Рагу зі свинини – 15 рецептів приготування

Ароматне, ситне рагу зі свинини – це страва, яка замінить гарнір, друге і перше блюдо.

Класичне овочеве рагу зі свининою

Страва виходить жирним і гострим, завдяки використанню справжньої аджики.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • вода – 310 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець;
  • картопля – 750 г;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • часник – 1 головка;
  • аджика – 2 ст. ложки;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Промиту свинину нарізати кубиками і відправити в сотейник. Обсмажити.
  • Морквина необхідна півколами. Цибулина – кубиками. Картопля – шматочками. Порубати часникові зубки.
  • Закинути в зажарку цибулю. Потомити. Насипати борошно і моментально перемішати. Півхвилини посмажити.
  • Додати часникові шматочки і аджику. Засмажити. Закинути овочі, що залишилися. Влити воду. Перемішати і підсолити. Загасити півгодини.

Рецепт приготування з картоплею

Рагу зі свинини з картоплею – насичене і ароматна страва, яка задовольнить смаки найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

  • лаврушка – 2 аркуша;
  • свинина – 550 г;
  • сіль;
  • перець чорний;
  • соняшникова олія – 125 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 500 мл;
  • томатний соус – 55 мл;
  • картопля – 1100 р.

Приготування:

  • Нарізати м’ясної шматок. Помістити в сковороду масло і розжарити. Закинути м’ясо і обсмажити.
  • Покришити цибулю. Нарізати у вигляді брусочків морквину.
  • У сотейник налити масло. Додати цибулю і смажити. Помістити морквину. Потомити п’ять хвилин. Влити соус і додати м’ясну засмажку. Знову тушкувати.
  • Нарізати картоплю і закинути в сотейник. Влити воду. Протушкувати. Посипати сіллю. Закинути лаврушки і горошини перцю. Перемішати і тушкувати хвилин п’ять.

Рагу зі свининою в мультиварці

Рагу в мультиварці – неймовірно смачне і ароматне. Прилад дозволяє економити час.

Інгредієнти:

  • баклажан – 2 шт.;
  • перець;
  • томати – 3 шт.;
  • кабачок – 2 шт.;
  • сіль;
  • свинина – 550 г;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Овочі та м’ясної шматок нарізати. Помістити в чашу. Влити олію.
  • Виставити режим «Випічка». Таймер – 70 хвилин.
  • Після сигналу перемикання на режим «Підігрів». Потомити чверть години.

З додаванням капусти

Просте дієтичне блюдо, яке припаде до смаку усій родині.

Замість свіжого свинячого м’яса можна використовувати копчене. Картоплю нарізайте крупніше, щоб в процесі приготування рагу не перетворилося на кашу.

Інгредієнти:

  • цукор – 17 г;
  • свинина – 400 г вирізки;
  • капуста – 550 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вода – 320 мл;
  • лаврове листя – 3 шт.;
  • свиняче сало – 210 г;
  • сіль – 8 г;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 6 шт.;
  • запашний перець – 5 горошин.

Приготування:

  • Сало нарізати. У сотейник помістити продукт. Витопити, повинні вийти шкварки.
  • Нарізати м’ясної шматок. Надіслати до шкваркам. Прожарити.
  • Нашаткувати капусту. Нарізати цибулю і натерти оранжевий овоч. Відправити в казан. Накрити кришкою і протушкувати.
  • Картоплю порізати і відправити в рагу. Підсипати цукор. Підсолити. Насипати перець і роздавлений часник. Залити окропом. Згасити до готовності.
Дивіться також:  Варена ковбаса в домашніх умовах – 7 рецептів

Зі свинячими реберцями

Для приготування їжі використовуйте тільки ребра, а не корейку.

Інгредієнти:

  • ребра – 950 г;
  • рослинна олія;
  • цвітна капуста – качан;
  • перець чорний;
  • квасоля – 210 г консервована;
  • сіль;
  • картопля – 2 шт.;
  • петрушка – 4 гілки;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 1,5 гуртки;
  • часник – 2 зубки;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Обробити м’ясо. Кожне реберце має бути окремо.
  • У вигляді соломки знадобляться овочі. Капусту розібрати.
  • У сотейник влити олію. Обсмажити моркву і цибулю. Знадобиться пару хвилин.
  • Помістити ребра. Прожарити.
  • Картоплю нарізати і порубати часникові зубки. Надіслати до ребер. Залити окропом. Накрити кришкою і потомити сім хвилин.
  • Додати квасолю. Порубати зелень. Надіслати разом із суцвіттями в сотейник. Присипати сіллю. Поперчити. Розмішати. Загасити чверть години.

Як приготувати в горщиках в духовці

У горщиках страва виходить особливо смачною і ароматною. Завдяки товстим стінкам, страва прогрівається рівномірно, а всі соки залишаються всередині.

Інгредієнти:

  • свинина 750 г;
  • зелень;
  • картопля – 5 шт.;
  • сир – 210 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • масло;
  • морква – 1 шт.;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • чорний перець;
  • томати – 3 шт.;
  • прованські трави;
  • сметана – 220 мл

Приготування:

  • Натерту моркву і нашатковану цибулю обсмажити на сковороді, залити олією.
  • Помістити в горщики. Зверху вкрити нарізаними шматочками м’яса. Наступним шаром помістити порубаний перець. Підсолити. Посипати травами і перцем. Викласти шматочки помідорів і залити сметаною. Вкрити картопляними кубиками. Підсолити. Присипати перцем. Вкрити сирної стружкою.
  • Прибрати запікатися в духову піч. Режим 220 градусів. Потрібно півгодини. Посипати посіченою зеленню.

Рагу зі свинини з кабачками

Кабачки надають страві особливий неповторний, ніжний присмак.

Інгредієнти:

  • свинина – 450 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 бульби;
  • сіль;
  • вода – 350 мл;
  • масло;
  • кабачок – 2 шт. молодих;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.

Приготування:

  • Нашатковану цибулю обсмажити в розпеченому маслі. Помістити морквяну стружку. Прожарити.
  • Помістити в сотейник. Додати шматочки перцю і порубаний картоплю. Залити водою і протушкувати. Потомити нарізаний шматочками кабачок чверть години.
  • Підсолити. Тушкувати хвилин п’ять.

Угорське рагу з м’ясом

Це блюдо гордість угорців. Гострим, густим супом обов’язково нагодують усіх гостей.

Інгредієнти:

  • свинина – 650 г;
  • петрушка;
  • картопля – 850 м;
  • зелена цибуля;
  • цибуля – 3 шт.;
  • кмин – 1 ч. ложка;
  • гострий перець – 2 стручка;
  • часник – 3 зубки;
  • рослинна олія;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • паприка солодка – 3 ст. ложки;
  • гострий перець – стручок.

Приготування:

  • Нарізане дрібними шматочками м’ясо смажити в олії. Закинути цибульні кільця. Потомити сім хвилин. Насипати кубиками часник і кмин. Перемішати.
  • Перець перетворити на соломку, а картоплю нарізати кубиками. Надіслати до м’яса. Посолити. Насипати паприку і залити окропом.
  • Додати гострі стручки. Готувати годину.

Оригінальний спосіб готування в гарбузі

Порадуйте гостей оригінальним, незвичайному стравою. Подача страви стане особливою подією на святковому вечорі.

Дивіться також:  Кабачки, запечені в духовці – 10 дуже смачних рецептів

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;
  • гарбуз;
  • часник – 3 зубки;
  • свинина – 850 м;
  • картопля – 750 г;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізати моркву. Потрібна соломка.
  • Цибуля необхідний півкільцями.
  • Зрізати верхівку з гарбуза. Дістати м’якоть.
  • Гарбузову м’якоть, цибулю і моркву засмажити.
  • Підсолити і перемішати.
  • Порізати картоплю і прожарити. Підсолити. Розмішати.
  • Натерти порожній гарбуз сіллю. Помістити дві засмажки. Помістити часникові зубки.Накрити кришкою.
  • Відправити в духову шафу. Режим 170 градусів. Час 2,5 години.

Незвичайне рагу зі свининою і фенхелем

Ароматне блюдо, яке ідеально підійде для вечері в колі родини.

Інгредієнти:

  • насіння фенхелю – 1 ч. ложка;
  • червоне вино – 1,5 гуртки;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • вода – 120 мл;
  • петрушка подрібнена;
  • гриби скибочками – 320 г;
  • перець;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • фенхель нарізаний бульба;
  • оливкова олія 3 ст. ложки;
  • цибулю-шалот нарізану кільцями – 1 шт.;
  • цедра і сік з лимона;
  • свиняча вирізка – 550 р.

Приготування:

  • Закинути в ступки насіння фенхелю, сіль і перець. Розтерти. Влити сік. Перемішати. Нарізати м’ясо і змішати з сумішшю. Обваляти в борошні. Петрушку змішати з цедрою.
  • М’ясо смажити в олії. Перемістити в тарілку. Помістити в сковороду цибулю і бульби фенхеля, петрушку і сіль. Влити пасту і тушкувати три хвилини.
  • Закинути гриби. Влити вино. Через хвилину – воду. Згасити до готовності. Закинути м’ясо. Розмішати. Потомити три хвилини. Посипати цедрою, перцем і перемішати.

З квасолею і грибами

Внесіть різноманітність у свій раціон приготувавши дивовижного вигляду блюдо.

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • біла квасоля, консервована в томатному соусі – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • печериці, заморожені – 420 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • свинина – 370 г;
  • вода – 125 мл;
  • часник – 2 зубки;
  • брокколі заморожені – 420 г;
  • свіжий імбир – 2 см кореня;
  • сіль;
  • перець гострий червоний – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Заморожені продукти розморозити.
  • Морквина необхідна кружечками.
  • Імбир, часник і цибулю дрібно порубати.
  • Гострий перець подрібнити.
  • Нарізати м’ясної шматок. Отримані кубики засмажити на сковороді.
  • Гриби обваляти в борошні. Посмажити в прогрітому олії. Потомити три хвилини.
  • Прибрати гриби зі сковороди. Підлити масло.
  • Помістити залишилися нарізані продукти. Засмажити.
  • Закинути брокколі. Влити воду. Підсолити. Додати м’ясні шматочки. Гасити чверть години.
  • Закинути квасоля. Готувати три хвилини.
  • Помістити гриби. Розмішати. Потомити п’ять хвилин.

Рагу по-португальськи

Спробуйте у вихідний день приготувати страву, яка вийде ситним і поживним. Рекомендується подавати з білим хлібом.

Інгредієнти:

  • гвоздика;
  • свинина – 550 г;
  • сіль;
  • смалець – 3 ст. ложки;
  • перець;
  • печінка – 260 г;
  • вода – 150 мл;
  • петрушка – 2 ст. ложки порубана;
  • цибуля – 1 шт.;
  • червоне вино – 100 мл;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Порубати цибулю. Нарізати часник.
  • Помістити в сотейник. Влити олію. Підсмажити. Підсолити.
  • Нарізати печінку. Помістити в сковороду разом зі смальцем.
  • М’ясо, нарізане кубиками відправити до печінці. Загасити.
  • Посипати петрушкою. Додати до овочів. Влити воду.
  • Залити вином. Посипати перцем і гвоздикою. Перемішати. Загасити.
Дивіться також:  Яловичина з грибами – 8 рецептів приготування

Пікантний варіант в томатному соусі

Любите пікантний присмак у стравах? Значить ця варіація доведеться вам за смаком.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свинина – 550 г філе;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • яловичина – 550 г філе;
  • сухе вино – 55 мл червоне;
  • солодкий перець – 0,3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло;
  • томати – 3 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • майоран – 1 ч. ложка;
  • томатна паста – 130 мл.

Приготування:

  • Порубати зубки часникові і цибулину. Влити масло в сковороду. Прожарити. Додати порізану моркву і шматочки перцю. Смажити чотири хвилини.
  • Порубати м’ясної шматок. Закинути в м’ясорубку. Перемолоти. Надіслати до засмажки. Тушкувати до готовності. Залити вином. Готувати, поки спирт не випарується.
  • Підсолити. Посипати перцем і майораном. Протушкувати.
  • Додати помідори шматочками і лаврушку. Влити томатну пасту. Потомити чверть години.

По-аргентинськи

Від інших видів рагу ця варіація відрізняється ніжним солодкуватим і в той же час пекучим присмаком.

Інгредієнти:

  • свинина – 360 г;
  • сардельки – 320 г копчені;
  • ковбаски – 320 г мисливські;
  • ковбаса – 320 г варено-копчена;
  • часниковий порошок;
  • цибуля – 1 шт. великий;
  • сіль;
  • квасоля – 400 г біла консервована;
  • кукурудзяна олія – 3 ст. ложки;
  • квасоля – 400 г червона консервована;
  • заправка маггі – 3 ст. ложки;
  • томати у власному соку – 550 г;
  • зелень – 45 г;
  • пекучий червоний перець – 2 шт.

Приготування:

  • Порубати м’ясо. Шматки повинні вийти порційними.
  • Підготувати соус. Для цього цибульні півкільця смажити в олії. Насипати подрібнений гострий перець. Потомити чотири хвилини. Влити банку томатів, сік так само залити. Потомити вісім хвилин.
  • З банок квасолі злити рідину. Помістити в соус. Розмішати і прибрати з плити.
  • Ковбасні продукти нарізати шматочками. Помістити в сотейник м’ясні шматки. Влити олію. Засмажити. Додати ковбасні продукти і тушкувати хвилин п’ять.
  • Залити соусом. Присипати часниковим порошком. Додати маггі. Підсолити. Тушкувати хвилин п’ять.
  • Посипати нашаткованої зеленню.

Зі свининою, овочами і локшиною

Це блюдо відноситься до насиченого домашньому страви.

Інгредієнти:

  • свиняча шия – 950 г;
  • ягоди ялівцю – 15 г;
  • локшина – 320 г сухої;
  • цибуля – 220 г;
  • оливкова олія – 5 ст. ложок;
  • морквина – 220 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • вода – 230 мл;
  • стебло селери – 220 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • мелена кориця – 0,5 ч. ложки;
  • лаврове листя – 3 аркуша;
  • мелений коріандр – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Всі продукти нарізати. Розмір довільний, як вам більше подобається.
  • У сотейник влити олію. Прогріти і помістити свинину. Засмажити.
  • Помістити овочі. Підсмажити.
  • Посипати коріандром, сіллю, корицею і ягодами. Додати борошно. Розмішати. Влити воду. Закинути лаврушку. Загасити.
  • Відварити локшину. Помістити в рагу.
  • Перемішати і присипати рубаною зеленню.