Рагу з курячої грудки з фунчозой та овочами

Дорогі господині смачний і оригінальний вечеря — це простіше, ніж здається. З цього рецепту ви дізнаєтеся, що приготувати з курячої грудки. На мій погляд, це дуже просте, поживна і найголовніше-корисне блюдо. Адже овочі потрібні нашому організму круглий рік. Крім того, це блюдо можна віднести до дієтичним, оскільки курячі грудки не містять жиру і, звичайно ж, самі овочі низькокалорійні. До речі, з приводу овочів, зовсім необов’язково це блюдо готувати тільки з замороженими овочами. Особливо в літній сезон, коли їх багато, можна використовувати свіжі. Тільки при цьому враховуйте, що час приготування трохи збільшиться.

 

Рецепт рагу з курячої грудки з фунчозой та овочами

 

Для цієї страви знадобляться:

  • Вермішель фунчоза
  • Курячі грудки – 850 г
  • Сметанка – 3 ложечки
  • Одна луковичка
  • Один болгарський перчик
  • Морожені овочі – 400 г
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Сіль і перець
  • Пісне Масло
  • Зелень
  • Сушений кріп
  • Приправа для курки
Загрузка...

Процес приготування курячої грудки:

М’ясо курячих грудок необхідно попередньо замаринувати.
Для цього нарізаємо курячі грудки нетовстими смугами, солимо, перчимо, обсипаємо сушеним кропом і приправою для курки.
Все ретельно перемішуємо і перекладаємо м’ясо в поліетиленовий пакет.
Відправляємо в холодильник маринуватися протягом 6 годин. Взагалі, чим більше м’ясо маринується, тим м’якше воно буде.
Коли м’ясо промаринується, приступаємо безпосередньо до підготовки овочів.
Для цього цибулину нарізаємо півкільцями.
Перчик очищаємо від серцевини, насіння і нарізаємо тонкою соломкою.
Часник очищаємо і дуже дрібно ріжемо.
Кріп також нарізаємо дрібно.
Потім додаємо в сковороду трохи олії і ставимо розігріватися на великий вогонь.
Викладаємо м’ясо і смажимо до рум’яної скоринки, постійно розмішуючи.
Перекладаємо м’ясо в тарілку і на цьому ж маслі обсмажуємо цибулю і перчик до готовності.
І додаємо в сковороду заморожені овочі, добре перемішуємо.
Це можуть бути будь-які овочі на ваш смак, наприклад, брокколі, цвітна капуста, морква, стручкова квасоля, зелений горошок і т. д.

Спробуйте також:  Рецепт французьких млинців і крепів


Поки овочі обсмажуються, приготуємо соус.
Для цього в окремій мисці змішуємо сметану і 300 мл води, розмішуємо до однорідної консистенції.
І додаємо до овочів підсмажене м’ясо і приготований соус, добре розмішуємо, прикриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
Потім солимо, перчимо, додаємо зелень і часник, добре розмішуємо, прикриваємо кришкою і ще згасимо на маленькому вогні близько 10 хвилин.
Тим часом наливаємо воду в каструльку, трішки її присолим і доводимо до кипіння.
Кидаємо в киплячу воду вермішель фунчозу, відключаємо вогонь, прикриваємо кришкою і відставляємо готуватися ще близько 10 хвилин.
Далі зливаємо з вермішелі воду і ножем кілька разів розрізаємо її для зручнішого вживання.

Подаємо блюдо, в порційних тарілках виклавши вермішель, зверху викладаємо м’ясо з овочами і трохи поливаємо соусом.
Смачного всім апетиту, кухарничайте з душею і радістю.

Загрузка...