Пшеничний хліб – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах в духовці і в хлібопічці

Handmade хліб – це не просто смачно, стильно і вигідно. Насамперед, це яскраві враження від творчості, радість від процесу і результату. Запах спеченого власноруч свіжого пшеничного хліба дарує несподіваний драйв, який варто спробувати хоча б раз у житті.

Калорійність, харчова цінність та БЖУ пшеничного хліба

Білий хліб далеко не дієтичний продукт. Вперше пишну випічку з пшеничного борошна на дріжджах приготували в Стародавньому Єгипті як делікатес до столу фараона. І як будь-який делікатес, з’їдений у великих кількостях, він може нашкодити організму.

Слід враховувати калорійність і харчову цінність цього продукту, включаючи його в свій раціон.

При складанні меню допоможе зорієнтуватися таблиця значень.

Вміст у 100 г звичайного білого хліба:

  • білки – 8 г;
  • вуглеводів – 48,8 г;
  • жирів – 1,5 р.

При відносно невеликій калорійності – 244 ккал на 100 г – в такому продукті дуже великий вміст вуглеводів.

Якщо вважати нормою 2000 ккал в добу, то показники харчової цінності наступні:

  • білки – 12 %;
  • жири – 2 %;
  • вуглеводи – 18 %;
  • калорійність – 12 %.