Рагу з яловичини – 7 рецептів, як приготувати смачне м’ясне рагу

Рагу з яловичини користується величезною популярністю, оскільки приготування страви не вимагає постійної уваги кулінара. Завдяки безлічі рецептур кожна господиня вибирає найбільш импонирующий їй спосіб створення «кулінарного дива», а також може експериментувати з інгредієнтами.

Класичне рагу з яловичини з овочами

Ніжні овочі з насиченим ароматом у поєднанні з соковитою яловичиною створюють оригінальний мікс смаків. Тому в багатьох кухнях світу це блюдо представлено в різних варіаціях і з безліччю доповнень.

Щоб продегустувати класичне рагу, будуть потрібні:

  • ½ Кг вирізки;
  • 4 картопляні бульби;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 3 помідори;
  • кабачок;
  • пучок зелені;
  • ½ Л води;
  • трохи соняшникової олії, солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Промита і обсушенная вирізка звільняється від плівок і нарізати середніми шматочками, які обсмажуються на інтенсивному вогні до рум’яної скоринки.
  • Морквина натирається і змішується з півкільцями цибулі, після чого цибульно-морквяна суміш обсмажується на сковороді, де ще недавно румянилось м’ясо.
  • Потім по черзі обсмажуються інші овочі: бруски картоплі і кубики кабачка.
  • Обсмажені інгредієнти викладаються в каструлю, в яку також відправляються скибочки очищених томатів.
  • Овочевий мікс з м’ясом заливається водою і гаситься 40 хвилин, після закінчення яких рагу притрушивается рубаною зеленню.

З картоплею в горщиках

Рагу з яловичини з картоплею в горщиках – поживна і соковите блюдо, яке наситить навіть самого голодного чоловіка. Мінімум часу і зусиль – максимум результату!

Для підготовки страви використовуються:

  • 300 г м’якоті;
  • 6 картопляних бульб;
  • стільки ж великих печериць;
  • морквина;
  • цибулина;
  • пучок зелені;
  • банку консервованого горошку;
  • трохи води;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Черговість дій:

  • Картопляні бульби нарізати брусочками, які обсмажуються до рум’яної скоринки на інтенсивному вогні, після чого викладається на дно горщиків.
  • Гриби поділяються на більш дрібні частини, які обсмажуються слідом за картоплею і вирушають до нього ж в порційні ємності.
  • Далі на гриби викладається морквяна стружка і горошок.
  • М’ясо обсмажується і розподіляється по порціях.
  • Останнім викладається пасеровану цибулю, після чого вміст кожної ємності заливають невеликою кількістю окропу.
  • Тушкується страву в духовці до повної готовності м’яса близько 50 хвилин.
Дивіться також:  Як смачно зробити пюре з картоплі

Як приготувати страву в мультиварці

Один із способів приготування м’ясного рагу передбачає наявність мультиварки.

У неї будемо закладати наступні продукти:

  • ½ Кг вирізки;
  • морквину;
  • цибулину;
  • помідор;
  • перець солодкий;
  • 200 мл сметани;
  • пучок зелені;
  • 1,5 л води;
  • трохи соняшникової олії, борошна, солі і спецій.

Як приготувати рагу в мультиварці:

  • В першу чергу готуються шматочки м’яса. Овочі нарізаються кубиками.
  • У чашу мультиварки викладається м’ясо, яке обсмажується в програмі «Випічка» при постійному помішуванні.
  • Через 5 хвилин в ємність відправляються цибульні кубики, до яких через аналогічний проміжок часу додається моркву.
  • Через 7 хвилин до інших інгредієнтів поміщаються шматочки томату.
  • Коли овочі стануть м’якими, вміст чаші заливається соусом зі сметани, розведеною у воді з сіллю і спеціями.
  • Страва готується в режимі «Гасіння» близько 80 хвилин.

Рагу з яловичини з томатною підливою

Рагу з підливою має угорські корені. На батьківщині вона готується в якості першої страви і носить відоме багатьом назва «гуляш». Однак це страва може виступати прекрасним другим блюдом і доповнювати рис або будь-який інший гарнір.

Інгредієнти:

  • 600 г яловичини;
  • 2 цибулини;
  • стопка оливкової олії;
  • в 2 рази більше томатної пасти;
  • сіль, мелений перець і паприка.

Хід роботи:

  • У сотейник викладаються цибульні півкільця, які обсмажуються на олії до золотистого кольору.
  • Далі до них надсилаються шматочки промитого і обсушенного м’яса.
  • Коли яловичина стане рум’яною, вміст солиться, приправляється і заливається водою з розведеною в ній томатною пастою.
  • Тушкується рагу 1 годину.

Технологія приготування в духовці

Щоб рагу наситилося ароматами трав і спецій, страва гаситься в духовій шафі протягом досить тривалого часу. Але довгоочікуваний результат того вартий.

Складові вишуканої страви з дієтичним м’ясом:

  • 1 кг яловичої вирізки;
  • 50 г борошна;
  • стільки ж оливкової олії;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 2 стебла селери;
  • 300 мл бульйону;
  • 30 г томатної пасти;
  • 3 картопляні бульби;
  • італійські трави, сіль, коріандр, щіпка цукру і пір’я цибулі.
Дивіться також:  Як засолити ікру горбуші – 7 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Основні кроки приготування:

  • В мисці борошно змішується з сіллю, після чого суміш викладається попередньо порізане на шматки м’ясо.
  • На гарячому оливковій олії м’ясні шматочки обсмажуються порційно і викладають на тарілку.
  • Подрібнені довільними скибочками овочі, включаючи стебла селери, пассеруются близько 10 хвилин до м’якості, після чого в сковороду з товстим дном повертається м’ясо.
  • Вміст посуду заливається водою з розведеною в ній пастою і відправляється в духовку на 2 години.
  • Після закінчення зазначеного часу в сковороду відправляються нарізану брусочками картоплю і пір’я цибулі.
  • Готується блюдо в духовці ще півгодини під кришкою.

З чорносливом в сметанному соусі

Сухофрукти надають і без того насиченого смаку обговорюваного страви особливу пікантність.

Щоб втілити рецепт рагу з яловичини, на кіло м’яса і склянку чорносливу додатково будуть потрібні:

  • 250 мл сметани;
  • цибулина;
  • 50 г борошна;
  • трохи солі, кориці, меленого перцю.

Покрокова інструкція приготування:

  • Вирізка промивається, звільняється від плівок і нарізати смужками, які для м’якості злегка відбиваються.
  • Шматочки м’яса обсмажуються при постійному помішуванні на інтенсивному вогні.
  • Після придбання м’ясом коричневого кольору до нього додається подрібнену цибулю.
  • Через 5 хвилин вміст сковороди заливається соусом з пережареної борошна, сметани і невеликої кількості води.
  • Блюдо солиться, приправляється і гаситься півгодини, після закінчення яких до іншим продуктам додається подрібнений чорнослив.
  • Рагу продовжує готується ще такий же відрізок часу.

М’ясне рагу з баклажанами і кабачками

Нижче представлений рецепт ароматного овочевого рагу з шматочком яловичої вирізки.

Щоб приготувати достатню кількість страви для сім’ї з трьох чоловік, на кіло м’яса потрібно взяти також:

  • пару кабачків;
  • стільки ж баклажанів, морквин, цибулин і стручків солодкого перцю;
  • 3 помідори;
  • головку часнику;
  • 2 стопки рослинного масла;
  • сіль і спеції за смаком.
Дивіться також:  Узбецький плов – 6 рецептів, як приготувати справжній узбецький плов

Спосіб приготування:

  • У каструлю з товстим дном, де вже заздалегідь прогріте масло, викладаються шматочки підсоленій і приправленої яловичини.
  • Овочі нарізати довільно.
  • Після утворення скоринки на м’ясі в ємність викладається морквяно-цибульна суміш.
  • Далі протягом 10 хвилин в каструлі тушкуються томати, після чого додаються кабачки, перець і баклажани.
  • Через 20 хвилин гасіння блюдо притрушивается зеленню і подається до столу.

Рагу з яловичини – смачне і апетитне блюдо, на приготування якого йде багато часу, але при цьому – мало зусиль. Ідеальний варіант для обіду у вихідний день!