Плов з качки – 7 рецептів, як приготувати в мультиварці, в казані і в духовці

Плов з качки виходить дуже соковитий і смачний. Приготувати його можна як в мультиварці, так і в казані, і в духовці. Наші рецепти допоможуть вам вибрати відтінок смаку за власним уподобанням і підкажуть правильну послідовність кроків приготування.

Класичний плов з качки в казані

Інгредієнти:

  • тушка качки;
  • два – три стакана рису;
  • сіль, спеції для плову;
  • три – чотири моркви;
  • цибулю і часник.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промивають, нарізають на шматочки і ставлять тушкуватися.
  • В цей час рис теж добре промивають і дають воді стекти.
  • Готують овочі: чистять і нарізають цибулю, моркву перетирають на тертці, часник залишають цілим.
  • Рис з’єднують з м’ясом, солять, додають три – чотири склянки води і перемішують.
  • Засипають в казан овочі і ще трохи перемішують. Тушкують до напівготовності.
  • В кінці гасіння по периметру ємності рис вставляють зубчики часнику.