Плавлений сир з сиру – 5 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Щоб не купувати в магазині сирний продукт з сумнівним складом, можна виготовити плавлений сир з сиру у домашніх умовах. Його смакові якості будуть на порядок вище, а простий рецепт під силу навіть недосвідченим господаркам.

Простий рецепт з сиру плавленого сиру

Щоб без зусиль виготовити плавлений сир з сиру на своїй кухні, потрібно:

  • 500 г жирного сиру;
  • 5 г соди;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 велике куряче яйце або 2 маленьких.

Покроковий рецепт:

  • На плиту необхідно розмістити одну каструлю з невеликою кількістю води, а в неї поставити ємність більш маленького розміру, щоб вийшла водяна баня. Верхня посуд не повинна стикатися з гарячою водою.
  • Всі компоненти заважати і подрібнити блендером, щоб вийшла однорідна маса.
  • Отриману суміш помістити в заздалегідь підготовлену ємність і варити, постійно помішуючи, до повного розчинення сиру. Зазвичай це займає не більше 10 хвилин.

Отриманий плавлений сир розлити по ємностей і остудити до кімнатної температури. За цей час на його поверхні утворюється кірка. Щоб від неї позбутися, продукт потрібно перемішати. Остиглий сир можна поміщати в холодильник.

Готуємо в мультиварці

Смачний плавлений сир можна виготовляти і в мультиварці.

Для цього слід підготувати наступні інгредієнти;

  • 500 г сиру 9% жирності;
  • 100 г якісного вершкового масла;
  • 2 великих курячих яйця або 100 г;
  • 5 г соди;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. сушеної зелені на свій смак.

Даної кількості інгредієнтів достатньо для 12 порцій.

Інструкція:

  • Сир подрібнити блендером для отримання ніжної консистенції.
  • Всі компоненти покласти в чашу мультиварки і добре перемішати.
  • Увімкнути електричний прилад потрібно в режимі «Мультиповар». Час приготування – 7 хвилин. Температура – 100 градусів.
  • У процесі приготування сирну масу важливо постійно помішувати.
Дивіться також:  Локшина Ширатаки (Shirataki): що це таке, як готувати? Склад, калорійність та 8 рецептів страв японської локшини

Готовий сир розлити по ємностей і остудити.

Рецептура з молоком

Молоко добре підкреслює смакові якості сиру приготованого на домашній кухні.

Щоб зробити плавлений сир із сиру з найніжнішим смаком, необхідно:

  • 1 л свіжого молока (2,5 %);
  • 2 великих курячих яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 г кухонної солі;
  • 1 кг сиру;
  • 15 г соди.

Покрокова інструкція:

  • Сир слід перемолоти блендером до отримання гладкої пасти.
  • Сирну масу і молоко необхідно змішати і поставити на повільний вогонь. Варити отриману суміш потрібно до тих пір, поки не відійде сироватка. При цьому осад повинен мати м’яку і в’язку консистенцію.
  • Заготовку для сиру процідити від зайвої рідини. Зручно використовувати сито з дрібним осередком або ж можна підвісити отриману масу в марлі над раковиною.
  • Сирну масу змішати з рештою інгредієнтами і розтопити на водяній бані до отримання однорідної консистенції.
  • Готовий сир розлити по ємностях, остудити і прибрати в холодильник.

Складність описаного рецепту в тому, що якщо в процесі уварювання сиру в молоці, занадто рано зняти масу з вогню, сир не вийде, а якщо занадто пізно – то його консистенція буде схожа з гумою.

Плавлений сир з сиру в мікрохвильовці

Плавлений сир можна приготувати і в мікрохвильовці.

Для цього необхідно мати:

  • 300 г знежиреного сиру;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 ст. л. молока з мінімальним відсотком жирності;
  • велике куряче яйце;
  • щіпку солі;
  • свіжу або суху зелень за смаком.

З описаного кількості компонентів вийде 350 г продукту.

Покроковий рецепт:

  • Сир слід змішати з содою і залишити настоюватися на 30 хвилин.
  • До сирної маси необхідно додати молоко і яйця. Отриману масу збити блендером для отримання однорідної маси.
  • Суміш потрібно помістити в мікрохвильову піч на 1,5 хвилини. Потужність – 700 ват.
  • Кожні 30 секунд ємність з сиром виймати і перемішувати.
  • Отриману сирну масу посолити і відправити в мікрохвильову піч ще на 2 хвилини.
Дивіться також:  Як приготувати тефтелі – 12 рецептів

Готовий сир остудити. У процесі охолодження, щоб не допустити формування щільної кірки, готовий продукт потрібно періодично перемішувати.

З козячого сиру

Домашній плавлений сир з козячого сиру відрізняється приємним і ніжним смаком.

Щоб його приготувати, необхідно:

  • 470 г козячого сиру;
  • 2 великих курячих яйця;
  • 5 г кухонної солі;
  • 5 г соди;
  • щіпка цукрового піску.

Приготування:

  • Всі інгредієнти помістити в металеву ємність і встановити на водяну баню.
  • Постійно помішуючи, суміш варити до отримання однорідної консистенції і усунення молочного запаху.
  • Якщо запах молока пропав, а сир розплавився не повністю, можна прискорити процес, збивши його блендером.
  • Якщо сирна маса погано плавиться і зберігається молочний запах, слід додати ще трохи соди і продовжити плавити сир.

У середньому, приготування сиру за описаним рецептом займає 15-20 хвилин. Але можуть бути відхилення, які залежать від якості сиру. Чим він щільніший, тим більше часу необхідно для того, щоб його розтопити.

У плавлений сир, що виготовляється з будь-яким рецептом, можна додавати різні наповнювачі для різноманітності смаків. Краще всього він поєднується з зеленню, шинкою і грибами.