Повидло з яблук «Осінній аромат» з фото

Вересень чудова пора, це час багато осінніми сортами яблук. А якщо яблука зібрані у власному саду, то заготовки з них стають ще смачніше і корисніше. У холодну пору року гостине чаювання відразу стане затишним і теплим.

Як приготувати повидло з яблук «Осінній аромат»

  • – осінні яблука 1 кг;
  • – 1 або 2 лимона;
  • – 2 склянки води;
  • – 1,5 кг цукру (якщо не любите дуже солодке повидло, то візьміть 1 кг);
  • – 1 чайну ложку розмолотої кориці;
  • – 2 бутончики гвоздики.

 

Починайте готувати яблучне повидло «Осінній аромат» так:

Повидло вийде найбільш ароматні й смачніше, якщо візьмете яблука кисло-солодких сортів. Очистіть з них шкірку, видаліть насіння. М’якоть яблучок наріжте маленькими кубиками і покладіть в посуд, в якому будете варити повидло. Додайте воду і проваривайте яблука до розм’якшення. Це займе близько 15 хвилин. Слідом за цим дайте охолонути і протріть через сито з додаванням відвару.

Помитий розріжте лимон дрібно разом з шкіркою. З’єднайте з яблуками, всипте цукор половину порції і проварити на невеликому вогні ще 20 хвилин, весь час заважайте. Далі, з’єднайте цукор, що залишився і прянощі. Якщо кислі яблука більше, ніж солодкі, то додайте ще цукру.

При бажанні можна замість цукру або половину його порції замінити рідким медом. У такому разі меду буде потрібно 400 р. Отриману масу продовжуйте помішувати і варіть ще 15 хвилин. А людям, яким заборонено вживати цукор, можна використовувати сахарин. Оскільки він в 500 разів солодше цукру, то дотримуйтесь відповідну пропорцію. Наприклад, якщо 2 літри яблучного повидла, то потрібно взяти лише 1 г сахарину. Додавайте його в кінці приготування повидла.

Порада: для більшої віддачі аромату, бутончики гвоздики розітріть в ступці разом з корицею. Тепер додайте прянощі в повидло.

Дивіться також:  Як приготувати гречаний хліб

Готове повидло розкладайте вже в простерилізовані банки і щільно закрийте кришками. Можете використовувати і закаточні банки з кришками. У цьому випадку стерилізують яблучне повидло вже у банках. Для підлогу літрових банок потрібно 10 хвилин, а літрові – 15 хвилин.

Зберігати яблучне повидло краще не в теплому приміщенні, тоді ароматне ласощі порадує набагато довше часу.