Покрокові рецепти фаршированого картоплі

Здавна картоплі дали назву «другий хліб» і це ім’я цілком заслужено, так як цей овоч по популярності і частоті використання стоїть на одному щаблі з хлібом. Страви, що готуються з картоплі, присутні практично у всіх кухнях світу. В Росії картопля з’явилася в кінці XVII століття і став одним з відомих і улюблених страв.

Завдяки своїй універсальності, картопля готується різноманітними способами і технікою. Також він поєднується з будь-якими продуктами: м’ясом, морепродуктами, овочами, сирами та різними соусами.

 

Рецепт фаршированого картоплі

 

Один з оригінальних і цікавих рецептів цього овочу – це фарширований картопля, який запікають у духовці. Начинку можна використовувати різну, залежно від смакових уподобань та бажань, а також настрої. Найбільш популярними є рецепти картоплі, фаршированого м’ясним фаршем і грибами. Представляємо дані рецепти вашій увазі.

Картопля, фарширована м’ясним фаршем

Час приготування: одну годину.

Кількість порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • М’ясний фарш – 250 гр
  • Сметана – 50 гр
  • Сир – 50 гр (твердих сортів)
  • Ріпчаста цибуля – 1 цибулина
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Свіжа зелень

Спосіб приготування:

  • Для створення цієї страви картоплю рекомендується брати однакового середнього розміру.

Кухонним ножем видалити шкірку з картоплі, потім промити водою.

  • Відварити картоплю цілком 15 хвилин. При варінні посолити.
  • Поки вариться картопля слід підготувати начинку. Нарізати дрібно цибулю і моркву натерти на тертці. Потім обсмажити на помірному вогні до золотистого кольору.
  • М’ясний фарш змішати з обсмаженими овочами, додати сіль, чорний перець і невелика кількість рубаної зелені. Фарш попередньо обсмажувати не варто, так як він відмінно приготуватися в духовці.
  • Відварну картоплю остудити в холодній воді і просушити паперовим рушником. Акуратно зняти верхівку за допомогою ложки або ножа. Далі зробити поглиблення, намагаючись прибрати всю середину картоплі. Іншим варіантом буде розрізання картоплі на дві половинки і також вирізання середини.
  • Наповнити картоплю фаршем з овочами.
  • Деко або форму для запікання обмазати рослинним маслом.
  • Викласти фарширований картопля.
  • Духовку розігріти до 200 °C.
  • Випікати картопля, фарширований м’ясним фаршем в духовці протягом 40 хвилин.
  • Натерти на тертці твердий сир.
  • За десять хвилин до закінчення готування змастити верхівки картоплі сметаною і натертим сиром.
  • Після того як фарширований картопля, запечена в духовці готовий, прикрасити його свіжою зеленню і подавати в гарячому вигляді.

Картопля, фарширована грибами

Час приготування: 30 хвилин.

Кількість порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт. (середнього розміру)
  • Гриби – 200 гр (рекомендується брати лісові)
  • Твердий сир – 50 гр
  • Цибуля ріпчаста – 2 невеликі цибулини
  • Сіль, чорний перець

Спосіб приготування:

  • Попередньо картоплю очистити і промити водою.
  • У глибоку каструлю з водою покласти очищену картоплю, додати сіль і варити приблизно 15 хвилин.
  • Гриби ретельно промити. Якщо гриби використовуються сухі, то варто замочити їх на 2 години.
  • Дрібно нарізати ріпчасту цибулю.
  • Обсмажити гриби з цибулею до готовності на середньому вогні, з використанням рослинної олії. Посолити і додати мелений чорний перець.
  • Напівготовий картопля промити холодною водою для охолодження і промокнути паперовою серветкою або рушником.
  • У кожної картоплини вирізати середину. Нафарширувати грибною сумішшю, зверху натерти сир і розкласти на деко, обмазаний рослинним або вершковим маслом.
  • Випікати фарширований картопля в духовці, розігрітій до 200 °C, протягом двадцяти хвилин.
  • Ароматний і ситний фарширований грибами картопля, запечена в духовці, рекомендується подавати як гарнір до рибних або м’ясних страв.

Приємного апетиту!

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...