Профітролі – 7 рецептів приготування з різними кремами!

Профітролі – це тістечка маленького розміру, які «прийшли» до нас із Франції. Незважаючи на незвичну назву, приготувати їх не так складно, як здається на перший погляд. Грамотно поданий рецепт профітролей і натхнення господині допоможуть створити цей дивовижний десерт.

Класичне заварне тісто для профітролей

Класичний рецепт тіста не складний, але вимагає певних витрат сил і часу.

Продукти:

  • молоко – 0,3 л;
  • пара яєць;
  • борошно – 0,15 кг (кількість коригуємо);
  • вершкове масло – 0,1 кг;
  • цукор – якщо є бажання.

Як приготувати:

  • Заливаємо в обрану ємність молоко, кладемо масло, насипаємо солодкий пісок і нагріваємо, постійно помішуючи.
  • Коли суміш закипить, насипаємо борошно і перемішуємо. Тримаємо на вогні ще трохи і перекладаємо у робочу посудину.
  • Коли отримана маса трохи охолоне, додаємо яйця і перемішуємо до однорідного стану.
  • Перш ніж запікати милі тістечка, застеляємо деко пергаментом. Потім видавлюємо на нього заготовки кондитерським мішком або викладаємо ложкою. Поміщаємо майбутній десерт в розігріту до 180 º с духовку на півгодини.

Залежно від начинки майбутніх профітролей, зміст цукрового піску в тісті коректуйте за власним смаком.

Загрузка...

Профітролі з заварним кремом

Неймовірні профітролі з вишуканим заварним кремом дуже люблять діти, адже вони великі поціновувачі десертів.

Компоненти для тіста:

  • борошно – 0,25 кг;
  • 4 великих
  • масло вершкове – 0,1
  • цукор за бажанням.

Для крему використовуємо:

  • стакан молока;
  • півсклянки цукру;
  • пару жовтків;
  • дві ложки борошна;
  • ванілін за бажанням.

Технологія приготування:

  • У воді розчиняємо масло і цукор. Потроху насипаємо борошно і замішуємо тісто. Коли воно стане теплим, вмішуємо яйця.
  • На всіяно пергаментом деко викладаємо кульки і випікаємо їх півгодини при 180 º с.
  • Змішуємо жовтки з борошном, цукром і ваніліном, розтираємо.
  • Кип’ячене молоко остуджуємо і цівкою вливаємо в нього жовтки. Варимо складу близько п’яти хвилин на слабкому вогні.
  • Коли крем охолоне, робимо надріз у заздалегідь підготовлених заготовки з тіста і начиняємо профітролі.
Спробуйте також:  Як зробити желе з желатину – 7 смачних рецептів домашнього желе

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Коли ваші гості дізнаються, що їдять десерт не з найближчої цукерні, вони будуть просто шоковані! Такі витончені профітролі – саме справжній витвір кулінарного мистецтва.

Заздалегідь підготуйте традиційний набір продуктів для тіста.

А для крему будемо використовувати такі інгредієнти:

  • стакан молока;
  • третину склянки цукру;
  • 3 жовтка;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ст. л. олії;
  • ванілін.

Додатково для цього авторського рецепту потрібно зробити соус.

Для його приготування потрібно взяти:

  • какао – 0,1 кг;
  • цукор – 0,1
  • 1 ст. л
  • ¼ Плитки
  • вершки – 0,25 л

Як приготувати:

  • Наливаємо в невелику ємність склянку окропу, розчиняємо в ньому масло, цукор і нагріваємо. Коли утворюється густа маса, підмішуємо борошно і знімаємо складу з вогню. Коли тісто досягне кімнатної температури, вмішуємо яйця.
  • Перекладаємо отриману масу в кондитерський мішок і «вичавлюємо» профітролі на деко. Запікаємо їх півгодини. Половину часу – при 190ºС, половину – при 160ºС.
  • Натираємо шоколад, з’єднайте з іншими інгредієнтами соусу, вливаємо півсклянки окропу і нагріваємо до утворення бульбашок.
  • З’єднуємо масло з цукром, ваніллю, молоком і вершками. Нагріваємо отриманий склад, наливаємо розчинений крохмаль і відокремлені жовтки. Збиваємо міксером.
  • Начиняємо профітролі кремом і поливаємо соусом.

З сирним кремом

Профітролі з сирним кремом дуже смачні. А крім того, вони корисні, завдяки вітаміну Д, який міститься в сирній масі.

Продукти для крему:

  • сир домашній – 0,2 кг;
  • цукровий пісок – 0,1 кг;
  • сметана – 0,1 л (кількість коригуємо);
  • трохи ваніліну.

Технологія приготування:

 

 

  • Цукор і масло заливаємо склянкою окропу. Потроху насипаємо борошно і замішуємо майбутню основу для профітролей. Коли склад охолоне, вбиваємо яйця.
  • На деко видавлюємо витончені кульки і запікаємо їх півгодини при 180 º с.
  • Готуючи крем, розтираємо сир з іншими інгредієнтами. При бажанні можна додати в склад свіжі подрібнені фрукти.
  • Начиняємо профітролі через невеликий надріз в їх торцевій частині.

 

Зі сметанною начинкою

Такі тістечка не складно готувати, а їх смак неймовірний.

Спробуйте також:  Крем Шарлотт — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

В цей раз продукти для тіста візьмемо наступні:

  • молоко – 0,25 л;
  • ¾ Склянки борошна;
  • пара яєць побільше;
  • півпачки масла;
  • німого цукру за смаком.

А склад крему в цей раз зовсім дилетантський:

  • сметана – 0,3 л;
  • так цукровий пісок – 0,25 кг

Як приготувати:

  • Спочатку слід залити масло молоком, додати солодкий пісок і нагріти склад, при цьому добре його помішуючи.
  • Коли утворюються бульбашки, насипте борошно, перемішайте отриману масу і дайте їй охолонути. В кінці вмішуємо яйця і формуємо порційні заготовки десерту на пергаменті. Запікаємо півгодини при 180 º с.
  • Збиваємо на великій швидкості сметану з цукром, начиняємо профітролі і подаємо десерт.

 

Профітролі з шоколадним кремом

Крем для профітролей повинен бути смачним і відтіняти смак тесту. Готуючи шоколадний крем, можна бути впевненим, що страва піде «на ура».

Для тіста знадобиться такий набір продуктів:

  • вода – 0,25 л;
  • масло вершкове – 0,1 кг;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • борошно – 0,15 кг;
  • 4 великих яйця.

А в крем будемо використовувати такі інгредієнти:

  • цукор – 0,1 кг;
  • 50 р масла;
  • третину склянки молока;
  • вершки – 0,25 л;
  • 3 ст. л. какао-порошку;
  • 1 ст. л. крохмалю.

Як приготувати:

  • Розчиняємо масло, цукровий пісок в окропі, насипаємо до них борошно. Коли отриманий склад стане кімнатної температури, вмішуємо яйця. Загалом, все робимо аналогічно попереднім рецептами.
  • Видавлюємо кульки на деко і запікаємо їх півгодини при середній температурі.
  • Нагріваємо суміш олії, цукру, какао, вершків і молока. Коли поверхня складу покриється пухирцями, потроху вводимо розчинений крохмаль і збиваємо всю масу за допомогою міксера.
  • Начиняємо тістечка.

Готуємо з полуницею

Приготувати профітролі з полуницею не важко, було б бажання. Але якщо воно у вас є, то в успіху страви можна не сумніватися.

Продукти для начинки:

  • 0,15 кг борошна;
  • 0,5 кг стиглої полуниці;
  • 3 – 4 яйця;
  • чверть пачки масла;
  • 0,1 л апельсинового фрешу;
  • 0,4 кг домашнього сиру;
  • 0,15 л вершків;
  • 0,15 кг цукру;
  • 1 ст. л крохмалю.
Спробуйте також:  Як смажити каштани в домашніх умовах – 4 рецепта

Як приготувати:

  • У склянці окропу розчиняємо масло, солимо його, вмішуємо борошно, а потім яйця. Випікаємо заготовки з отриманого тесту півгодини при 180 º с.
  • Цукровий пісок карамелізуємо, додаємо половинки полуниці і розчинений в соку крохмаль. Вершки збиваємо з перетертим солодким сиром.
  • Начиняємо профітролі кремом і полуницею. Подаємо охолодженими.

Торт «Крокембуш» з профітролей

Таке складне назва… але який смачний десерт! Коли мова йде про крокембуше, можете бути впевнені – витрачені зусилля окупляться з лишком.

Продукти для тіста:

  • стакан молока;
  • 0,1 кг вершкового масла;
  • 0,15 кг борошна;
  • 3 – 4 курячих яйця.

У крем будемо по черзі вводити такі компоненти:

  • 0,3 л нехолодного молока;
  • 2 ст. л масла;
  • пару яєць;
  • 1 ст. л борошна;
  • ч. л. цукру;
  • ванілін.

Для карамелі нам додатково потрібно третину склянки води і півтори склянки цукру.

Як приготувати:

  • Розчиняємо масло в молоці, потроху додаємо борошно і в кінці процесу вбиваємо яйця. З отриманого тіста робимо маленькі тістечка і запікаємо їх при середній температурі 20 хвилин.
  • Прийшла черга крему. Нагріваємо молоко, розчиняємо в яйцях цукровий пісок і ванілін. Вводимо по черзі борошно і молоко, при цьому збиваємо складу, щоб він був однорідним. Нагріваємо отриману масу, поки не почнуть утворюватися бульбашки, додаємо масло, збиваємо і охолоджуємо.
  • Нагріваємо цукровий пісок з водою, поки не утвориться карамель. У приготуванні карамелі слід не втрачати пильність, адже часто цукровий пісок пригорає.
  • Начиняємо тістечка кремом і занурюємо до половини в карамель. На заздалегідь приготовлену конусну форму викладаємо профітролі, склеюючи їх між собою тягучим солодким складом, а потім поливаємо їм торт зверху. Поміщаємо готовий десерт в прохолоду хоча б на пару годин.

Всі представлені рецепти гарантують створення чудових десертів, які припадуть до смаку всім, хто їх спробує.

Загрузка...