Плов в мультиварці з куркою – 7 рецептів, як приготувати

Плов в мультиварці з куркою дуже поживне, ситне і смачне блюдо. Варто відзначити, що плов зручний завдяки методу приготування — за один раз готується повноцінний вечерю, а використання мультиварки робить процес приготування ще швидше і зручніше.

Плов з куркою в мультиварці — простий покроковий рецепт

Плов з курки в мультиварці за класичним рецептом:

  • м’ясо куряче 1 кг;
  • рис 3 стакан;
  • цибуля 400 гр;
  • морква 600 гр;
  • сіль ½ ст. л.;
  • перець чорний мелений 1 ч. л.;
  • вода 5 стакан;
  • часник 1 голівка;
  • пучок зелені (петрушка і кріп);
  • олія 5 ст. л.

Порядок дій:

  • Куряче м’ясо добре промити, видаливши при необхідності залишки пуху. Рекомендується використовувати грудку. М’ясо нарізати кубиками і скласти в окрему миску.
  • Цибуля почистити і нарізати середнім кубиком. Морква також почистити і потерти, або дрібно нарізати.
  • Підготувати зелень: вимити, подрібнити гострим ножем.
  • Починаємо приготування: пару столових ложок рослинного масла налити в чашу і опустити цибулька, потім моркву. Готувати в режимі «Смаження» 5-7 хвилин до рум’яного кольору. Потім додати м’ясо. Добре перемішуємо вміст і продовжуємо готувати з відкритою кришкою, заважаючи періодично лопаткою. М’ясо обсмажуємо зовсім небагато. Додаємо прянощі і сіль, за бажанням можна використовувати будь-які спеції.
  • Поки готується курочка, займемося рисом — промиваємо від сміття і пилу до тих пір, поки вода не стане прозорою. Коли м’ясо обсмажиться 5-8 хвилин, додаємо рис, заливаємо гарячою водою, вставляємо 2-4 зубчики часнику вміст, переходимо в режим «Плов», і залишаємо тушкуватися на 40 хвилин.
  • Плов готовий. Гарненько перемішуємо м’ясо з рисом і розкладаємо на тарілочки.

    Готуємо з курячої грудки

    Приготувати плов в мультиварці всього за годину не складе особливої праці:

    • філе курки 300 гр;
    • рис 260 гр;
    • морква 100 гр;
    • цибуля 100 гр;
    • масло 35 гр;
    • карі 1 ч. л.;
    • часник, подрібнений 2 ч. л. або сухий 1 ч. л.;
    • вода фільтрована 330 мл.
    Дивіться також:  7 рецептів люля-кебаб на шампурах: свинина, курка, яловичина

    Порядок дій:

  • Куряче м’ясо швидко доходить до готовності, що робить її найкращим варіантом для приготування страв на швидку руку.
  • В даному варіанті рецепта все готується просто і швидко: почищені моркву і цибулю нарізаємо дрібним кубиком, курочку ріжемо середніми кубиками або скибочками.
  • Все викласти в чашу мультиварки, посипати прянощами, полити олією, добре перемішати.
  • Потім зверху засипаємо промитої крупи, заливаємо гарячою водою і включаємо режим «Плов». Страва готується годину. Цього часу цілком достатньо для отримання ароматної страви.
  • Приготований таким чином рис виходить розсипчастим і ситним.

    Плов по-узбецьки з куркою в мультиварці

    Традиційний узбецький плов готується дуже жирним і з бараниною. Тим не менше з куркою страва виходить смачним, але що важливо — не жирним, а значить більш дієтичним.

    • 500 гр курячого м’яса;
    • 2 середовищ. моркви;
    • 2 середовищ. цибулини;
    • 2 скл рису;
    • 1 велика головка часнику;
    • маленький гострий перчик;
    • 2 стопки масла;
    • сіль 1 ст. л.;
    • набір спецій для плову або курки 2 ч. л.

    Порядок дій:

  • Всі інгредієнти заздалегідь почистити і вимити. Почнемо з лука: його потрібно нарізати тонкими половинками колечок. Щоб цибуля не викликав сльозоточивість, за 10-15 хвилин опустити головки в холодну воду. Потім моркву — її вручну нарізаємо соломкою так, щоб за розмірами була схожа на цибульні полуколечки.
  • Наступним буде м’ясо: нарізаємо його невеликими порційними шматочками.
  • В чашу кухонного винаходу наливаємо олію, обсмажуємо в ньому цибульні полуколечки до рум’яного кольору в режимі «Смаження», потім додаємо м’ясо. Дуже важливо обсмажити м’ясо тільки з цибулькою — сік і аромат цього овоча робить курку дуже смачною, надаючи йому особливу нотку. Відразу ж додаємо прянощі і солимо.
  • Тільки через 10-15 хвилин обсмажування м’яса можна додати моркву, включити режим «Гасіння» і залишити на 15 хвилин.
  • Через чверть години перемішуємо вміст, заливаємо гарячою водою так, щоб вона покрила м’ясо. В серединку вкладаємо гострий чилі і головку часнику. Закриваємо кришку і залишаємо тушкуватися на 8-10 хвилин. Через цей проміжок часу дістаємо перець, часник можна залишити, все перемішуємо і додаємо рис. При необхідності доливаємо води до рівня рису, трохи присипаємо сіллю, закриваємо кришку. Готуємо ще півгодини. Традиційно страва не перемішується, а подається в листковому вигляді.
  • Дивіться також:  Курка по-тайськи з овочами – 7 покрокових рецептів

    На замітку. Рис рекомендується брати довгий, не пропарений.

    Рецепт дієтичного страви

    Рецепт підійде для всіх, хто хоче правильно харчуватися, або просто стежить за фігурою:

    • м’ясо курки або індички без шкірки 500 гр;
    • рис 500 гр;
    • цибуля 150 гр;
    • морква 200 гр;
    • пісне масло 1 стопка;
    • вода фільтрована 800 гр;
    • сіль 1 ст. л. без верху;
    • суміш перців, карі, куркуми, 2-3 ч. л. зіри

    Порядок дій:

  • Всі продукти заздалегідь прополіскуємо, овочі чистимо і нарізаємо дрібно, можна перетерти на тертці.
  • М’ясо нарізаємо невеликими скибочками. Овочі і м’ясо викладаємо в ємність мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» і запускаємо мультиварку. Вміст гарненько перемішуємо, додаємо теплу воду, трішки посолити, всипати прянощі і закрити кришку, готуємо чверть години.
  • Тим часом крупу промиваємо, додаємо в суміш рівномірним шаром, розрівнюючи ложечкою. Зверху доливаємо півлітра окропу, злегка посолити і прикрити кришкою.
  • Включити режим «Плов» на півгодини.
  • Плов з перловки з куркою в мультиварці

    • перлова крупа 340 гр;
    • філе 500 гр;
    • цибуля і морква по 200 гр;
    • маслечко 1 стопка;
    • води гарячої 1 літр;
    • гострий перчик¼;
    • 4-5 зубців часнику;
    • спеції для плову стіл. ложка;
    • томатна паста 3 стіл. ложки.

    Порядок дій:

  • Першим ділом нарізаємо дуже дрібно м’ясо.
  • Включаємо в мультиварці режим «Підсмажування» на півгодини і наливаємо олію.
  • Ріжемо цибульку половинками колечок, а моркву — соломкою. За цей час (близько чверті години) мультиварка достатньо прогрівається і можна відправити м’ясо з цибулею обсмажити до кінця таймера.
  • Крупу промиваємо, і для розсипчастості плову 3-5 хвилин смажимо на сухій сковороді.
  • У чашу додаємо моркву, вливаємо трохи олії, ріжемо й додаємо перчик, всі прянощі, добре перемішуємо.
  • Коли таймер закінчить підготовку, вибираємо режим «Плов» на півгодини, заливаємо вміст водою, засипаємо крупою і закінчуємо підготовку.
  • Дивіться також:  Сальтисон з свинячої голови – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

    Готуємо з додаванням грибів

    • філе курки 1 шт.;
    • будь-які гриби 200 гр;
    • рис 2 скл;
    • цибуля 2 шт;
    • морква 2 шт;
    • сіль ½ стіл ложки;
    • хмелі-сунелі 1 ст. л.

    Процес нічим не відрізняється від попередніх варіантів: підготовлені овочі на початку обсмажуються в мультиварці, потім разом з м’ясом ще хвилин 15, а після готуються з рисом протягом 30-40 хвилин.

    З чорносливом

    Для цього рецепта можна використовувати попередній склад, замінивши грибочки в’яленим чорносливом:



    • філе курки 1 шт.;
    • м’який чорнослив 200 гр;
    • рис 2 скл.;
    • цибуля 2 шт;
    • морква 2 шт;
    • сіль ½ стіл ложки;
    • набір спецій для курки 1 ст. л.;
    • питна вода 1 скл.

    Починаємо готувати обжарку, після обробки філе, нарізаного шматочками з дрібно подрібненим чорносливом. Потім додаємо крупу, наповнюємо ємність з стравою підготовленою водою і доводимо до готовності на режимі «Плов» 40 хвилин.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс

    Мультиварки різних фірм дещо відрізняються по функціоналу. Обидві фірми — одні з найпопулярніших серед користувачів.

    У чому ж їх відмінність?

    За основними параметрами обидві мультиварки абсолютно однакові — об’єм чаші 5 л, потужність нагріву 860 Вт. Відмінність зовсім невелика: Редмонт має режим випікання хліба, функція відключення автоподогрева. А для приготування йогурту підійде Поларіс. Приготування плову в різних видах обладнання принципово не відрізняється, тому можна придбати будь-яку з них.