Пюре з цвітної капусти – 7 рецептів, як приготувати смачне і корисне овочеве пюре

Якщо правильно приготувати пюре з кольорової капусти, то ви отримаєте не тільки корисне блюдо, але ще й смачне. Крім того, в капусті практично немає грубої клітковини, а значить, вона підходить і для раціону зовсім маленьких дітей.

Вибір і підготовка цвітної капусти

Перш ніж робити пюре, обов’язково варто ознайомитися з деякими нюансами щодо вибору овоча і особливо, якщо ви збираєтеся годувати їм малюка.

  • В першу чергу, забудьте про замороженому продукті, тим більше, якщо це не домашня заготовка. Капуста знадобиться тільки свіжа.
  • Поторкайте качан, він повинен бути досить щільним і пружним.
  • Колір доброго овочу світло-бежевий. При цьому всі суцвіття повинні щільно стикатися один з одним.
  • На плоді не повинно бути потемніння і пошкоджень.

Коли качан капусти буде обраний, саме час розглянути, як і скільки варити цвітну капусту для дитячого пюре, а також, яким способом приготувати смачне блюдо для дорослих.

Пюре з цвітної капусти для грудничка

Рецепт пюре з цвітної капусти для немовляти не сильно відрізняється від звичайного способу його приготування. Потрібно лише провести деякі попередні дії.

Необхідні продукти:

  • качан капусти;
  • дві ложки солі;
  • вода – скільки піде.

Процес приготування:

  • Капусту обов’язково розберіть на суцвіття, потім промийте їх під прохолодною водою.
  • Після цього потрібно замочити їх у соляному розчині. В один літр води засипають певну кількість солі, розчиняють її і поміщають туди ж великі суцвіття на 30 хвилин.
  • Через цей час знову промийте їх під водою і розберіть на більш дрібні частини.
  • Доведіть воду на плиті до кипіння і помістіть в неї капусту. Солити її не потрібно. Варіть близько 15 хвилин до м’якості.
  • Потім перебити суцвіття в блендері і додатково можна пропустити отриману масу через сито.
Дивіться також:  Сухарики з часником в духовці – 4 рецепта приготування

З додаванням брокколі

Пюре з цвітної капусти та брокколі – це в два рази більше користі. Таке блюдо можна приготувати не тільки на плиті, але і в мультиварці або пароварці.

Необхідні продукти:

  • 350 грам брокколі;
  • спеції за смаком;
  • дві ложки вершкового масла;
  • 700 грам цвітної капусти.

Процес приготування:

  • Доводимо воду до кипіння, солимо, опускаємо туди розібрану на частини цвітну капусту відварюємо близько чотирьох хвилин.
  • Через це час додаємо брокколі і продовжуємо готувати ще три хвилини.
  • Зливаємо рідину, що залишилася, перебиваємо капусту блендером, додаємо приправи за смаком і масло. Розмішуємо готове пюре і подаємо з грінками.

Овочеве пюре з картоплею

Якщо хочете якесь більш серйозне і насичене страва, то приготуйте пюре з цвітної капусти та картоплі. Таке блюдо добре підійде для цілком ситного обіду.

Необхідні продукти:

  • невеликий качан цвітної капусти;
  • приправи за смаком;
  • три картоплини;
  • 50 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Картоплю очищаємо, а капусту промиваємо і ділимо на невеликі частини.
  • Відправляємо всі овочі в каструлю з солоною водою, як тільки вона закипить. Варимо близько 10 – 15 хвилин, поки продукти не стануть м’якими.
  • Зливаємо зайву рідину, доводимо інгредієнти до стану пюре за допомогою блендера, приправляємо спеціями та олією.

З плавленим сиром

Овочеве пюре з плавленим сиром – це дуже смачно, особливо якщо купити сирок з ароматом бекону або грибів.

Необхідні продукти:

  • один плавлений сирок;
  • 100 мілілітрів молока;
  • півкілограма капусти;
  • приправи.

Процес приготування:

  • Капусту спочатку промиваємо, потім ділимо її на невеликі частини і відварюємо до м’якості протягом 10 хвилин після того, як вода почне кипіти. Не забудьте також її підсолити.
  • Молоко прогріваємо, а потім змішуємо з тертим сирком так, щоб він повністю розчинився.
  • Відварену капусту подрібнюємо блендером до однорідності, заливаємо до неї молоко з сиром, перемішуємо і пробуємо. При необхідності додаємо спеції відсутні.
Дивіться також:  Смачні рецепти як готувати манну кашу

Пюре з цвітної капусти з сиром

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • стакан молока;
  • невеликий качан капусти;
  • 300 грам сиру.

Процес приготування:

  • Сир викладемо в блендері, туди ж заллємо молоко і переб’ємо все до однорідної консистенції.
  • Розбираємо на суцвіття капусту і варимо до готовності не більше 10 хвилин, обов’язково посоливши воду.
  • Відварену овоч також відправляємо блендер і робимо пюре.
  • З’єднуємо обидві отримані маси, ще раз перебиваємо їх разом і кладемо спеції на свій смак.

Як зробити з гарбузом

Необхідні продукти:

  • 300 грам гарбуза;
  • будь-які приправи за смаком;
  • цибулина і морквина;
  • 500 грам цвітної капусти;
  • ложка оливкової олії.

Процес приготування:

  • Будь-яким способом подрібнюємо моркву і цибулю, кладемо на сковороду і обсмажуємо до красивого кольору на оливковій олії.
  • Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо і викладаємо в каструлю.
  • Додаємо до гарбузі овочеву зажарку, заливаємо вміст водою і доводимо до кипіння.
  • Додаємо туди ж розібрану на суцвіття капусту, приправляємо всі спеціями і продовжуємо варити близько 10 хвилин, поки всі компоненти не стануть м’якими.
  • Перекладаємо овочі в блендер, залишивши зовсім трохи бульйону, і перебиваємо до пюре. При необхідності долийте ще рідини.

Готуємо з кабачком

Необхідні продукти:

  • ложка оливкової олії;
  • півлітра води;
  • один невеликий кабачок;
  • 500 грам капусти;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Кабачок промиваємо, спочатку ріжемо на не дуже товсті шайби, а потім ще навпіл.
  • Капусту ділимо на частини, не забувши її теж промити і видалити листя.
  • Доводимо воду до кипіння, кладемо туди овочі і кладемо спеції (наприклад, чорний перець і лавровий лист). Варимо не більше 10 хвилин, поки вміст не стане м’яким.
  • Зливаємо воду, що залишилася, а перекладаємо овочі в блендер і перебиваємо їх, поки не вийде однорідне пюре.
  • Заправляємо його оливковою олією, пробуємо, якщо потрібно, кладемо ще спеції і за бажанням можна розбавити блюдо невеликою кількістю бульйону.
Дивіться також:  Броколі в клярі – 8 рецептів приготування

Пюре з цвітної капусти – блюдо, яке обов’язково сподобається тим, хто любить овочі. Воно корисне, легке, підходить для прикорму дітей і не вимагає багато часу на підготовку.