Плов зі свининою в мультиварці – 6 рецептів приготування

Сьогодні ми доведемо, що це блюдо готується зовсім не складно. Головне, підібрати якісні продукти. І прямо зараз навчимо готувати смачний плов зі свининою в мультиварці.

Класичний плов зі свининою в мультиварці

Інгредієнти:

  • шліфований рис (довгий) – 2 склянки;
  • цибуля – 0,2 кг;
  • свиняча вирізка – 0,5 кг;
  • соняшникова олія (рафінована) -6 ст. ложок;
  • сіль – за смаком;
  • морква – 0,2 кг;
  • спеції «до плову» — 1,5 ст. ложки;
  • часник – 1 головка.

Приготування:

  • Свинину промийте.
  • Наріжте її великими квадратиками.
  • Наріжте моркву довгою соломкою.
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Налийте в чашу рослинне масло.
  • Поставте режим «Смаження» або «Випічка».
  • Через 2-3 хвилини, коли олія нагріється, викладайте свинину.
  • Ще через 5 хвилин м’ясо повинно пустити сік, тепер його можна посолити і додати спеції. Все змішайте і залиште смажитися.
  • Смажте свинину близько 15 хвилин. В процесі періодично відкривайте кришку і заважайте м’ясо, щоб воно не підгоріло.
  • Додайте до м’яса цибулю. Смажте цю суміш ще 5 хвилин.
  • Покладіть до м’яса моркву. Нехай все смажиться ще 3-5 хвилин.
  • Кілька разів промийте рис в прохолодній воді.
  • Рівним шаром, зверху на обсмажену суміш викладіть крупу.
  • Тепер візьміть 2 склянки очищеної води і залийте нею плов. Вливайте воду тонкою цівкою, щоб м’ясо залишалося під рисом.
  • Трохи присолите рис зверху.
  • Зніміть з лушпиння часнику і промийте його.
  • Увіткніть часник в рис, і закрийте електроприлад.
  • Виставте режим «Плов» на 60 хвилин.
  • Через зазначений час, плов буде готовий. Тепер перемішайте його і розкладайте в тарілки. Приємного вам апетиту!
  • Рецепт по-узбецьки в мультиварці

    Такий плов можна навіть заморожувати. Після розігрівання смак не зміниться.

    Інгредієнти:

    • рис – 2 склянки;
    • барбарис – 2 ст. ложки;
    • рослинна олія – 4 ст. ложки;
    • морква – 2 штуки;
    • зіра – 2 ч. ложки;
    • цибуля – 3 головки;
    • гострий перець (червоний) – 1 штука;
    • свинина – 0,5 кг;
    • часник – головка;
    • куркума – ½ ч. ложки;
    • сіль і перець.
    Дивіться також:  Що приготувати на обід швидко і смачно – 15 рецептів та ідей

    Приготування:

  • Наріжте тонкою соломкою моркву.
  • Обсмажте її в каструлі до золотистого відтінку на рафінованій олії.
  • Наріжте цибулю кільцями і перекладіть його в електроприлад.
  • Підготуйте м’ясо і покладіть його на овочі. Нічого перемішувати не потрібно, свинина повинна бути зверху. Смажте ще 15 хвилин.
  • Трохи присолите свинину. Тепер додайте всі необхідні прянощі (барбарис, зіра і куркума).
  • Зверху рівним шаром викладіть рис.
  • Окремо закип’ятіть воду (2 склянки), залийте нею весь вміст чаші.
  • Покладіть промитий часник прямо в рис.
  • Гострий перець покладіть поруч.
  • Виставте режим «Плов», і готуйте страву до закінчення програми.
  • Коли плов буде готовий, не відкривайте кришку. Залиште настоятися в режимі «Підігрів» близько 10-15 хвилин.
  • Тепер перемішайте черпаком плов і пригощайте свою сім’ю.
  • З булгуру в мультиварці

    Інгредієнти:

    • свинина – 0,4 кг;
    • каррі – ½ ч. ложки;
    • морква – 1 штука;
    • куркума – 1 столова ложка;
    • цибуля – 1 головка;
    • зіра і барбарис;
    • булгур – 1 склянка;
    • сіль;
    • вода – 2 склянки;
    • часник – 1 головка.

    Приготування:

  • Моркву наріжте довгою соломкою.
  • Цибулю наріжте довільно.
  • Свинину наріжте дрібними кубиками.
  • Змастіть чашу маслом. Виставте режим «Смаження» або «Випічка».
  • Коли олія нагріється, викладайте м’ясо. Обсмажте його до рум’яного кольору.
  • Додайте овочі і трохи солі. Все змішайте і залиште смажитися.
  • Промийте булгур.
  • Засипте його до смаженій м’ясу.
  • Додайте всі перераховані спеції. Все змішайте.
  • Залийте булгур водою.
  • У центрі поставте головку часнику.
  • Виберіть режим «Плов» і готуйте булгур до закінчення програми.
  • По закінченню вказаного часу, вийміть часник і перемішайте булгур. Плов готовий. Приємного апетиту.
  • З чорносливом

    За цим рецептом можна приготувати плов з додаванням чорносливу.

    Інгредієнти:

    • рис – 2 склянки;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • вода – 4 склянки;
    • чорнослив – 0,1 кг;
    • свинина – 0,3 кг;
    • сіль і перець;
    • цибуля – головка;
    • заморожені овочі – 0,1-0,2 кг;
    • рафінована олія – для смаження;
    • морква – 2 штуки.
    Дивіться також:  Трюфельне масло: застосування в кулінарії. 6 рецептів страв з трюфелевым маслом

    Приготування:

  • Чорнослив промийте. Складіть його в глибоку миску і залийте теплою водою, щоб він набух.
  • Промийте і наріжте свинину.
  • Налийте в чашу масло і дайте йому нагрітися.
  • Поставте програму «Випічка» і обсмажте на неї з усіх боків м’ясо до золотистої скоринки.
  • Моркву наріжте соломкою або натріть на тертці.
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Витягніть з електроприладу обсмажену свинину і покладіть всередину овочі.
  • Чорнослив розріжте на 4 частини.
  • Промийте рис.
  • На обсмажені овочі покладіть м’ясо.
  • Зверху посипте все чорносливом.
  • Рівномірно викладіть весь рис.
  • На рис покласти заморожені овочі.
  • Зверху викладіть очищені зубчики часнику.
  • Тонкою цівкою влийте воду в каструлю.
  • Виберіть програму «Плов» і варіть страва до її закінчення.
  • Плов з перловки (зі свининою і помідорами)

    Цей рецепт смачного плову передбачає використання свіжих помідорів, але якщо у вас їх немає, то використовуйте томатну пасту.

    Інгредієнти:

    • свиняче м’ясо – 0,5 кг;
    • свіжі помідори – 2-3 штуки;
    • перлова крупа – 1 склянка;
    • рослинне масло – для змазування чаші електроприладу;
    • ріпчаста цибуля – 1 головка;
    • вода – 2 склянки;
    • морква – 2 штуки;
    • сіль, перець, приправа до плову» — за смаком.

    Приготування:

  • Перлову крупу переберіть і промийте її. Залийте її водою.
  • Змастіть чашу рослинним маслом і виберіть режим «Випічка».
  • Наріжте цибулю півкільцями. Перекладіть його в мультиварку, коли олія нагріється.
  • Натріть моркву на великій тертці, відправте її смажитися.
  • Свинину промийте і поріжте невеликими кубиками.
  • Перекладіть м’ясо до обсмаженою овочам, додайте сіль і перець, все змішайте.
  • Зробіть на помідорах невеликі надрізи і залийте їх окропом на кілька секунд. Зніміть з них шкіру.
  • Наріжте помідори невеликими кубиками. Додайте їх до смаженій м’ясу.
  • Викладіть в каструлю промиту перловку. Додайте спеції «до плову», все змішайте.
  • Залийте все водою.
  • Виставте режим «Плов» на 1 годину.
  • Готову страву перед подачею перемішайте і викладайте плов з перловкою на порційні тарілки.
  • Дивіться також:  Томатна паста – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

    Як приготувати розсипчастий плов?

    Інгредієнти:

    • свинина – 0,6 кг;
    • рафінована олія – 4 ст. ложки;
    • рис (басматі)– 0,35 кг;
    • сіль і спеції «до плову» — за смаком;
    • морква – 2 штуки;
    • часник – 1 головка;
    • цибуля – 1 головка.

    Приготування:

  • Спочатку треба промити рис. Чим більше його промивати, тим більш розсипчастим він буде.
  • Залийте рис водою і залиште його на 60 хвилин.
  • Наріжте моркву довгою соломкою. Приблизна товщина – 3 міліметра.
  • Цибулю наріжте півкільцями. Їх товщина повинна бути 3-5 мм.
  • Свинину наріжте кубиками. Їх розмір повинен бути близько 2-3 див.
  • Виставте режим «Смаження». Влийте олію і почекайте, щоб воно нагрілося.
  • Покладіть всередину цибулю.
  • Через 2 хвилини додайте до нього свинину.
  • Через 5 хвилин додайте моркву. Все змішайте. Смажте всі разом близько 10 хвилин.
  • Окремо закип’ятіть літр води.
  • Залийте вміст мультиварки окропом. Вода повинна повністю покривати м’ясо.
  • Всипте до обсмаженою інгредієнтів сіль і спеції «до плову». Все змішайте і залиште гаситися на 20 хвилин. Виставте температуру – 120 градусів.
  • Тепер рівно викладіть рис. Залийте все, що залишилася водою.
  • Посередині покладіть промитий часник.
  • Виставте вручну час готування і температуру. Час – 25 хвилин, температура – 100 градусів.
  • Через зазначений час, перевірте готовність плову. Розмішайте його. Тепер знову закрийте кришку і дайте йому настоятися близько 10-20 хвилин.
  • Ось ми і розповіли вам кілька смачних і простих рецептів приготування цієї страви. Тепер у вас точно вийде смачно приготувати плов.