Плов з качки – 7 рецептів, як приготувати в мультиварці, в казані і в духовці

Плов з качки виходить дуже соковитий і смачний. Приготувати його можна як в мультиварці, так і в казані, і в духовці. Наші рецепти допоможуть вам вибрати відтінок смаку за власним уподобанням і підкажуть правильну послідовність кроків приготування.

Класичний плов з качки в казані

Інгредієнти:

  • тушка качки;
  • два – три стакана рису;
  • сіль, спеції для плову;
  • три – чотири моркви;
  • цибулю і часник.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промивають, нарізають на шматочки і ставлять тушкуватися.
  • В цей час рис теж добре промивають і дають воді стекти.
  • Готують овочі: чистять і нарізають цибулю, моркву перетирають на тертці, часник залишають цілим.
  • Рис з’єднують з м’ясом, солять, додають три – чотири склянки води і перемішують.
  • Засипають в казан овочі і ще трохи перемішують. Тушкують до напівготовності.
  • В кінці гасіння по периметру ємності рис вставляють зубчики часнику.

Рецепт приготування в духовці

Інгредієнти:

  • 500 грам філе качки;
  • 250 грам рису;
  • дві цибулини;
  • два помідора;
  • дві ст. ложки рослинної олії;
  • три склянки окропу;
  • дві моркви;
  • сіль;
  • червоний мелений перець;
  • хмелі-сунелі.

Спосіб приготування:

  • М’ясо відокремлюють від кісток, ріжуть шматочками і складають у жароміцне блюдо, змащене маслом.
  • Рис промивають під проточною водою і, злегка обсушивши, викладають зверху на м’ясо.
  • Овочі очищають і подрібнюють, викладають поверх крупи.
  • Блюдо солять, додають спеції і заливають трьома склянками окропу.
  • Закривають форму фольгою і ставлять в духовку при температурі 180 градусів.
  • Час приготування розсипчастого плову з качки в духовці становить 40 – 60 хвилин.

Готуємо покроково в мультиварці

Інгредієнти:

  • м’ясо;
  • два склянки рису;
  • шість – сім мірних склянок води;
  • 400 грам моркви;
  • зелений горошок – за бажанням;
  • рослинна олія;
  • чорний перець, сіль, куркума.
Дивіться також:  Хек в духовці – 7 рецептів приготування

Рис для плову краще брати довгозерний. У ньому менше крохмалю і тому він залишиться розсипчастим, не перетвориться на кашу.

Спосіб приготування:

  • М’ясо готують для гасіння і закладають в чашу мультиварки, змащену маслом. Включають режим «Плов» або «Рис» і злегка обсмажують з відкритою кришкою мультиварки.
  • Потім додають рис, горошок і моркву. Посипають всі компоненти страви перцем, куркумою, сіллю.
  • Вміст чаші перемішують і закривають кришкою мультиварки.
  • Середній час приготування (в залежності від моделі мультиварки) складає півгодини.

Плов з качки з айвою і чорносливом

Інгредієнти:

  • два склянки рису;
  • півкілограма м’яса качки:
  • п’ять очищених ядер волоських горіхів (або солодкого арахісу);
  • по жмені айви і чорносливу (промитого, розпареного і без кісточок);
  • три ст. ложки меду.

Вибираючи для плову чорнослив, віддайте перевагу вяленому, а не копченого. В останньому присутній різкий запах димку, який не гармонує з ароматами інших інгредієнтів.

Спосіб приготування:

  • М’ясо тушкують в казані на олії.
  • Рис промивають і додають до м’яса.
  • Айву і чорнослив нарізають соломкою. Додають фрукти до рису і тушкують до готовності.
  • Вливають мед і дають оригінальному плову настоятися.
  • Прикрашають порції нарізаними ківі, можна також посипати солодке частування толченными горіхами.

По-узбецьки від Сталика Ханкишиева

Інгредієнти:

  • тушка качки;
  • по жмені айви і чорносливу;
  • велика цибулина;
  • рис (білий довгозернистий);
  • олія рослинна;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • З тушки качки знімають шкірку, нарізати м’ясо на шматочки і ставлять варити на кілька годин.
  • По готовності бульйон проціджують і ставлять у холодильник. Потім знімають жир і прибирають його на зберігання. Залишки бульйону можна вилити або використовувати для приготування супу або соусів.
  • В гарячий казан викладають качиний жир, наливають олію і обсмажують цибулю, нарізану кільцями.
  • Потім до овочу відправляються невеликі шматочки м’яса качки.
  • До інших інгредієнтів додають нарізану соломкою моркву і трохи солять.
  • Тушкують блюдо близько 40 хвилин, потім додають айву і засипають промитим рисом.
  • Після закипання пробують на сіль і досолюють при необхідності.
  • Через 10 хвилин гасіння поверх рису кладуть чорнослив і продовжують готувати близько півгодини.
  • Плов з качки в казані від Сталика Ханкишиева готовий. Перед подачею до столу можна прикрасити соковитими зернами граната.
Дивіться також:  Казан-кебаб – 7 рецептів правильного приготування

З додаванням часнику і прянощів

Інгредієнти:

  • півкілограма м’яса качки;
  • два склянки рису;
  • одна цибулина;
  • дві моркви;
  • два помідора;
  • один стручок солодкого перцю;
  • рослинна олія;
  • дві часточки часнику;
  • прянощі для плову.

Якщо ви віддаєте перевагу збирати набір прянощів самостійно, то обов’язково включіть в нього шафран (для кольору), зіру (для пікантної кислинки), коріандр (для особливого аромату) і трохи сушених томатів.

Спосіб приготування:

  • М’ясо качки розбирають, укладають у змащений маслом казан і тушкують.
  • Рис перебирають і промивають.
  • При напівготовності м’яса крупу додають у казан, помішуючи, щоб випарувалася волога.
  • Заливають інгредієнти чотирма склянками окропу і варять на маленькому вогні під кришкою.
  • Цибулю дрібно нарізають, моркву і помідори ріжуть соломкою і пасерують овочі в олії.
  • Потім додають їх у казан, перемішують усі компоненти і дають їм потушиться під кришкою ще п’ять хвилин.
  • У готовий плов нарізають перець і свіжу зелень, кладуть подрібнений часник. Можна покласти і цілі неочищені головки часнику за 5 хвилин до готовності плову.
  • Подають з овочевим соусом або салатом.

Як приготувати плов з качки в каструлі

Інгредієнти:

  • половина тушки качки;
  • два літри води;
  • 350 грам рису;
  • цибулина;
  • три ст. ложки рослинної олії;
  • дві моркви;
  • лавровий лист, сіль, приправи.

Спосіб приготування:

  • Перед тим як приготувати в каструлі дуже смачний, розсипчастий плов з качкою, її м’ясо нарізають невеликими шматочками, солять, посипають спеціями і перемішують руками (злегка натираючи).
  • На гарячу сковороду складають підготовлену качатина і обсмажують до золотистого кольору на власному жиру, без додавання олії.
  • Подрумяненное м’ясо розподіляють по дну каструлі і заливають водою. Додають лавровий лист і варять на слабкому газу близько години.
  • Морква перетирають, цибулю дрібно шаткують. Овочі пасерують на рослинній олії і додають в каструлю з м’ясом.
  • Промитий рис засипають поверх овочевої маси.
Дивіться також:  Маринад для курячих крилець – 8 рецептів для шашлику на мангалі або в духовці

Через 15 хвилин плов з качки в каструлі готовий!

Поради початківцям кулінарам

Плов – страва особливе. Зовсім не складне і надзвичайно смачне, якщо знати деякі секрети його приготування.

  • Інгредієнти в приготуванні плову розмішують не більше одного – двох разів. Інакше може вийти каша, а не очікуване розсипчасте блюдо.
  • В приготуванні плову можна використовувати і змішувати кілька видів рису: довгозерний, плоский, чорний і навіть, різнокольоровий. Але це прерогатива досвідчених кулінарів, оскільки час варіння кожної крупи відмінно.
  • Сухофрукти надають плову соковитість і пікантний смак. З айвою і чорносливом плов виходить з особливо тонким ароматом.
  • Чим більше моркви в плові, тим він смачніший. Вона може бути як терта, так і нарізана ножем гуртками або соломкою.
  • Для насиченого смаку додайте в плов томатну пасту.
  • Якщо рис вже готовий, а в каструлі залишилося багато вологи, вимкніть вогонь і залиште плов настоятися під щільно прикритою кришкою. Зайва волога вбереться.

Плов з качкою являє собою досить цікаве і незвичайне страву, з неординарним смаком. Він більш пікантний, ніж бюджетний варіант з курятиною і менш різкий, ніж класичний плов з бараниною. Обов’язково спробуйте!