Покроковий рецепт курячих крилець в духовці (з фото)

Курку готувати легко і приємно. Вона всіма улюблена з дитинства за свою засмажену шкуринку і ніжне м’ясо.

Класний рецепт курячих крилець в духовці медово-соєвому соусі

Для цього потрібні:

  • – курячі крила 8 штук;
  • – лимонний сік 4 столові ложки;
  • – 3 столові ложки напіврідкого меду;
  • – 2 столові ложки соєвого соусу;
  • – 3 зубчики часнику;
  • – сіль і перець.

При бажанні додайте свої улюблені спеції.

Час приготування такого рецепта складе 40 хвилин, розрахований на 8 осіб.

Покроковий рецепт приготування:

Першим ділом промийте крила, видаліть залишки пір’я. Зайву вологу зможете прибрати промокнувши їх паперовим рушником. Злегка посоліть і покладіть у форму для запікання або на деко. Форму перед цим застеліть фольгою або промажте рослинним маслом. Не використовуйте з цією метою вершкове масло, так як воно при тривалому нагріванні може задымиться.

Духова шафа повинен прогрітися до 200 градусів, після чого в нього помістіть деко або форму з крильцями на 30 хвилин.

Тепер займіться соусом:

У невеликій ємності змішуйте лимонний сік, соєвий соус, мед і рубаний часник. Якщо є тільки зацукрований мед, то його можна розтопити на водяній бані.
Через півгодини дістаньте курячі крильця і полийте їх приготованим соусом і запікайте ще 10 хвилин. Ароматна кірочка не змусить себе довго чекати.
Ось ще один цікавий рецепт з курячими крилами, тільки вже приготованими з картоплею. Ця страва дуже швидко готуватися при цьому ситне і смачне.

Смачний рецепт крилець з картоплею в духовці

Для цієї страви знадобиться такий набір продуктів:

  • курячі крила 1 кг;
  • 50 г майонезу;
  • 3 зубці часнику;
  • 5-6 картоплин середнього розміру;
  • сіль, мелений перець.

Цей рецепт припускає наявність соусу, тому підготуйте ще компоненти для нього:

  • 200 г сиру;
  • 2 столові ложки тертого кореня хрону;
  • 1 склянку білого вина.
Дивіться також:  Яблука, запечені з сиром в духовці

Як приготувати курячі крильця в духовці?

Дане блюдо буде готуватися приблизно 50 хвилин, розраховане на 7 персон.

Покроковий рецепт приготування:

  • Як і в попередньому рецепті підготуйте крила – промийте і обсушіть. Кожне крильце натріть сіллю і чорним меленим перцем. Дрібно подрібніть чесок, змішайте його з майонезом і цією сумішшю намажте крила.
  • Якщо майонез з якихось причин не підходить, то скористайтеся сметаною.
  • Для кращого дії маринаду залиште крила на ніч. Якщо немає стільки часу, залиште їх в маринаді на 30 хвилин.
  • Картоплю почистіть, розріжте на четвертинки. Посоліть і поперчіть.
  • Виставте температуру в духовці до 190 градусів. Деко намажте олією, покладіть картоплю, а зверху викладіть промариновані курячі крильця. Спочатку запікайте 40 хвилин. У цей час приготуйте соус. Сир натріть крупно, додайте хрін, вино і розмішайте. За 10 хвилин до завершення приготування залийте крила зробленим соусом. І через деякий час можете насолоджуватися шикарним стравою.
  • Подавайте блюдо з крилець і картоплі зі свіжою зеленню, овочевим асорті. До запеченої курки дуже підходить білий соус з яйцем.
  • Спробуйте ще один рецепт крилець, але вже приготованих на сковороді.
  • Рецепт курячих крилець з грибами та цибулею:

    Візьміть для цієї страви наступні продукти:

    • 700 г курячих крил;
    • 2 зубчики часнику;
    • 2 цибулини;
    • 200 г печериць;
    • 2 столові ложки рубаної зелені петрушки;
    • півсклянки білого вина;
    • сіль і перець.

    Готується це блюдо 35 хвилин, розраховано на 4 порції.

     

    Готувати крильця буде таким чином:

  • Часник розчавити через прес і обмажем крильця.
  • На розпечену сковороду наллємо рослинне масло і будемо обсмажувати крильця на середньому вогні близько 5 хвилин з кожного боку.
  • Далі, накриваємо кришкою, робимо вогонь маленьким і продовжуємо смажити 15 хвилин.
  • По мірі необхідності перевертаємо.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, а гриби на четвертинки. Розкладемо в сковороді і перемішаємо з крильцями.
  • Тепер можна кришкою не накривати, і обсмажуємо ще 7 хвилин.
  • За смаком солимо і посипаємо перцем. Сюди вливаємо вино і під кришкою продовжуємо готувати ще 10 хвилин.
  • Вже готові крила з цибулею і грибами посипаємо петрушкою.
  • Дивіться також:  Сиропи Монін (Monin): склад, асортимент французьких фруктових сиропів