Прикраса торта фруктами – 6 ідей прикраси торта в домашніх умовах

Прикраса торта фруктами вимагає творчого підходу. Щоб десерт виглядав на 1000 лайків в Instagram, потрібно продумати композицію і правильно підготувати для неї фрукти і ягоди.

Якими фруктами прикрасити торт

Для декору знадобляться практично будь-які фрукти:

  • яблука та груші з власної дачі;
  • південні гості: абрикоси, персики, нектарини, цитрусові, виноград, інжир;
  • екзотичні манго, папайя.

Враховуючи властивості продукту, кожен вид готується за своєю технологією.

  • Свіжі сезонні фрукти достатньо просто помити і обсушити на серветці. Не можна використовувати недозрілі, перезрілі або пом’яті плоди. Обов’язково видаляються кісточки і тверда шкірка.
  • Консервовані фрукти відкидають на друшляк і ретельно обсушують.
  • Заморожені фрукти виділяють занадто багато рідини. Щоб цього уникнути, їх розморожують повільно – спочатку в холодильнику, а потім у кімнаті. Зайвого соку дають повністю стекти. Вологі шматочки можна присипати крохмалем або покрити шаром желе.
  • Найменше проблем із зацукрованими фруктами. Їх можна використовувати у готовому вигляді.

Головне правило: оформляти десерт фруктами і ягодами потрібно перед подачею, поки прикраси не втратили свіжий вигляд і не зіпсували торт.