Приправа орегано (материнка): що це таке, в які страви додають, чим можна замінити

Деякі страви не були б настільки смачні і оригінальні без доданих до них пряних спецій. Незрівнянним смаком і чудовим ароматом володіє орегано — відоме з давніх часів рослина. Материнка обыкновенна або орегано — що це таке і з чим його їдять?

Приправа орегано (материнка): що це таке

Орегано — багаторічна трав’яниста рослина сімейства ясноткових. Має невеликі довгасто-яйцевидні листочки дрібні, двогубі, рожево-білі квіти, зібрані в колоски, що утворюють мітелку. Ця рослина поширена в Росії, а також країнах Європи і середземномор’я. Росте на схилах гір, узліссях і галявинах. У перекладі з грецької слово «орегано» трактується як «гірське прикраса». Альтернативне назва – материнка звичайна.

До речі, орегано здавна відома рослина, що про нього згадував у своїх працях ще давньогрецький лікар і філософ Гіппократ.

Основна сфера застосування орегано — кулінарія. Висушені і подрібнені листя рослини використовуються в якості приправи.