Прісне тісто – 9 рецептів, як зробити тісто для пиріжків, піци, пирогів

Найдавніша і наипростейшее тісто, що йде корінням в Древній Єгипет. У своїх витоках прісне тісто включало в себе лише воду і борошно пшеничне, що робило і досі робить його самим низькокалорійним і корисним тестом.

Прісне тісто – простий рецепт

Якщо необхідно приготувати тісто «на швидку руку», користуємося наступним рецептом.

Для нього потрібні такі інгредієнти як:

  • пшеничне борошно вс (вищого сорту) – 3 кг;
  • рослинна олія – 4 ст. л.;
  • вода – по мірі необхідності;
  • сіль – за бажанням.

Процес приготування:

  • Просіваємо борошно через сито і насипаємо гіркою на плоску рівну поверхню. У насипом формуємо ямочку (як у вулкані). Наливаємо в отриману ємність 300 мл теплої фільтрованої води, домішуємо масло і сіль.
  • Замішуємо тісто, щоразу захоплюючи борошно з різних сторін. При недоліку вологості підливаємо воду. Тісто має стати однотипним і досить густим.
  • Вимішувати тісто до тих пір, коли на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки.
  • Маса готова, і в залежності від потреб залишилося тільки його розкачати.

Однією цікавою особливістю при роботі з даним тестом, є розкочування. В залежності від типу розкочування, приготованого тесту, можна отримати найрізноманітніші типи страв.