Рафаелло з крабових паличок – 6 рецептів

Рафаелло з крабових паличок – закуска, яка присутня практично на кожному святковому заході. Вона так і проситься на стіл, щоб порадувати вишуканим смаком і яскравим оформленням. Спробуйте урізноманітнити її пропонованими варіаціями від наших експертів.

Рафаелло з крабових паличок – простий рецепт

Це варіант вважається базовим, на основі нього можна експериментувати і готувати з будь-якими іншими продуктами.

Необхідні інгредієнти:

  • близько 250 грам крабових паличок;
  • дві часникового зубчики;
  • майонез;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування страви:

  • Закуска рафаелло по цьому рецепту готується дуже просто. Для початку зробимо начинку.
  • Подрібнюємо будь-яким способом часник, змішуємо його з майонезом.
  • Потім натираємо на некрупною тертці сирний компонент і додаємо його до майонезній масою.
  • Крабові палички злегка остудити, натерти на тертці і покласти в окрему миску.
  • З начинки робимо невеликі кульки, обвалюємо в тертих паличках і прибираємо в холодильник для просочення.

Як приготувати кульки з сиром

Рафаелло з крабових паличок і сиру готується, так само як і базовий варіант.

Необхідні продукти:

  • 150 гр твердого сиру;
  • майонез;
  • велика упаковка крабових паличок;
  • дві часникового зубчики.

Процес приготування:

  • Злегка підморожений основний компонент перетираємо на крупній тертці і залишаємо в тарілці.
  • Так само чинимо з сиром: подрібнюємо, відправляємо в другу ємність, з’єднуємо з нарізаним часником і потрібною кількістю майонезу.
  • З отриманої сирної маси формуємо кульки невеликого розміру, обсипаємо тертим паличками, прибираємо на холод, щоб вони настоялися і придбали більш насичений смак.

Рафаелло з крабових паличок і плавленого сиру

Ще один варіант як можна приготувати пікантну закуску, але вже з додаванням плавленого сиру. За бажанням можна використовувати не просто вершковий сирок, а з яким-небудь смаком, наприклад беконом.

Дивіться також:  Буріто – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • два сирка з будь-яким смаком;
  • зелень і майонез;
  • близько 250 гр крабових паличок;
  • три часникового зубчики.

Процес приготування страви:

  • Для зручності сир і крабовий компонент перед готуванням трохи заморозити, а потім подрібнити.
  • Сир перетираємо на крупній овощерезке, а палички – на більш дрібних комірках.
  • Додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник, майонез, все перемішуємо.
  • З маси, що вийшла, робимо середнього розміру кульки і обвалюють їх в крабових паличках.
  • Залишилося тільки прибрати страву на годину в холодильник і можна пригощатися.

З додаванням горіхів

Рафаелло з горіхами має незвичайний смак. Горіхи можна використовувати будь-які, наприклад волоські, фундук або мигдаль.

Необхідні продукти для страви:

  • 20 грам горіхів;
  • 250 грам крабових паличок;
  • близько 20 грам майонезу;
  • 150 грам сиру;
  • дві часточки часнику.

Процес приготування:

  • Сир подрібнюємо за допомогою терки, часник видавлюємо, з’єднуємо все разом. Порція майонезу доведе основу до однорідності.
  • З отриманої маси формуємо коржик, в центр якої поміщаємо один горішок, скачуємо до форми кульки і вмочаємо в заздалегідь натерті крабові палички.
  • Прибираємо заготовки в холодильник на годину, щоб вони добре просочилися і після цього можна подавати.

Закуска рафаелло з крабових паличок і яєць

Трохи урізноманітнити смак сиру можна за допомогою яєць. Вони дуже добре поєднуються з іншими інгредієнтами в цьому блюді. Причому сир можна використовувати і твердий і м’який або відразу обидва види.

Необхідні продукти для приготування:

  • чотири яйця категорії С1;
  • упаковка крабових паличок вагою 250 гр;
  • три часникового зубчики;
  • майонез, орієнтуючись на свій смак;
  • приблизно 200 гр сиру.

Процес приготування страви:

  • Зазначене кількість яєць поміщаємо в каструлю з холодною водою, так щоб вона повністю покривала їх. Доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин, щоб вони вийшли круто. Промиваємо їх холодною водою і залишаємо повністю охолонути.
  • В цей час за допомогою терки натираємо сир з крабовими паличками і розміщуємо їх по різних ємностях.
  • До сиру додаємо подрібнений або пропущений через часник і майонез на свій смак. Хтось любить більше, а комусь і ложки достатньо.
  • До отриманої маси всипаємо вже остиглі і попередньо подрібнені на дрібній тертці яйця, ретельно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
  • З неї ліпимо кульки будь-якого розміру, який більше подобається, і повністю обвалюємо їх у крабових паличках. Вкладаємо на блюдо і ставимо в холодильник приблизно на 60 хвилин. За цей час закуска повинна просочитися і стати більш насиченою. Через відведений час можна подавати на стіл.
Дивіться також:  Як приготувати печінку кролика – 5 смачних рецептів

Оригінальні кульки з маслинами

Хочеться чогось оригінального, чим можна здивувати гостей? Спробуйте цей рецепт, де солоний смак маслин чудово поєднується з гострим сиром. Така закуска обов’язково доведеться всім до смаку. Якщо є бажання рецепт можна злегка змінити і додати в нього яйця.

Необхідні продукти для страви:

  • упаковка крабових паличок вагою 250 грамів;
  • твердий сир – 200 грам;
  • три часникового зубчики;
  • маленька упаковка маслин без кісточок;
  • майонез.

Процес приготування:

  • Підготуємо дві ємності. В одну викладемо сир, який попередньо подрібнити на дрібній тертці.
  • Його з’єднаємо з видавленим через часникодавку часником і потрібною кількістю майонезу, керуючись своїм смаком. Всі перемішаємо, так щоб вийшла гарна, клейка однорідна маса, не надто рідка інакше сформувати кульки буде неможливо.
  • В іншу миску поміщаємо перетерті крабові палички, які перед цим обов’язково варто трохи заморозити, так вони будуть більш піддатливі.
  • З сирної маси ліпимо коржі середнього розміру, всередину викладаємо по одній оливи, накриваємо і доводимо її до кулястого виду.
  • Так робимо з усіма рештою інгредієнтами і прибираємо готову закуску на годину в холодильник для просочення. Через це час страва буде повністю готове до подачі.