Просочення для торта – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

В американських кондитерських традиціях прийнято використовувати для тортів товсті бісквітні коржі, перемазані масляним кремом. Для наших ласунів таке абсолютно неприйнятно, тому у нас часто використовується для просочення торта, яка надає десерту соковитість і ніжність.

Цукрова просочення для бісквітного торта

Справедливості заради потрібно відзначити, що не всі види бісквітів потребують просочення. Досить вологими виходять «Червоний оксамит», «Колібрі», «Шифонові бісквіти», «Темний Ларрі», а от з класичного бісквіта без зволоження можна приготувати смачний торт.

Так, цукровий вид просочення – найпопулярніший і найдешевший. Його просто приготувати, а до складу сиропу входять тільки вода, цукор і алкоголь (коньяк, ром, портвейн або лікер).

Оскільки на коржі різного діаметру, а, отже, і ваги, буде потрібно різну кількість рідини для просочування, то зручно користуватися пропорціями на 100 г готового цукрового сиропу, в яких мірою ваги і обсягу виступає їдальня ложка.

Таким чином, на вказану кількість цукрових просочення будуть потрібні:

  • 3 столові ложки води;
  • 2 столові ложки цукрового піску;
  • ½ Ложки коньяку.

Кроки приготування:

  • Цукор і воду в посудині з товстим дном, поставити на середній вогонь і при безперервному помішуванні довести до кипіння. Щоб вийшов сироп не довелося просочувати, заважаючи, потрібно стежити, щоб кристали цукор не потрапили на стінки.
  • Киплячий розчин можна без зволікань прибрати з плити, а можна дати йому побулькать кілька хвилин, трохи остудити і додати алкоголь.

Щоб правильно розрахувати кількість просочення і крему для майбутнього торта, господиням стане в нагоді наступна формула – 1:0,7:1,2, де одна частина – це вага бісквіта, 0,7 – кількість просочення і 1,2 – вага крему.