Плов з баранини – 8 рецептів приготування

Улюблене практично всіма страва — плов з баранини. Саме з цього м’яса виходить справжній плов: смачний, ароматний. Слідуючи простим рекомендаціям, ви освоїте мистецтво з приготування цієї страви.

Класичний рецепт

Традиційний варіант передбачає приготування плову в казані. Завдяки товстим стінкам блюдо рівномірно пропікається і стає розсипчастим.

Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 240 мл;
  • рис – 910 г;
  • сіль – 3 ч. ложки;
  • баранина – 650 г;
  • зіра – 7 г;
  • морква – 4 шт.;
  • часник – 8 зубчиків;
  • цибуля – 4 шт.

Приготування:

  • Крупно порізати м’ясо.
  • Залити масло в казан.
  • Розжарити. Закинути баранину. Масло повинне обов’язково закипіти. Тоді скоринка на поверхні відразу схопиться і сік залишиться всередині шматка.
  • Обсмажити до рум’яного кольору.
  • Нашаткувати цибулинки. Нарізати слід дуже дрібно. Тоді в процесі готування він ужарится повністю і в готовому блюді буде не помітний.
  • Закинути нарізку в м’ясо.
  • Загасити.
  • Соломкою порізати моркву.
  • Промити рисові зерна. Використовуйте тільки довго-зерновий сорт.
  • Щоб розкрити аромат зіри, помістіть її в ступку і злегка розімніть.
  • Закинути морквину в м’ясну засмажку.
  • Залити окропом.
  • Присолити.
  • Засипати частина зіри.
  • Кинути зубки часнику, які не треба очищати.
  • Протушкувати.
  • Коли морква стала м’якою, дістати часникові зубки.
  • Розмістити рис.
  • Залити гарячою водою.
  • Вона повинна покрити продукти приблизно на півтора сантиметра.
  • Проварити. Кришку не закривати.
  • Коли рідина випарувалася, зібрати гіркою рис.
  • Висипати зіру. Викласти часник назад.
  • У центрі зробити поглиблення. Дно повинно бути видно. Це робиться для того, щоб виходив пар.
  • Накрити кришкою. Тушкувати півгодини.
  • Зняти з вогню. Настояти чверть години.