Покроковий рецепт фаршированої качки

Вже традицією стало готувати качку на новорічні або інші свята. Проте все частіше можна зустріти на столах фаршировану качку в звичайні дні. Це пов’язано з простотою приготування страв з качиним м’ясом, ну а про смак і говорити нічого.
Якої-небудь однієї начинки не існує для качки. Кожен може підібрати для себе улюблену. Варіантів начинок досить багато – овочі, фрукти, каші або їх мікси. Не забувайте робити маринад для качки перед запіканням і соус для готового страви.

 

Рецепт фаршированої качки

 


Пропоную приготувати рецепт фаршированої качки печінкою.

Для цього візьміть:

  • – тушку качки на 2 кг;
  • – 300 г курячої або качиної печінки;
  • – 2 зубчики часнику;
  • – 4 гілочки розмарину;
  • – щіпку шавлії;
  • – 1 стакан червоного солодкого вина;
  • – спеції за смаком.

 

На приготування піде 2,5 години, розрахований на 5 порцій.

Як приготувати фаршировану качку

Першим ділом тушку качки необхідно дуже добре вимити. Візьміть велику каструлю і відваріть качку близько 40 хвилин. У результаті м’ясо не буде таким сухим після запікання.
У цей час підготувати начинку. З цією метою помістіть в блендер часник, розмарин, печінку, посоліть і поперчіть. Подрібніть до кашеподобного стану.
Відварену качку начиніть печінкової сумішшю, але не всією масою, залиште трохи в окремому посуді. Зверху тушку посоліть, поперчіть і повапните залишками печінкової суміші.
Духовку виставте на 190 градусів, помістіть зафаршированную качку на деко і випікайте близько 2 годин. Час від часу поливайте качку власним жирком. За півгодини до кінця приготування додайте вогонь до 200 градусів, тоді вийде золотава скоринка.

 

Як фарширувати качку рисом?

Представляю на розгляд рецепт качки з рисом. У підсумку вийде і гарнір, і м’ясо в одній страві. ♥
Для цього рецепта візьміть:

  • – качку на 2 кг;
  • – сухофрукти (100 г чорносливу, 150 г кураги);
  • – 200 г гарбуза;
  • – трохи більше півсклянки рису;
  • – 2 столові ложки паприки;
  • – сіль, чорний перець;
  • – 3 столові ложки соєвого соусу;
  • – маринад соус.
Дивіться також:  Як приготувати млинцевий торт

 

На приготування витратите близько 3 годин, страви вистачить на 6 осіб.

 

 

Покрокове приготування фаршированої качки рисом:

У гарбуза зріжте грубу шкірочку і нарізати середніми кубиками (щоб влізли в качку). Сухофрукти не запарюйте просто промийте. Візьміть для цього рецепта пропарений рис, тоді зваріть до напівготовності. Потім воду злийте і промийте рис. Можете відразу посолити і поперчити його, а також додайте паприку або свої улюблені спеції.
Замість солі можна додати ложку соєвого соусу, такий рис після запікання з сухофруктами вийде особливо смачною.
Тушку качки в середині натріть сіллю з перцем. Начиняйте черевце рисом і сухофруктами не до кінця, тому що рис ще буде збільшуватися. Шкірку на черевці зашейте нитками або заколіть дерев’яними шпажками.
Качку зверху намажте соусом-маринадом. Якщо такого немає в господарстві, то замініть сумішшю рослинного масла і меду.
Укладіть тушку на деко і накрийте листом фольги. Тепер відправляйте її запікати при температурі 180 градусів на 2 години. За 30 хвилин до кінця запікання можете зняти фольгу, щоб вийшла апетитна скориночка, а збільшіть температуру до 190 градусів.
Готуйте до качці кисло-солодкі соуси, вони відмінно відтіняти смак жирного м’яса.

 

 

Приготуйте вишневий соус. Для цього нам знадобиться:

  • – 1 склянка замороженої вишні;
  • – 0,5 склянки червоного сухого вина;
  • – 0,5 склянки будь-якого бульйону;
  • – 2 столові ложки цукру;
  • – 1,5 столові ложки соєвого соусу;
  • – сіль.

 
На сковорідку влийте бульйон, вино і соєвий соус, розмішайте. Коли суміш нагріється, всипте цукор, сіль і перець мелений за смаком. Після закипання соусу додайте вишню. Залишилося дочекатися поки википить зайва рідина. Це триватиме близько 1 години. Коли соус загусне, можете вимикати і подавати до качки.

Дивіться також:  Рецепти пирогів з рисом і рибою