Пісочне печиво з варенням – 5 рецептів

Якщо ви хочете зробити домашню солодку выпеку, спробуйте приготувати пісочне печиво з варенням. Ласощі виходить з духовки ніжним, розсипчастим. Спробуйте печиво, і воно розтане у вас в роті.

Класичне пісочне печиво з варенням

Всі інгредієнти знайдуться на кухні в будь-якої господарки, а варення можна зробити самим.

Список продуктів:

  • щіпка солі;
  • одне яйце;
  • борошно пшеничне – 0,45 кг;
  • сода – 5 гр;
  • вершкове масло – 0,2 кг;
  • варення будь на ваш смак;
  • цукровий пісок – 180 гр.

Спосіб приготування:

  • Дістаємо шматок вершкового масла з холодильника і розм’якшуємо його в мікрохвильовці або на водяній бані.
  • Змішуємо цукор з сирим яйцем і розтопленим маслом. Перетираємо масу віночком.
  • Насипаємо туди подрібнену в ситі борошно, гашену в лимонному соці соду і сіль.
  • Перемішуємо всі інгредієнти і формуємо м’яке тісто.
  • Вийшов колобок ділимо на дві половини.
  • Першу частину розподіляємо по дну дека. Не забудемо заздалегідь змастити рослинною олією.
  • Зверху виливаємо ваше улюблене варення. Товщина його шару може бути будь-яка.
  • Другу половину тесту ми закриваємо в холодильнику на 15 хвилин і подрібнюємо на тертці.
  • Кришимо тісто на варення, рівномірно покриваючи його шар.
  • Прогріваємо духовку заздалегідь до 170 градусів. Запікаємо десерт 15 хвилин.
  • Залишилося вийняти пиріг з форми і нарізати ромбиками або квадратиками. Приємного чаювання!

На маргарині

Компоненти рецепту:

  • сода харчова – 11 гр;
  • джем – 200 гр;
  • шматок маргарину – 200 гр;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • борошно вищого сорту – 460 гр.

Як спекти печиво на маргарині:

  • Заздалегідь кладемо маргарин в тепле місце. Як тільки він розм’якшиться, приступаємо до приготування печива.
  • Перетираємо м’який маргарин з борошном в глибокій чашці.
  • Окремо змішати яйце з цукром і вилити отриману масу в борошно.
  • У чашці гасимо чайну соду оцтом і додаємо до решти інгредієнтів.
  • Формуємо з тіста колобок, загортаємо в харчову плівку і кладемо на поличку в холодильник.
  • Через півгодини ділимо тісто на дві частини.
  • Одну з них розгортаємо в пласт дерев’яною качалкою.
  • Деко покриваємо пекарської папером, викладаємо на нього розкачану половинку тіста.
  • Зверху викладаємо джем і ложкою рівномірно розподіляємо по шару тесту.
  • Забуту половину тесту ми натираємо на тертці і насипаємо на варення.
  • Розжарюємо духову шафу до температури 220 градусів і випікаємо ласощі протягом 20 хвилин.
  • Розрізаємо ароматний пиріг на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

З варенням і крихтою

Вам знадобиться:

  • сметана – 50 гр;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль – 5 гр;
  • варення з чорної смородини;
  • цукор – 120 гр;
  • сода – 6 гр;
  • масло – 0,2 кг;
  • борошно першого сорту – 0,4 кг

Готуємо пісочне печиво з варенням і крихтою:

  • Розм’якшуємо шматок вершкового масла на водяній бані.
  • Змішуємо його з цукровим піском і збитими яйцями.
  • З’єднати сіль, сметану і соду. Викласти суміш до яєчної маси, перемішати.
  • Поступово ввести просіяне на ситі борошно і сформувати колобок пружного м’якого тіста.
  • Його ми розриваємо на два шматки.
  • Кожен з них скачуємо в кульки, загортаємо в харчову плівку і закриваємо в морозильній камері на 20 хвилин перший грудочку і на 40 хвилин другий.
  • Перший кулька розгортаємо в коржик по площі листа.
  • Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  • Заливаємо варенням з чорної смородини.
  • Кришимо на джем терті шматочки другого кульки тіста.
  • Запікаємо пиріг в духовці протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки. Температура – 190 градусів.
  • Готове ласощі ріжемо ромбиками і подаємо в красивій тарілочці до чаю.

Готуємо по віденському рецептом

Основні продукти:

  • цукор – 200 гр;
  • розпушувач – 11 гр;
  • борошно пшеничне – 0,5 кг;
  • сіль – 5 гр;
  • яйце – 2 шт.;
  • маргарин – 0,25 кг;
  • фруктове варення – 0,3 кг

Покрокова інструкція:

  • В мікрохвильовій печі розтоплюємо до м’якості шматок маргарину.
  • До нього виливаємо сирі яйця, цукровий пісок і сіль.
  • Суміш обробляємо міксером до однорідного складу.
  • Заважаємо 150 грамів борошна з розпушувачем. Додаємо їх в яєчну масу.
  • Ще раз проходимся по вмісту чаші міксером і тільки тоді завантажуємо решту борошна. Продовжуємо збивати, поки не вийде м’яке тісто.
  • Третину тесту скачуємо в колобок і закриваємо в холодильник на 20 хвилин.
  • Частину викладаємо руками в форму для запікання, застелену спеціальним папером.
  • Розподіляємо повидло або варення по шару тесту.
  • Від охолодженої частини тесту відриваємо невеликі шматочки і натираємо на тертці в миску.
  • Висипаємо їх на варення, рівномірно розподіливши по всій його поверхні.
  • Майбутнє печиво ставимо в духовку з температурою 200 градусів.
  • Готуємо протягом 20 хвилин, остуджуємо і ріжемо на пластинки.
Дивіться також:  Печиво макарон (macaron) – 6 рецептів, як приготувати французьке печиво в домашніх умовах

Терте печиво з пісочного тіста з варенням

Основні інгредієнти:

  • ванілін – 2 гр;
  • оцет – 3 гр;
  • борошно – 0,5 кг;
  • сода – 5 гр;
  • варення – 180 гр;
  • два яйця;
  • масло – 0,2 кг;
  • цукровий пісок – 0,2 кг.

Готуємо покроково:

  • Масло розм’якшуємо, переклавши його з холодильника в тепле місце.
  • Насипаємо до нього цукор і ванілін. Міксером перетворюємо на продукти в густу кремову масу.
  • Розбиваємо яйця і ще раз включаємо міксер.
  • Окремо наливаємо в чашечку з содою оцет. Перемішуємо.
  • Подрібнюємо борошно через сито. 70 грамів борошна відкладаємо в сторону.
  • Решту висипаємо до решти продуктів.
  • Формуємо тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.
  • Поділіть тісто в пропорції 3:4. До четвертої частини насипте борошно, заздалегідь отставленную в бік, і перемішайте.
  • Деко покриваємо пекарської папером.
  • Великий шар тіста викладаємо на папір і руками розподіляємо по всьому листу. Робимо маленькі бортики.
  • Намазуємо на тісто варення.
  • Решту тіста скачуємо в колобок і подрібнюємо за допомогою терки.
  • Насипаємо його на повидло.
  • Залишилося нагріти духовку до 200 градусів і готувати пиріг 20 хвилин.
  • Як тільки він надійде, викладаємо на стіл, ріжемо шматочками і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

Вибираємо смачне варення для пісочного печива

Насамперед беріть те варення, яке вам подобається, з ваших улюблених фруктів, ягід або овочів.

Краще всього використовувати однорідне повидло без кісточок. Дуже смачним виходить печиво зі смородиновим, персиковим, малиновим або кабачковым варенням.