфітюр.

  • яйце;
  • ½ Скл. цукру;
  • 1 ч. л. харчової соди, гашеного оцтом;
  • 200 гр маргарину;
  • 3 скл. просіяного борошна;
  • 200 гр густого ягідного варення.

Збиваємо яйце з цукром в однорідну масу.

Окремо розтираємо маргарин і борошно. З’єднуємо обидві маси, додаємо соду. Вимішуємо однорідне тісто, загорнути у плівку або кладемо в пакетик, охолоджуємо в холодильнику близько півгодини.

Тісто розділити на більшу і меншу частину. Більшу частину розкачати і викласти на деко, поверх тіста рівномірно розподілити варення і натерти на крупну тертку меншу частину. Спекти при 220-ти град. протягом 20-25 хвилин. Відразу після вилучення нарізати квадратами або ромбами, залишити остигати.

На замітку. У цьому рецепті рекомендується нарізати печиво протягом 10-15-ти хвилин після вилучення готової випічки, інакше остигле тісто стане щільніше, і складніше буде піддаватися нарізці.

На сметані

Ніжне сметанне печиво добре поєднується з молоком, чаєм, соком, трав’яними відварами. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю, топленим шоколадом.

  • сметана жирна — 250 гр;
  • мед — 2 стіл. л.;
  • слив. масло — 200 гр;
  • цукор — 150 гр;
  • свіжовичавлений сік з 1 лимона;
  • сода — ½ стіл. л.;
  • борошно — 2 скл.

Масло розім’яти в кашку, додати мед, сметану і добре перемішати до однорідного відтінку.

Вичавити сік з цитрусового, влити в масу, знову перемішати.

Просіяти в масу борошно і соду, не погашаючи її.

Вимісити тісто вручну. Розкачати пластом товщиною 2 см, чаркою вирізати кружки — вийдуть однакові грудочки, їх скачати в кульки і розкласти на підготовленому деку. Спекти протягом чверті години в заздалегідь розігрітій духовій печі.

Шаблі — ідеальне пісочне печиво

  • слив. масло — 115 гр;
  • сах. пудра — 2,5 стіл. л.;
  • борошно — 160 гр;
  • яйце, розділене на білок і жовток;
  • сіль — ¼ ч. л.;
  • коричневий цукор — 2 стіл. л.

Масло, що стало м’яким при кімнатній температурі, перемішуємо ложкою до тих пір, поки його консистенція не почне нагадувати крем. Потім просіваємо в нього пудру і сіль, перемішуємо пару хвилин, поки маса не стане однорідною структури.

Наступним вводимо жовток, розмішуємо до однорідності. Під кінець вводимо борошно, обов’язково просіваючи її. Гарненько перемішуємо тісто стане грудкуватим, борошно рівномірно вбере вологу, розподілившись по всій масі.

Розтягуємо плівку на робочій поверхні, викладаємо на неї тісто і формуємо приблизно рівний довгастий грудку. Загортаємо його в плівку і катаємо по столу, щоб вийшла «ковбаска», рівномірного діаметру по всій довжині. Охолоджуємо в холодильній камері протягом пари годин.

Через покладений час тісто добре затвердіє, і його буде зручно використовувати: ковбаску ріжемо навпіл, одну частину відкладаємо на час назад в холодильник, другу змащуємо збитим білком з усіх боків і присипаємо цукром. Батончик ріжемо кільцями і розкладаємо на деко з пергаментом. Дія повторюємо з другою частиною тіста. Печемо при 200-ах град. протягом 20-ти хвилин.

На замітку. Тісто для цього печива допустимо приготувати в великій кількості і зберігати в холодильнику до 2-х діб, а в морозильній камері — до 2-х місяців. Заготівлю розкладають по пакетах і використовують порційно.

Загрузка...

Ванільне ласощі

Ванільне пісочне печиво не дуже відрізняється за рецептурою — класичний варіант додається пакетик ваніліну. Печиво відрізняється особливо ніжним, приємним ароматом і вишуканим смаком.

Кураб’є — покроковий рецепт

Кураб’є відноситься до східних солодощів, досить популярним у багатьох країнах. За класикою його готують у вигляді квітки (наприклад, видавленого кондитерським шприцом, як безе) з крапелькою джему в середині, або у формі ромба. За легендою, в тісто додається щіпка шафрану.

А ми пропонуємо ознайомитися з базовою основою тесту для кураб’є:

  • 150 гр цукрової пудри;
  • 150 гр топленого злив. масла;
  • 300 гр борошна.

Першим ділом збиваємо масло і пудру — рекомендується спочатку опрацювати продукти виделкою, щоб пудра не розліталася при роботі міксером. Коли маса стане однорідною, просіваємо в неї борошно, знову перемішуємо виделкою, щоб борошняний продукт ввібрав в себе вологу. Після можна вимісити руками.

Від загального грудки відокремлюємо невеликі шматочки і скачуємо ковбасками до 10-ти см в довжину і 2 см в ширину. Проводимо зверху виделкою, злегка притискаючи, малюючи смужки. Ріжемо діагональними ромбиками. Можна залишити так і викласти на деко, або ж з’єднати по 2 шматочки, щоб форма нагадувала 2 листочка.

Печемо при 180 град. протягом 15-20-ти хвилин.

Цукрове печиво пісочне

Просте солодке домашнє печиво можна приготувати за наступним рецептом:

  • борошно — 2,5 скл;
  • яйце;
  • слив. масло — 150 гр;
  • цукор — ½ стак;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • ванільний цукор;
  • цукровий пісок для прикраси.

Спосіб підготовки не відрізняється від попередніх рецептів — всі складові змішуються в однорідну масу. Єдине — печиво видавлюють з товстого шару тіста, приблизно 2 см в товщину. Зверху посипається цукром, печеться при 180 град., 20 хвилин.

Рецепт з шоколадом

Шоколадне ласощі ніколи не залишається без уваги. Особливо його люблять маленькі домочадці.

  • 2,5 скл. борошна;
  • 150 гр цукру;
  • 200 гр масла злив.;
  • 2 яйця;
  • 3 стіл. л. какао;
  • 1 ч. л. соди.

Масло розтоплюється, з’єднується з цукром і какао, перемішується так, щоб маса стала однорідного відтінку і консистенції. Дати трохи олії охолонути, після ввести яйця, все разом збити. Ввести муку, перемішати, вимісити злегка пористу тісто.

Далі охолодити тісто в плівці, відправивши його в холодильну камеру на пару годин. Після, за класикою, розкачати в пласт, вирізати фігурки печива і спекти.

На замітку. Перед подачею печиво посипають цукровою пудрою. Також печиво можна покрити топпінгом або глазур’ю.

На майонезі

Рецептура пісочного тіста на майонезі наступна:

  • слив. масло — 200 гр;
  • майонез високої жирності — 200 гр;
  • яйце;
  • цукор — 1 скл.;
  • борошно — 3,5 скл.;
  • сіль — ½ ч. л.

Спочатку з’єднати в окремих мисках сухі і рідкі продукти. Після перемішати між собою, вимісити в однорідне тісто, охолодити, розкачати, вирізати вироби, спекти.

На замітку. Тісто з будь-якого рецепту рекомендується охолодити в холодильнику — масло застигне, тісто стане більш слухняним, буде тримати форму і його легко можна буде розкачати і нарізати.

Смачне вівсяне печиво розсипчасте

  • 170 гр вівсяних пластівців (або готової вівсяної муки);
  • 100 гр цукру;
  • 100 гр злив. масла;
  • яйце;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Пластівці перемелюємо до мукообразного стану. В отриману борошно додаємо розпушувач і перемішуємо.

Масло перетираємо з цукром до однорідності, вводимо яйце і все перемішуємо.

В одній мисці перемішуємо обидві частини для тіста, вимішуємо тісто, охолоджуємо.

На деко вистилаємо пергамент. За допомогою ложки викладаємо тісто на пергамент. Печемо протягом 15-ти хвилин в розігрітій до 180 град. духовці.

На маргарині

Домашнє печиво готують з тіста не тільки на вершковому маслі, але і на маргарині. Даний продукт дуже часто використовують як аналог маслу для приготування випічки. Рецепта на маргарині і інструкції з приготування пісочного тіста на основі цього продукту немає — в будь-якому попередньому способі олія замінюється маргарином.

На замітку. У тісто можна додати цедру апельсина або лимона, щіпку кориці.

Домашнє печиво — серпантин

Цікавий варіант подачі пісочного печива — у вигляді равликів, або серпантину. Особливість даного виду в тому, що у ньому поєднано два тесту — шоколадне і звичайне, солодке.

Для приготування підготувати:

  • маргарин — 200 гр;
  • цукор — 200 гр;
  • яйця — 2 одиниці;
  • борошно — 450 гр;
  • какао — 4 стіл. л.;
  • розпушувач — 10 гр.

Початок приготування відбувається, як зазвичай — маргарин перетирається з цукром, яйцем, борошном і розпушувачем. Замішується звичайне тісто для пісочного печива.

Далі воно ділиться на дві частини, в одну вводиться какао і вимішується до його однорідного розподілу.

Кожне тісто розкочується по окремо. Потім шоколадна частина переноситься на світлу поверхню, наприклад, можна шоколадне злегка присипати борошном, скачати на качалку і розкачати поверх світлого шару. Пласти скочуються рулетом і ріжуться шматочками в 1 см завтовшки. Пекти протягом 15-ти хвилин при 180 град.

Загрузка...