Рецепт Бейліса в домашніх умовах з фото

Бейліс займає перші місця серед лікерів у багатьох людей. Він вважається жіночим напоєм, проте чоловіки, як правило, також не проти поласувати його смаком. Його часто використовують, щоб оформити десерти, просочити коржі або в якості солодкого соусу до морозиву. Він додається до кави та різноманітні коктейлі.

Бейліс дуже смачний, солоденький, і ласуни дуже його люблять. А справжні гурмани можуть побалувати себе шоколадним, кавовим і навіть м’ятно-шоколадним варіантом.

Бейліс є незамінним компонентом багатьох коктейлів. Також його можна вживати в чистому вигляді. Домашній лікер бейліс поєднує в собі карамельний смак з ароматом ванільних вершків і неперевершеного віскі.

Рецепт домашнього бейліса

Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для домашнього бейліса:

1. 0,5 л горілки або віскі.
2. 1 банку згущеного молока.
3. 0,4 л 15% вершків.
4. 1 ст. л. розчинної кави.
5. 2 ст. л. ванільного цукру.
6. 4 сирих жовтка.

Приготування домашнього бейліса

Жовтки з ваніллю і згущеним молоком збиваються за допомогою блендера. Для різноманітності смаку можна додати каву. Суміш заливається вершками і розмішати до однорідного стану. Вода або віскі повільно вводяться в склад. Напій розливається по пляшках і відправляється в холодне місце на кілька днів. Кожен день його необхідно збовтувати.

Рецепт бейліса в домашніх умовах «М’ятний шоколад»

Час приготування – 2 доби.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для бейліса в домашніх умовах «М’ятний шоколад»:

1. 0,5 л хорошої горілки.
2. 350 мл свіжих 30% вершків.
3. 1 банку згущеного молока.
4. 150 г чорного шоколаду.
5. 1 пакетик ванільного цукру.
6. 3 ст. л. цукру.
7. 50 мл м’ятного лікеру або пучок свіжої м’яти.

Дивіться також:  Покроковий рецепт тюфтельок з рисом

Приготування бейліса в домашніх умовах «М’ятний шоколад»

Для приготування м’ятно-шоколадного бейліса потрібно підготувати м’ятний інгредієнт. При наявності м’ятного лікеру справа значно спрощується. А свіжу м’яту ще необхідно обробити. Вона заливається водою з двома ложками цукру. Відправляється на вогонь і доводять до кипіння. Після цього каструлька знімається з плити для остигання. Інгредієнти залишають на добу, щоб сироп настоявся. Потім в нього вливається горілка, перемішується і залишається ще на 1 день. Після того, як сироп настоявся м’ята з нього витягується.
Вершки збиваються, змішуються з ванільним цукром, згущеним молоком і розтопленим шоколадом, і знову збиваються. До них вливається м’ятний сироп. Лікер ще раз збивається і відправляється в холодне місце настоюватися.
Коктейлі з бейлісом в домашніх умовах оцінять справжні любителі коктейлів. Завдяки його ніжного кремового смаком алкоголь відтіняється, і напій набуває ніжність. При відвідуванні різноманітних барів, кафе, клубів надається великий вибір різноманітних напоїв. Дуже часто нам тільки здається, що приготувати їх в домашніх умовах дуже важко. Для цього потрібно всього лише знати послідовність змішування компонентів, мати спеціальний посуд і ці самі компоненти.