Плов з індички – 6 рецептів приготування

Вже багато років плов залишається улюбленою стравою. Завдяки різним варіаціям його приготування можна задовольнити найрізноманітніші смаки людей. Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний і апетитний плов з індички.

Узбецький плов з індички в казані

Традиційний узбецький плов готується з баранини, але не всім таке м’ясо доводиться по душі. Тому багато використовують яловичину, свинину, а в останній час особливу увагу стали приділяти індичці.

Плов з індичкою і спеціями дійсно виходить дуже смачним і ароматним. Готувати страву краще в казані, саме в такий начиння повинен нудитися узбецький плов.

Спосіб приготування:

  • Для плову знадобиться 500 г індички. М’ясо нарізаємо довільно, не дуже великими шматками.
  • Переходимо до овочів. Беремо одну моркву, режим її брусочками, але, ні в якому разі не використовуємо тертку. А також дві головки ріпчастої цибулі, які шаткуємо півкільцями.
  • У казан наливаємо масло, приблизно на 2-3 см, підігріваємо і викладаємо цибулю, підсмажити до рум’яності.
  • Тепер до цибулі кладемо індичку, обсмажуємо п’ять хвилин, додаємо моркву і спеції. Тут можна взяти барбарис, зіру, гострий перець та інші приправи для плову. Ну і звичайно, не забуваємо про сіль і чорний перець.
  • До овочів з приправами висипаємо рис, крупу розрівнюємо і вдавлюємо дві головки часнику без лушпиння.
  • Наливаємо гарячої води вище рівня крупи на два див. зменшуємо Вогонь, накриваємо казан кришкою і тушкуємо до готовності рису.