Полуничний торт – 8 дуже смачних і вишуканих рецептів

Ароматна і яскрава полуниця – ідеальна ягода для приготування смачних десертів. При цьому вона відмінно поєднується з різними фруктами, а також з шоколадом, ваніллю, м’ятою та іншими інгредієнтами, які використовуються в кондитерській справі. Так чому б не приготувати полуничний торт? Кожен з представлених нижче рецептів по-своєму унікальний, тому ви обов’язково знайдете для себе підходящий.

Полуничний торт муссовый

Полуничний муссовый торт радує своїм яскравим виглядом і дарує приголомшливий смак. Багатьом може здатися, що приготувати такий десерт досить складно, але якщо слідувати рецептом, виявиться, що не все так страшно. Для рецепта знадобиться дві форми. Одна діаметром 20 см – в ній будемо пекти корж, інша – 22 см – для складання десерту.

Тісто потребує використання таких продуктів:

  • 160 мл кефіру;
  • 110 мл кави;
  • одне яйце;
  • 160 г солодкого піску;
  • ч. ложка ваніліну;
  • 35 г какао;
  • 55 мл олії;
  • 160 г борошна;
  • півтори ч. ложки розпушувача.

В полуничний мус піде:

  • кіло свіжою/мороженої полуниці (третина – в желе);
  • 420 мл вершків (33 %);
  • 110 солодкої пудри, плюс дві ложки – в желе;
  • ложка соку лимона;
  • 25 г желатину (6 м – для желе).

Спосіб приготування:

  • В одній мисці змішуємо всі сухі інгредієнти для тіста, в іншій збовтуємо рідкі (крім кави). Тепер з’єднуємо дві маси і перемішуємо до утворення в’язкого тесту.
  • Тепер варимо каву. Можна приготувати його в турці або просто залити окропом розчинну суміш. В нашому випадку це не так важливо, головне, щоб напій був ароматним і гарячим. Вливаємо його в тісто і перемішуємо.
  • Беремо форму і випікаємо в ній корж протягом 30 хвилин (температура – 180 °С). Як тільки він буде готовий, остуджуємо і витягаємо з форми.
  • У чашу блендера кладемо полуницю, вливаємо цитрусовий сік і подрібнюємо. Отриману ягідну масу перетираємо з допомогою сита.
  • Вершки разом з солодкої пудрою збиваємо до щільної маси. Кладемо перетерту ягоду, перемішуємо і пробуємо на смак – якщо недостатньо солодко, додаємо ще трохи білого порошку.
  • Переходимо до желатину. Його заливаємо холодною водою (120 мл) і через 10 хвилин прогріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Головне, щоб желатин не закипів, інакше він стане марним.
  • Остиглий желатин вливаємо в вершково-полуничний склад і відправляємо в холод на півгодини. Не передержите одержаний мус в холоді, щоб він не застиг в мисці.
  • Збираємо торт. Для цього беремо роз’ємну форму, стінки і дно застеляємо пергаментом. Корж розрізаємо вздовж і одну половину викладаємо точно по центру форми. Виливаємо частина крему, розподіляємо його так, щоб він заповнив порожній простір між випічкою і металом. Відправляємо заготовку в холод на півгодини.
  • Якщо муссовый шар «схопився», також у центрі кладемо другий корж, заливаємо його залишилися кремом і знову витримуємо майбутній десерт в холоді, але вже три години.
  • А поки готуємо желе. Для цього подрібнюємо блендером ягоди разом з солодкої пудрою. Желатин заливаємо водою і як тільки його гранули набухнуть, прогріваємо до повного їх розчинення. З’єднуємо солодкі ягоди з желатином і отриману масу виливаємо поверх вже застиглого крему. Ставимо «конструкцію» в холодильник до повного застигання.
  • Після, акуратно расстегиваем кільце, прибираємо папір і переносимо торт на блюдо. При бажанні прикрашаємо свіжими ягідками.