Покроковий рецепт картопляного пюре

Існує кілька різних способів приготування картопляного пюре. І в цьому рецепті ми їх все опишемо, а вже як саме приготувати пюре вирішувати вам. Найпростіший і розповсюджений спосіб приготування пюре з вершковим маслом і молоком ви знайдете нижче в покроковому описі. Якщо у вас немає молока або вершків тоді додайте в пюре картопляне воду. Смак пюре тоді вийде іншим, але не менш смачним.

Для цього знадобляться:

  • Картопля – 1 кг.
  • Вершків або молочка – 100 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль – 1 ложка

Як приготувати картопляне пюре

Картопля очищаємо від шкірки, добре промиваємо його.
Розрізаємо на досить великі шматки і перекладаємо в каструлю.
Потім заливаємо водою, ледве покривши картоплю, додаємо сіль, перемішуємо.
І варимо до повної готовності, щоб картопля не розварилася.
Потім воду, в якій варилася картопля, зіллємо в кухоль, її ми будемо надалі використовувати.
Тепер в картоплю додаємо вершкове масло, ретельно і акуратно, оскільки можна обпектися розминаємо товкачиком.
І додаємо молоко або вершки, продовжуємо добре розминати. Молоко бажано попередньо розігріти.


Потім в залежності від консистенції картопляного пюре, яке ви віддаєте перевагу поступово в кілька етапів додаємо картопляну воду.
При цьому бажано все збивати міксером або блендером з насадкою для збивання.
Таким чином, пюре вийде надзвичайно ніжним і тане в роті.

 

Картопляне пюре: Як приготувати за рецептом

 

Другий спосіб приготування пюре не менш простий. Після того як картопля зварилася в чашку зливаємо картопляну воду і розминаємо картоплю толкушкой поступово додаючи картопляну воду. Потім обсмажити одну дрібно нарізану цибулину у вершковому маслі до прозорості, додати в пюре і добре розмішати. Таке пюре дуже добре підходить в якості начинки для пиріжків або цілого пирога.

 

 

Третій спосіб мій самий коханий, на мій погляд, пюре виходить надзвичайно ніжним. Після того як картопля зварилася, злити з неї картопляну воду, додаємо склянку молока і починаємо розминати товкачиком. Потім нам знадобиться міксер або блендер з насадкою для збивання. Ні в якому разі ніколи не використовуйте блендер занурювальний насадкою, інакше ваше пюре перетвориться в незрозумілу клейку масу. Отже, візьмемо два сирих яйця, якщо у вас менша кількість пюре тоді використовуйте тільки одне яйце, починаємо збивати пюре і додати яйця по одному, кожен раз, добре збиваючи всю масу. Навіть якщо у вас немає міксера або блендера збити пюре можна і за допомогою виделки яєчний білок дуже добре в цьому допомагає. Не лякайтеся використання сирих яєць адже гаряче пюре і яйця дуже швидко пройдуть термічну обробку.

 

 

Ось і всі способи приготування пюре обов’язково спробуйте їх усі, щоб виділити для себе самий улюблений і радувати рідних і близьких.