Пшенична каша на молоці – 5 рецептів смачного приготування

Не всі господині вміють правильно готувати кашку з пшеничної крупи. Все тому, що такий продукт не надто поширений серед сучасних кулінарів. Найбільш смачною і поживною завжди виходить пшенична каша на молоці.

Класична пшенична каша на молоці

Коли гречка і вівсянка «приїлися», варто урізноманітнити меню, запропонувавши своїм домашнім це нове блюдо. Незважаючи на відсутність популярності серед покупців пшеничну крупу можна знайти в продажу практично в кожному супермаркеті. Її потрібно взяти півсклянки. Інші інгредієнти: 1 склянку жирного молока (відмінно, якщо є домашнє), 1/3 склянки фільтрованої води, дрібку дрібної солі, чайна ложка цукру, шматочок вершкового масла.

  • Крупа добре промивається – до прозорості води. З неї потрібно видалити навіть саму дрібну пил.
  • Половина молока, сполученого з водою, доводиться до кипіння. Рідина солиться.
  • У гарячу суміш висипається підготовлена крупа. Коли складові знову закиплять, вогонь зменшується до мінімального.
  • Далі частування потрібно варити до загустіння.
  • В останню чергу додається пісок та олію, після чого страва прогрівається пару хвилин, заливається рештою молоком і готується до бажаної консистенції.
  • Перед подачею кашка повинна настоятися під кришкою 7-8 хвилин.

    Як варити в мультиварці?

    Для приготування страви в мультиварці в якості основи варто вибирати середньо жирне молоко. Наприклад, 2,5%. Його береться 5 мультиварочных склянок. Інші інгредієнти:1 мультиварочный склянку пшеничного борошна, крейди сіль і білий цукор за смаком, якісне вершкове масло.

  • Крупа заливається трохи тепленькою водою. В такому вигляді вона залишається на кілька хвилин. За цей час на поверхню піднімуться всі дрібні домішки. Їх легко вдасться злити разом з водою. Змінюється рідину до повного зникнення борошна.
  • У чашу печі закладають підготовлену крупу і всі сухі інгредієнти. Зверху виливається молоко і розтоплене вершкове масло за смаком.
  • У відповідній програмі пшенична каша на молоці готується в мультиварці 60-65 хвилин.
  • Дивіться також:  Риба Голець – 7 рецептів приготування

    Можна залишити трохи олії, щоб додати його і вже готове гаряче блюдо, розкладене по тарілках.

    З додаванням гарбуза

    Зазначений овоч зробить готову кашку більш яскравою і сонячною. Особливо в такому варіанті вона подобається самим молодшим членам родини. Гарбуза достатньо взяти 270-290 грам. Інші інгредієнти: 320 мл фільтрованої води, 180 мл жирного молока, кухонна сіль, білий цукор за смаком.

  • Крупа ретельно промивається проточною водою. Зручно використовувати для цього сито (найдрібніше).
  • Суміш молока і води виливається в каструльку, доводиться до кипіння. Відразу після появи перших бульбашок на поверхні, рідина всипається крупа.
  • Далі потрібно варити пшеничну кашу, не забуваючи помішувати її, 12-14 хвилин.
  • М’якоть овоча треться на тертці. Можна використовувати як її дрібні, так і великі поділу. Разом з сіллю і піском гарбуз викладається в наполовину зварене блюдо.
  • Вогонь зменшується, і частування нудитися під кришкою ще приблизно 15-17 хвилин.

    Як приготувати в духовці?

    Вважається, що саме за таким рецептом кашка з пшеничної крупи виходить особливо смачною. Поліпшити результат допоможуть ягоди і фрукти. Інгредієнти: 1 склянку крупи, 8 стиглих абрикосів, цукор за смаком, жменька свіжої малини, 970 мл топленого молока, дрібку солі.

  • Ягоди і фрукти акуратно мити, щоб не пом’ялися. Абрикоси позбавляються від кісточок і ріжуться четвертинками.
  • Пшенична крупа добре промивається проточною водою, після чого розкладається і розрівнюється по формі для запікання.
  • Зверху викладається підготовлена малинка і абрикоси.
  • Молоко солиться і подслащивается. Коли в ньому розчиняться всі крупинки, можна заливати рідину в форму.
  • Готуватися каша буде 90 хвилин в добре розігрітій духовці.
  • Вершкове масло можна додати в готову страву або ж натерти його прямо поверх фруктів і ягід перед відправкою форми в духову шафу.

    Дивіться також:  Курка в духовці – 10 кращих рецептів

    З медом і сухофруктами

    Їх сухофруктів краще вибрати курагу, родзинки і чорнослив – 60 грам. Інші інгредієнти: 120 г крупів, 1 склянку жирного молока, 60 г рідкого меду, шматочок вершкового масла.

  • Пшениця ретельно перебирається і промивається в декількох водах.
  • Молоко доводять до кипіння. Відразу ж після цього в нього тонким струменем засипається крупа. Важливо в процесі і кілька хвилин після безперервно помішувати інгредієнти.
  • Залишається додати добре промиті сухофрукти. Можна використовувати їх цілими або ж заздалегідь розрізати на частини. Щоб чорнослив і курага простіше подрібнювались, їх варто попередньо запарити окропом.
  • Після додавання сухофруктів кашка буде варитися ще 6-8 хвилин.
  • Готову страву приправляється розтопленим вершковим маслом. Можна додати в нього цукор або натуральний бджолиний мед, але зазвичай солодощі від сухофруктів виявляється цілком достатньо.

    Секрети та хитрості приготування

    Якщо знати основні секрети приготування каші з пшеничної крупи, то вона завжди буде виходити ідеальною. У продажу сьогодні можна знайти два види обговорюваного продукту: цільнозерновий і мелкодробленый. Якщо використовувати другий варіант, то перед варінням не потрібно промивання його водою. Достатньо лише вибрати сміття. А ось цільнозернові крупи обов’язково промивається. Страви з неї вважаються максимально корисними.

     

    Після закипання води, в якій вже крупа вариться, з неї потрібно ретельно видаляти пінку. Це позбавить від крихт, не помічених під час промивання, але здатних зіпсувати смак страви.

    Ідеальною посудом для варіння такої каші вважається казан з чавуну. Якщо в господарстві не виявилося, варто використовувати посуд із товстим дном і стінками.

    Неважливо, як гарнір або солодкої страви готується пшенична каша, в неї в жодному разі актуально додавати вершкове масло. Чим більше його буде, тим смачніше вийде частування.

    Дивіться також:  Лазанья з соусом бешамель – 9 покрокових рецептів