Пшенична каша на молоці – 5 рецептів смачного приготування

Не всі господині вміють правильно готувати кашку з пшеничної крупи. Все тому, що такий продукт не надто поширений серед сучасних кулінарів. Найбільш смачною і поживною завжди виходить пшенична каша на молоці.

Класична пшенична каша на молоці

Коли гречка і вівсянка «приїлися», варто урізноманітнити меню, запропонувавши своїм домашнім це нове блюдо. Незважаючи на відсутність популярності серед покупців пшеничну крупу можна знайти в продажу практично в кожному супермаркеті. Її потрібно взяти півсклянки. Інші інгредієнти: 1 склянку жирного молока (відмінно, якщо є домашнє), 1/3 склянки фільтрованої води, дрібку дрібної солі, чайна ложка цукру, шматочок вершкового масла.

  • Крупа добре промивається – до прозорості води. З неї потрібно видалити навіть саму дрібну пил.
  • Половина молока, сполученого з водою, доводиться до кипіння. Рідина солиться.
  • У гарячу суміш висипається підготовлена крупа. Коли складові знову закиплять, вогонь зменшується до мінімального.
  • Далі частування потрібно варити до загустіння.
  • В останню чергу додається пісок та олію, після чого страва прогрівається пару хвилин, заливається рештою молоком і готується до бажаної консистенції.
  • Перед подачею кашка повинна настоятися під кришкою 7-8 хвилин.