Рецепт домашнього курячого супу

Курячий суп є найбільш корисною і ситної їжею, яка надає позитивний вплив на ослаблений організм. Недарма ж, дієтологи і медики пропонують хворим і тим, хто відновлюється після операцій, в лікувальний меню включати легкий курячий супчик. Крім того, легкий курячий супчик ідеально підійде літнім людям, шлунки яких вже не можуть сприйняти більш важку їжу.

Поради з приготування курячого супу

Хотілося б відзначити також і те, що ті компоненти, які є в рецепті, вважаються базовими, до них на свій розсуд додавати можна і інші компоненти, наприклад, домашню локшину, макарони «павутинка», нарізані і бланшовані м’ясисті помідори, стрілки зеленої цибулі. Кількість компонентів також є базовим, а якщо хочеться, щоб супчик з курячим м’ясом став більш густим, можна додати побільше картоплі, при цьому, картопляні бульби повинні бути дуже дрібно нарізані.

Якщо супчик з курячим м’ясом здається мутнуватим, можна приготувати його на «другому бульйоні». Це означає, що слід спочатку зварити до напівготовності курку, бульйон процідити, додати в нього ще води і продовжити варити м’ясо, але вже до повної готовності. Після того, як курка звариться повністю, її можна вийняти, а отримано прозорому бульйоні залишається тільки зварити овочі.

Готується легкий курячий суп з набору таких компонентів:

– невелика тушка домашньої курки (одна штука);

– картопляні бульби (три штуки);

– відфільтрована вода (два літри);

– зелень петрушки і кінзи свіжа (по одному невеликому пучку);

– перець мелений і велика кухонна сіль (на свій розсуд);

– морква середнього розміру (одна штука);

– цибулина середнього розміру (одна штука).

У каструлю великого обсягу налити стільки води, скільки може знадобитися для приготування супу, потім покласти в неї добре промиту курячу тушку, розрізану на частини і промиту. Почистити всі коренеплоди, картоплю нарізати невеликими шматочками, а моркву – товстими кружечками.

Дивіться також:  Гороховий суп зі свининою – 8 рецептів, як приготувати смачний суп

Готувати на самому повільному вогні курячу тушку, періодично знімаючи з поверхні бульйону піну. Через п’ятнадцять хвилин викласти в курячий бульйон коренеплоди, приправити тими спеціями, які найбільше подобаються, продовжити готування до тих пір, поки картопля і морква повністю не будуть готові.

Готувати легкий курячий супчик ще хвилин п’ятнадцять, потім прикрасить його подрібненою свіжою зеленню кінзи і петрушки, а за бажанням можна додати ще