Покроково готуємо сирний крем

Рецепт сирного крему простий у виконанні і не забирає багато часу. Легкий, повітряний, що має ніжну текстуру, крем з сиру є прекрасним наповненням для всіляких бісквітів, тарталеток, мафінів, рулетів, солодких трубочок і різноманітною кондитерської випічки.

Перевага сирного крему над іншими начинками в тому, що крім смаку і ніжною фактурі, цей крем володіє корисними властивостями, так як готується на основі сиру, який містить білки, амінокислоти, мінеральні речовини і вітаміни.

Час приготування: близько 20 хвилин.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти для сирного крему:

  • Сир – 200 гр
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукор – 50 гр
  • Ваніль – 10 гр

Приготування рецепту крему з сиру:

  • У спеціальній посуді розім’яти вершкове масло кімнатної температури до зникнення грудочок і збити спеціальним міксером до пишноти. Масло набуде рівну текстуру.
  • В окремій мисці ретельно збити яєчні жовтки до збільшення в об’ємі. Вони потрібні для додання густоти крему з сиру. Потім жовтки акуратно додати до размягченному олії і перемішати до однорідного стану.
  • Перетерти сир з цукром до рівномірності маси і зникнення крупинок. Рекомендується використовувати сито, спеціальний кухонний комбайн або ж ретельно розтерти виделкою. Крем повинен придбати гладку й рівну фактуру.
  • До сиру додати ваніль. Вона додасть творожному крему легкий солодкуватий аромат і доповнить смак.
  • У посуд з сиром додати збиту яєчно-масляну суміш, акуратно і старанно перемішати до однорідності маси.
  • Поставити в холодильник для охолодження.

Крем з сиру готовий!

Крем можна використовувати як самостійний десерт, подаючи у спеціальних вазочках або креманках. Таким чином, крем максимально розкриє всі свої смакові властивості. Або застосовувати для наповнення і прикраси солодкої кондитерської випічки. Ідеально підходить до бісквіту, капкейкам, багатошаровим тортів, тістечок і рулетів.

Дивіться також:  Медово-гірчичний соус – Рецепт з фото

Цей рецепт є класичним, але є безліч різних доповнень до нього. Так, наприклад, якщо додати в сирний крем какао-порошок і розтоплений шоколад, смак крему з сиру наповниться новими складовими і придбає оксамитовий і густий смак шоколаду.

Також для поліпшення смаку сирного крему можна додати різні фрукти і ягоди, сиропи і топінги, мед, корицю, лимонну цедру і горіхи. Всі ці доповнення урізноманітнюють крем з сиру і додадуть йому оригінальний смак, м’яку або пористу структуру і яскраво виражений аромат.Використовуйте всю свободу уяви для приготування цього м’якого і ніжного крему.

Це один з багатьох кремів, який при додаванні різних складових не втрачає своєї унікальності та універсальності. Випічка з використанням сирного крему придбає особливих смак і не залишить байдужим нікого.

Приємного чаювання! Перемог в солодких кулінарних експериментів!