Загрузка...

Рецепт їжачків з фаршу з рисом

Їжачки з фаршу з рисом являють собою кульки з м’яса з соковитою підливою, від яких без розуму дітки. На їжачків робить їх схожими рис, який стирчить з них у вигляді голок. Але страва є найніжнішим, м’яким, як раз для маленьких діток. Тому навчитися готувати цю страву рекомендується кожної молодої матусі.

Це блюдо приносить задоволення не тільки малюкам, але і дорослим членам родини. Багато воліють їх традиційним котлет. Готуються їжачки швидше котлеток, і їх не потрібно обсмажувати, тому вони є ще і корисними. Їжачки можна приготувати зі сметаною, бульйоном, томатом і іншими заправками.

 

Готуємо їжачки з фаршу з рисом

Час приготування – півтори години.

Кількість порцій – 8.

 

Склад продуктів для їжачків з фаршу з рисом:

  • 500 грам фаршу з м’яса.
  • 150 грам рису.
  • Одне яйце.
  • 200 грам сметани.
  • 400 мл води або бульйону.
  • Кілька цибулин.
  • Одна морквина.
  • Декілька ст. л. масла рослинного.
  • Сіль, спеції і зелень.

 

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом

М’ясо для фаршу можна брати будь-яке. Але фарш з чистої свинини буде занадто жирним, а з яловичини – сухуватим. Найкраще використання змішаного або курячого фаршу. Потрібно подрібнити м’ясо з допомогою м’ясорубки або блендера, посолити, поперчити і додати видавлений з допомогою преса часник (за бажання) і зелень, нарізану дрібними шматочками.

Для гарного скріплення їжачків, в їх склад потрібно додати яйце. Інгредієнти потрібно добре перемішати, щоб вийшла м’яка однорідна маса.

Одну цибулину потрібно почистити і порізати на дрібні шматочки. Можна досягти цього за допомогою блендера або терки. Половинку подрібненої цибулини потрібно додати до інших інгредієнтів.

Рис перед приготуванням їжачків відварювати не потрібно, оскільки він дійде до готовності при гасінні тюфтельок в заправці. Його потрібно добре промити, обшпарити окропом і додати у фарш. Він повинен настоятися протягом 20 хвилин в холодильнику.

Спробуйте також:  Рецепт фаршированої риби, запеченої в духовці (з фото)

У цей час можна зробити підливу. Друга половина подрібненої цибулини і терта морквина страхуються в сковорідці на рафінованій олії.

Додайте в сковорідку сметану, трохи прогрійте її, а після цього додайте воду або бульйон. Щоб надати підливці красивий колір можна додати ложку томатної пасти. Підлива посипається сіллю і перцем за смаком. Соус потрібно варити 5 хвилин на мінімальному вогні.

Перед формуванням їжачків руки слід змочити водою. Береться шматок фаршу і скочується у вигляді кульки. Відправляйте його в посудину для гасіння.

Після формування всіх тефтелек, їх потрібно залити соусом і поставити на невеликий вогонь. Їм потрібно тушкуватися близько півгодини. Потім вимкніть вогонь і дайте настоятися 15 хвилин.

До страви можна подавати гарнір з картоплі, макаронів, овочів або навіть кашу. Вони поєднані майже з усіма продуктами.

Варіант заливки

Майонез перемішується зі сметаною (при бажанні зменшити калорійність, можна не використовувати майонез, а подвоїти кількість сметанки), додається крапелька соєвого соусу, порубана зелень і посипається всі улюбленими спеціями). При бажанні зробити підливку більш рідкою, можна розбавити її водою.

Загрузка...