Пісочний пиріг з сиром — 6 рецептів

Пісочне тісто улюблене багатьма господинями. В кулінарних рецептах воно зустрічається в трьох різних варіаціях: піщаної крихти, помилкового листкового тіста з охолодженого масла, і з м’якого масла з розпушувачем. Кожен з цих видів може стати основою для випічки. Пісочний пиріг з сиром на перший погляд здається простакуватий, але політ фантазії кондитерів перетворив його у вишукане ласощі, яке часто іменують тортом.

Класичний пиріг з сиром з пісочного тіста

Пісочний пиріг може бути закритим, але частіше з такого тіста формують відкриту випічку, оскільки два пропечені пісочних шару важко розрізати на акуратні шматочки. У випадку з начинкою з сиру, виникає ще одна проблема: як зробити так, щоб випічка не стала схожою на засохлу ватрушку? Вирішення такої непростої задачі – класичний пісочний пиріг з ніжною сирною начинкою, нагадує суфле.

Для приготування знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 400 г сиру;
  • 5 г соди або розпушувача;
  • 250 г борошна;
  • 100 мл кефіру;
  • 50 г крохмалю;
  • ванілін;
  • сіль.

Покрокова випічка пирога:

  • Замішування тіста відбувається в три етапи. На першому необхідно отримати маслянисту крихту. Борошно, сіль і соду, в отриману суміш протерти через крупну тертку масло, швидко розім’яти все руками до стану крихти.
  • Другим процесом буде збивання курячого яйця разом з цукром. Спочатку збивають міксером одне яйце, а після перетворення його в піну поступово вводять 80 г цукрового піску. Повинна вийти ніжна солодка піна.
  • Після цього крихту і яєчну піну потрібно з’єднати разом, щоб вийшло практично не прилипающее до рук еластичне тісто. Його потрібно обернути плівкою і відправити на тридцять хвилин на холод.
  • Приготування начинки займе мінімум зусиль, за умови використання міксера. У глибоку посудину (миску або каструлю) викласти сир, два яйця, що залишилися, 100 г цукру, крохмаль, ванілін, влити кефір. Всі інгредієнти перемішати до однорідності на мінімальній швидкості міксера.
  • Стабілізувалися в холоді тісто розкачати в коло трохи більшого діаметру, ніж розмір дна форми і акуратно за допомогою качалки перенести в підготовлену форму, сформувати бортики по 5-6 см. Для випікання пісочних пирогів найкраще підходять роз’ємні форми, але якщо її не виявилося серед кухонного інвентарю, то в звичайну форму на дно потрібно викласти хрест-навхрест дві смуги з пергаменту, щоб вони трохи звисали з боків. Потім потягнувши за них, буде дуже легко отримати готовий пиріг.
  • На основу пирога обережно перекласти сирну начинку, розрівняти і відправити в духову шафу, в якому температура 180 градусів.
  • Випікати слід 45 хвилин на середньому рівні, потім перемістити на верхній і готувати ще чверть години. Перекласти на блюдо можна після того, як він трохи охолоне, а прикрашати і розрізати слід вже повністю остиглу випічку.
  • Загрузка...

    З яблуками

    Цей пісочний пиріг з сиром і яблуками цілком може конкурувати з тортами. Він складається з п’яти (!) смачних шарів: крихке пісочне тісто, повітряний крем з сиру, яблучна прошарок з ароматом кориці, посипана кондитерської крихтою і полита тягучою карамеллю.

    Спробуйте також:  Пиріг зебра на сметані - 5 рецептів торта

    На створення кондитерського шедевра будуть потрібні:

    • 350 г масла вершкового;
    • 2 яйця;
    • 250 г цукру;
    • 500 г сиру;
    • 400 г борошна;
    • 200 мл домашніх жирних вершків;
    • 100 г вівсяних пластівців;
    • 50 г манки;
    • кориця;
    • сіль;
    • сода;
    • півкілограма яблук.

    Послідовність кроків:

  • Для пісочного коржа потрібно замісити тісто, змішавши 200 г вершкового масла кремоподібної консистенції з 360 г борошна, сіллю і содою до стану олійною крихти. Потім вбити в неї одне яйце, зібрати всю м’яку масу, яка не буде кришитися, і липнути до рук. Рівномірно розподілити пісочне тісто по листу і можна приступати до наступного шару.
  • Для ніжного сирного шару протерти сир через сито. Це додасть легкість і легкість крему. Змішати сир з яйцем, 100 г цукру і манною крупою. Робити це слід без залучення кухонної техніки звичайною виделкою або ложкою. Отриману масу рівномірно розмазати по пісочному тісту.
  • Для третього шару потрібно очищені від шкірки яблука пропустити через тертку з великими отворами, змішати з корицею і рівномірно розподілити по творожному крему.
  • Для кондитерської крихти необхідно змішати 100 г м’якого вершкового масла 100 г цукру, 40 г борошна і вівсяними пластівцями, подрібненими в блендері у велику крихту. Розтираючи руками масло з сухими інгредієнтами потрібно отримати крихту, яка рівномірно повинна лягти третім шаром пирога.
  • Після цього заготовку можна відправляти в духовку, де вона повинна провести 40-45 хвилин при 180 градусах.
  • Далі займемося приготуванням заключного п’ятого шару. Для карамелі в сотейнику з товстим дном потрібно змішати вершки, 50 г цукру і 50 г вершкового масла. Уварити отриману масу до красивого карамельного кольору і тягучою карамельної консистенції;
  • Готовий гарячий пиріг нарізати на порційні шматочки (прямокутники або квадрати) і полити зверху приготовленої карамеллю.
  • З додаванням варення

    Пиріг з сиром з пісочного тіста має три особливості: гарна подача, нагадує пиріг «Зебра», горіхова крихта і начинка з сиру і варення, яка не розтікається, навіть якщо її компоненти рідкуваті для відкритого пирога. Варення для випічки підійде будь-яких ягід і фруктів, головне щоб воно було більш однорідної консистенції, без великих шматочків. Готовий десерт виходить по-літньому ароматним і по-домашньому смачною.

    Пропорції продуктів:

    • 100-120 г вершкового масла;
    • 100 г цукрового піску:
    • 2 столові яйця;
    • 120 г борошна;
    • 250 г ніжного домашнього сиру;
    • 40 г крохмалю;
    • 100 г будь-якого варення (наприклад, з чорної смородини);
    • 100 г будь-яких горіхів.

    Послідовність кондитерських процесів:

  • М’яке вершкове масло розтерти з половиною рецептурного кількості цукру, додати один жовток, подрібнені в середню крихту горіхи і борошно. Добре все вимісити до отримання практично не прилипающей до рук маси.
  • Тісто відразу ж розподілити по дну і бічних стінок форми для випічки. Після цього її прибрати на 40 хвилин у холодильник.
  • Тепер потрібно підготувати начинку. Для цього окремо перетерти сир з цукром, 20 г крохмалю, білком і цілим курячим яйцем. В іншій посудині змішати варення або джем з рештою крохмалем. Якщо варення (джем) дуже густе, то його попередньо необхідно нагріти в мікрохвильовій печі.
  • Формуємо пиріг: в центрі основи викласти невеликий гурток з сирною начинки, а навколо нього ще два сирних кільця не невеликій відстані один від одного. Просвіти між сирними кільцями заповнити варенням, має вийти два кільця.
  • Готуватися пиріг повинен трохи більше півгодини в духовці, прогрітій до 170-175 градусів. Подавати готову випічку в охолодженому вигляді, при бажанні прикрашену цукровою пудрою.
  • Спробуйте також:  Лимонне печиво - 7 простих і смачних рецептів

    Пиріг з сиром і бананами з пісочного тіста

    Пісочне тісто вимагає стабілізації в холоді, а це робить процес приготування випічки більш тривалим, але не в цьому випадку. Цей варіант пирога з бананами готується з тіста-крихти, яке відправляти в холод абсолютно необов’язково. Начинка ж з бананів і горіхів додасть готової випічки дуже приємний смак.

    Для випічки здоби підготувати:

    • 250 г вершкового масла;
    • 200 г цукру;
    • трохи соди;
    • 3-4 г дрібної кухонної солі;
    • 500 г борошна;
    • 350 г сиру, жирністю не менше 5%;
    • 1 столове яйце;
    • 200 г стиглих бананів;
    • 100 г подрібнених у велику крихту ядер волоських горіхів;
    • рослинна олія для змащування.

    Етапи випічки:

  • Холодне вершкове масло дрібно настругати ножем або за допомогою великої терки, змішати його з борошном, содою, сіллю і половиною кількості цукру. Перетерти все в крихту.
  • Форму або лист гарненько змастити рослинним маслом по всій поверхні, яка буде стикатися з тістом. Після цього надіслати її прогріватися в духовку при 180 градусах.
  • Для начинки з допомогою блендера перебити сир з цукром і курячим яйцем. Якщо блендера немає, можна продавити кисломолочний продукт через сито, а потім перемішати з іншими інгредієнтами. Окремо нарізати тонкими кружечками банани.
  • На розігрітий лист рівномірним шаром висипати половину піщаної крихти, по ній розподілити сирну масу, покрити всі залишилася крихтою, на яку в невеликий нахлест розкласти кружечки банана. Зверху всі верстви посипати горіховою крихтою.
  • До досягнення стану повної готовності пиріг повинен провести в духовці 40-50 хвилин. Після охолодження його слід нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу.
  • Готуємо в мультиварці — покроковий рецепт

    Особливість температурної обробки тесту пирога в духовці робить випічку з пісочного тіста більш ніжною, а шар сирної начинки залишається не пересушеним. Тому такий спосіб приготування може стати для багатьох господинь більш кращим, хоч і займе трохи більше часу, ніж випічка в духовці.

    Щоб спекти пиріг з сирною начинкою з пісочного тіста, потрібні наступні продукти:

    • 180 г вершкового маргарину;
    • 170 г цукру;
    • 3 курячих яйця;
    • 200 г борошна або трохи більше, трохи менше;
    • 200 г сиру;
    • 50 г сметани;
    • 5 г гашеного оцтом соди;
    • поварена сіль.
    Спробуйте також:  Пиріг з сиром та полуницею - 7 рецептів

    Випічка:

  • Розтоплений маргарин змішати з допомогою ручного віночка з 70 г цукру і двома жовтками до однорідності. Додати гашену соду, сіль і борошно. Вимісити з цих інгредієнтів некруте тісто, яке відправити для стабілізації на півгодини на холод. Для замісу пісочного тіста може використовуватися вершкове масло, вершковий маргарин або спред. Якщо пісочна основа виготовлена з одним з двох останніх продуктів, то солити тісто не обов’язково – сіль в достатній кількості є і в маргарині, і в спреді.
  • Щоб начинка була однорідною сир протерти через дрібне сито, додати цукровий пісок, сметану, два білка і одне ціле яйце. Все вимісити.
  • Охолоджене тісто розкачати в коло на аркуші пергаменту. Разом з папером викласти тісто в чашу мультиварки, щоб сформувати основу пирога з бортиками висотою 4-5 див. Зверху викласти сир.
  • Готують пісочний пиріг з сиром в мультиварці, використовуючи опцію «Випічка» протягом 90 хвилин, після цього здобу витримати ще 20 хвилин на підігріві. Потім обережно потягнувши за краї паперу вийняти пиріг з чаші, зняти пергамент і помістити на блюдо.
  • Здоба з сиром та ягодами

    Можливо, прочитавши назву підзаголовка, багато хто подумає: нічого нового в цьому рецепті не буде, знову фрукти-ягоди і ще один рецепт заливки з сиру. Але ні, все буде набагато смачніше і цікавіше. Щоб зберегти інтригу, до початку опису самого рецепти випічки варто лише сказати, що в рецепті краще використовувати декілька видів різних ягід (полуниця, смородина, аґрус та інші) в свіжому або замороженому вигляді.


    Що знадобиться для ягідно-сирного пісочного пирога:

    • 150 г вершкового масла;
    • 200 г цукру;
    • 250 г борошна;
    • 50 мл молока;
    • 600 г м’якого незернистого сиру;
    • 100 мл вершків;
    • 300 г ягідного асорті;
    • 100 мл абрикосового джему (можна замінити цукровим сиропом);
    • 10 г агар-агару;
    • 200 мл води.

    Випічка:

  • З олійною замороженої стружки, 100 г цукру і борошна зробити крихту. Потім підливаючи потроху молоко, зібрати її в щільний клубок пісочного тіста, яке прибрати на 20-30 хвилин на холод.
  • Збити сир з вершками, цукром і 30 г борошна. Далі сформувати з тіста основу з високими бортиками, перемістити і розрівняти начинку. Вона буде трохи нижче висоти стінок піщаної основи. Так і повинно бути.
  • Спекти до готовності, залишити на годину остигати в духовці, щоб сирна начинка не потріскалася з-за різкого перепаду температур. Змішати воду, агар-агар і джем (сироп), нагріти цю суміш до кипіння і через півхвилини зняти з вогню.
  • На поверхні готового пирога красивим і рівним шаром розкласти ягоди і залити рідким желе на агар-агарі. Поставити в холодильник приблизно на годину до повного застигання. Після цього можна вийняти пиріг з форми і подавати, переклавши обережно на блюдо або тортівницю.
  • Загрузка...